FPL: Gameweek 1 kapteinsvalg – To skiller seg ut

Da var fotballen i gang igjen gitt. Var ikke så lang pause som vanlig, men alle vi fantasyspillere er nok glade for å få Premier League i gang som vanlig. Fotballsonen vil før hver runde presentere fem kapteinsvalg. De tre første blir skrevet i rangert rekkefølge. De to siste vil være mer “diff-valg”, altså noen valg som kanskje har gått litt under radaren. Disse valgene kan være nyttige viss du vil skille deg ut fra mengden, og kanskje ta igjen noen poeng på en rival i venneligaen.

Les også 
Keeperguiden Trykk Her
Forsvarsguiden Trykk Her
Midtbaneguiden Trykk Her
Angrepsguiden Trykk Her
Gameweek 1 tips Trykk Her

Nummer 1 – Pierre-Emerick Aubameyang

Arteta-ball har satt sitt preg på Arsenal som ser bedre ut enn de har gjort på en god stund. Med seier i FA Community Shield mot Liverpool (der Aubameyang scoret Arsenals eneste mål) kommer Arsenal-spillerne inn proppfulle av selvtillit til årets første oppgjør mot nyopprykkede Fulham. Vi husker alle hvor håpløst forsvarsspill Fulham leverte i deres siste stopp I Premier League. Akkurat dette aspektet av Fulhams spill ser bedre ut nå under Scott Parker, men om de klarer å stoppe Auba & Co er jeg meget skeptisk til. Sist sesongs toppscorer ønsker nok å starte som han avsluttet forrige sesong, noe han absolutt er kapabel til. Stjernespilleren er også soleklar main-man hos Arsenal. Magefølelsen min sier Auba og mitt kapteinsbind står i skrivende stund på han, men andremann på listen er også et veldig godt valg som kaptein.

Nummer 2 – Mohammed Salah

Som overskriften sa; to alternativer skiller seg ut. Aubameyang og Salah virker helt tydelig som de beste kapteinsvalgene til GW1. Noe av grunnen for at jeg syntes Aubameyang virker som et bedre alternativ er motstanderne. Leeds vant Championship i år, og har en manager som er blitt lovpriset av navn som Pep Guardiola og Mauricio Pochettino ved flertallige anledninger. Arsenal møter Fulham som rykket opp via playoff, og var flere hakk dårlige enn Leeds i fjor.

Ser du etter en bonus? Vi har bredt utvalg av oddsbonuser på siden vår!

Leeds og Bielsa er dog kjent for å spille sitt eget ambisiøse og krevende spill, noe presspillet til Liverpool kan komme til å utnytte, der Salah er en viktig brikke. Salah hadde både mest skudd og mest skudd på mål i 19/20 sesongen. Når en spiller av hans kaliber skyter så mye, da blir det som bevist mye mål. De to mest valgte kapteinene denne runden kommer til å være Salah og Aubameyang. Ganske passende med tanke på at de er de hotteste kandidatene til å bli toppscorer i forkant av årets sesong. Liverpool som kommer til å ligge i toppen vil gjerne starte med et pang, og det samme vil Salah.

Nummer 3 – Sadio Mané

I FPL 20/21 har Sadio Mané blitt priset like dyrt som sin lagkamerat Mohammed Salah, begge til 12.0. Dette gjør at Salah seiler opp som det åpenbare valget å ha på sitt valg, spesielt på grunn av at egypteren er på straffer. Derimot er Mané fortsatt et fint valg, og dersom du har han på ditt lag til GW1 er han et godt kapteinsvalg. Mye av det samme som ble sagt under Salah gjelder også for Mané. De innehar flere av de samme kvalitetene, men Salah er mer main-man og er på straffer. Liverpool er ligaens beste lag, mye takker være Salah og Mané. Begge vingene er livsfarlige og lynkjappe, en ball gjennom i bakrom så er de plutselig alene med keeper. Konklusjon: Mané er et godt kapteinsvalg, men det finnes bedre.

Går du for Salah eller Mané?

Nummer 4 – Timo Werner

Chelseas nye nummer 11 har levert målpoeng på et helt sinnsykt nivå i tyske Leipzig. Sist sesong hadde han 36 målpoeng på 34 kamper i Bundesliga, helt vanvittige tall. Chelsea har forsterket laget med flere stjernespillere som Havertz, Ziyech og Thiago Silva, så satsningen er tydelig. Werner er valgt av 47,9% av, noe som gjør han til spilleren med nest høyest eierandel.

Brighton var Premier Leagues 17. beste hjemmelag sist sesong. Å sitte med Timo Werner før turen til sørkysten på mandag kveld er noe jeg hadde vært svært komfortabel med. Jeg syntes som illustrert på rangeringen at det finnes bedre kapteinsvalg enn Werner, men hvis man vil leke litt deilig og diffe litt er han en spiller som fort kan gi en fin-fin poengsum.

Nummer 5 – Heung-Min Son

Siste mann ut i rundens kapteinsvalg blir Heung-Min Son. Son er valgt av 29,5%, men det er nok ikke så mange som har han som kaptein til denne runden. Spurs har et grønt, fint kampprogram og eierandelen hans er egentlig ganske som forventet. Spurs skal ta i mot Ancelotti og Everton, en kamp som jeg ser for meg kan bli jevn. Hadde kampen vært spilt for 5 dager siden hadde Son vært ett hottere kapteinsalternativ, men nå som Everton har oppgradert samtlige plasser på midtbanen er det en annen sak. Son sine tall kan ingen ta han på, og alle som har sett Spurs vet hvor god sør-koreaneren kan være. Det finnes dog andre bedre kapteinsalternativer, men å ha Son på laget er ikke dumt i det hele tatt.

Skal Son gi Spurs en pangstart? MDI / Shutterstock.com
Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker