Kan Rúben Vinagre være en billig vei inn i Wolverhampton-forsvaret? Foto: MDI / Shutterstock.com

FPL: Her er forsvarsguiden du trenger for å bli klar

Neste lagdel vi skal ta for oss, er forsvarsrekka. Å velge den riktige sammensetningen fra start kan absolutt gi deg et lite forsprang til konkurrentene, samtidig som en med et par feiltrinn kan havne skikkelig i bakevja. Vi vil her gå gjennom de ulike priskategoriene, finne et par «differensialer», peke ut noen alternativer du ikke bør gå uten og kanskje gi deg ett tips og to til hvordan du bør disponere i fra start.

Billigklassen (4.0-4.5)

I fjor ble vi gitt en 4.0-gavepakke i form av John Lundstram (5.5) (som egentlig var midtbanespiller), og det er disse du ønsker å finne før kompisen din gjør det. FPL-gudene har nok ikke vært like gavmilde i år, men det er noen 4.0-gutter det kan være verdt å merke seg.

Med skade på velkjente Patrick van Aanholt(5.5), er Tyrick Mitchell (4.0) blitt en populær mann, og kan fort starte sesongen på Crystal Palaces venstreback. Lagkamerat Nathan Ferguson (4.0), som kom fra WBA i sommer, har også vært omtalt en del, men er foreløpig ute med kneskade. En annen som har vært ute med skade de siste ukene, er Trent Alexander-Arnold (7.5). Selv om han er ventet å være klar til sesongstart, og i den forbindelse fikk en 20 minutter for England på lørdag, kan et tilbakefall gi unggutten Neco Williams (4.0) mulighet til å skinne. Han fikk litt over 200 spilleminutter i fjor, gjorde sakene bra og står klar til å ta over om nødvendig.

“As captain of this football club I’m gutted, angry and sad that Grady has left, great kid with a great future!!!!!”

Mark Noble, West Ham-kaptein

I West Ham er det kaos. Spillere sitter i korona-karantene og det at Grady Diangana (5.5) ble solgt til WBA til “gi-bort-pris”, har gjort at flere spillere har gått offentlig ut mot klubben. Det i tillegg til dårlig kampprogram gjør at verken Ben Johnson (4.0), eller andre alternativer vurderes.

Nyopprykkede Leeds har også noen alternativer i 4.0-klassen, der Barry Douglas (4.0), basert på spilletid i fjor, ansees som det beste alternativet. Han er i skrivende stund valgt av 15.9%. Når vi først er inne på Leeds, kan vi ta en liten kikk på deres 4.5-alternativer. Stuart Dallas (4.5) og Luke Ayling (4.5) er de med høyest eierandel, med sine 5.6 og 4.7%. Begge disse sidebackene storspilte forrige sesong, for et Leeds-lag som holdt hele 22 «clean sheets» og totalt bare slapp inn 35 mål. Dette var i Championship, men det er 6 færre enn Sheffield United hadde i sin opprykksesong året før. Og vi husker alle hvor defensivt solide de viste seg å være i fjor. Når alt dette er sagt, er det dog viktig å påpeke at de møter Liverpool i første serierunde, og det potensielt kan bli alt fra 1 til 5 innslupne.

Andre spennende spillere i denne prisklassen, er Rúben Vinagre (4.5) som fort kan være den beste veien inn i et Wolves-forsvaret. Et forsvar som i fjor viste seg fra en sterk side, og som har et brukbart kampprogram fra start. Skade på Jonny (5.5) har gjort at portugiseren pr. nå innehar venstreback-plassen. Noe som kan tale imot Vinagre, er at Wolverhampton sies å være i avslutningsfasen på overgangen til venstreback Faouzi Ghoulam. Følg derfor med på situasjonen. En annen populær kandidat, er Leicesters James Justin (4.5) som i Ricardo Pereiras (6.0) skadefravær bekler høyrebacken.

Trioen Erik Pieters, Charlie Taylor og Phil Bardsley (alle 4.5), kan gi deg en litt billigere vei inn i potensielt sterkt Burnley-forsvar enn det keeper Nick Pope (5.5) og midtstopper James Tarkowski (5.5) kan. Her er Pieters den med størst offensivt potensiale, mens de to andre fort kan hente noen bonuspoeng på sine defensive kvaliteter. Merk at Burnley ikke spiller i 1. serierunde.

Kyle Walker-Peters (4.5) må også nevnes. Southampton har et meget spennende kampprogram fra start, og det faktum at de forrige sesong slapp inn 8 mål på de 9 kampene etter restarten, gjør at Peters fort kan gjøre seg fortjent til en plass i forsvarrekka de. Navn som William Saliba (4.5) i Arsenal og Tariq Lamptey (4.5) i Brighton, er navn en bør notere seg, men usikkerhet rundt spilletid gjør at vi foreløpig avventer litt.

Det er noen potensielle 4.5-rulleringer der ute, en bør se litt nærmere på om en foretrekker dette. De mest spennende er Aston Villa/Leicester, Crystal Palace/Newcastle, Southampton/Brighton og Wolves/Arsenal.

Midtsjiktet og Premiumklassen (5.0 – 7.5)

I prissjiktet 5.0 og 5.5 er det noen navn som skiller seg ut. Med 17.1% eierandel, er det tydeligvis flere som krysser fingrene for at John Egan (5.0) og Sheffield United skal levere på samme nivå som i fjor. Enda Stevens og George Baldock (begge 5.5) kan fort bli 0.5 for dyre til å vurderes.

En som har gått litt under radaren, er Eric Dier (5.0). Med bare 1.3% som har valgt engelskmannen, kan han fort være en billig og god vei inn i et Spurs-forsvar alle er spent på hvordan skal levere. Det er ingen hemmelighet at Serge Aurier (5.5) er på vei bort, og det har vært forhandlinger med AC Milan. En annen vei inn i det forsvaret, som det er knyttet stor spenning til, er derfor Matt Doherty (6.0). Iren som har meldt overgang fra Wolverhampton, er foreløpig inne i godt 25% av lagene der ute. Forståelig nok, da han har levert høye tall de siste sesongene. Spillestilen til Spurs tilsier også at han fort kan få flere offensive bidrag opp langs høyresiden.

Thiago Silva er hentet for å skape balanse i Chelseas bakre rekker. Er det nok, eller vil de fortsette å slippe inn for mye mål i år også? Foto: AGIF / Shutterstock.com

Chelsea har handlet for store summer i sommer, men defensivt frister de ikke helt enda. Tross kjøp som Ben Chilwell (skadet) og Thiago Silva (begge 5.5), er vi ikke helt overbevist om at de vil snu den dårlige defensive trenden fra i fjor. En det kanskje kan være verdt å notere seg, er Reece James (5.0). Kaprer han en fast plass, kan han være god verdi etter hvert.

Arsenal og Leicester har ikke blitt viet mye oppmerksomhet her, men det er fordi det er knyttet litt usikkerhet rundt dem. Leicester har skader og spillere som har forlatt klubben, og det er derfor ikke fristende med andre enn de billige alternativene. Hos Arsenal er det kun Arteta som vet hvem som starter, men skulle vi valgt noen ville det vært Kieron Tierney (5.5). Han har stort potensiale, og kan med litt tillit over tid, vise seg å være et godt valg. Arsenal har vist prov på nye tider defensivt, og det blir spennende å se hva de kan få til fremover.

Man Utd har vært veldig uforutsigbare, og er derfor ikke det laget som frister mest defensivt. Her kan en etter hvert ha lyst på tre offensive spillere, og det er da dumt å holde av en plass til forsvarer. Skulle en derimot velge i den retningen, er Aaron Wan-Bissaka (5.0) og Luke Shaw (5.0) de mest spennende av dem.

Da gjenstår det bare fjorårets suverene topplag, Man City og Liverpool. Hos City kan en lett velge 3 offensive før en velger defensivt. Med Aymeric Laporte og Kyle Walker (begge 6.0) som de tryggeste valgene, er det naturlig å avvente litt da prisen er nokså stiv, det på tross av manglende offensive bidrag. Nathan Ake (5.5) har kommet til, og er i skrivende stund den mest valgte av dem med sine 9.4%. Får han en startplass, kan han være et spennende valg med tiden.

Til slutt er det fjorårets seriemester som skal til pers. Med to offensive sidebacker i Trent Alexander-Arnold (7.5) og Andrew Robertson (7.0) vet man at det kommer til å bli poeng. Førstnevnte er valgt av 53.8% og det kan fort være sesongdefinerende å gå uten ham. Har en et litt lavere budsjett, er både Virgil van Dijk (6.5) og Joe Gomez (5.5) gode veier inn i rekka deres. Dog med mindre målpoeng. Det må også nevnes at Joel Matip (5.5) er på vei tilbake fra skade, og kan med tiden konkurrere om startplass.

Hvordan disponere midlene, og hvilke farer en bør være obs på.

Mange lurer på hvor mye penger de skal sette av til forsvaret, og her er det selvfølgelig veldig individuelt. Noen kjører baktungt, mens andre vil ha billigst mulig bakrekke for å heller pøse på offensivt. Jeg har selv gått for en mellomting, med en total på 26.5 millioner fordelt på 7.5, 6.0, 2 x 4.5 og 4.0. Til syvende og sist handler det om hvor du ser mest verdi, og hvordan du ønsker å angripe sesongen.

Mye kan fremdeles skje den neste uka med flere landskamper rundt forbi, så hold øyne og ører åpne. Covid-19 situasjonen er også verdt å merke seg, da du på dagen plutselig kan stå uten både en og tre spillere. Vi ønsker deg lykke til med forsvarsvalgene. Bruk gjerne kommentarfeltet, og spør oss om du lurer på noe. Til syvende og sist handler det om å stole på magefølelsen, og gjør dine egne valg. Det gjør også spillet morsommere!

Les også keeperguiden!

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker