Harry Kane blir farlig borte mot Aston Villa. Foto: Shutterstock

FPL – Angrep for alle pengene

Så er vi kommet til siste del av lagguiden, nemlig angrepet. Spissene, de som skal utgjøre en forskjell og levere det som teller aller mest i fotball, nemlig målene. Vil Timo Werner herje i England ?  Eller er det kanskje Harry Kane som vil slå tilbake etter en svak sesong?  I denne spissguiden ser vi nærmere på Premier Leagues målsniker!

Les også
Keeperguiden Trykk Her
Forsvarsguiden Trykk Her
Midtbaneguiden Trykk Her

Billigklasse (4.5-6.0)

EFECREATA.COM / Shutterstuck.com

Aleksander Mitrovic er det soleklart mest populære valget blant angrepsspillerne i denne kategorien. Hele 27,6% har i skrivende stund ‘’Mitro’’ inne på laget sitt. Vi skjønner jo hvorfor da han leverte varene sist han spilte i Premier League. Elleve scoringer og fire assist ble det og han var brennhet i første halvdel av 18/19 sesongen.  Scoret også 26 på 40 kamper for Fulham i Championship i fjor.  På bakgrunn av dette er han et solid valg, og foruten om åpningskampen mot Arsenal har Fulham et fint program!

Leeds har potensial til å score mye mål

Et annet nyopprykket lag som har to spennende alternativer er Leeds.  Patrick Bamford og Rodrigo er priset til henholdsvis 5.5 og 6.0.  Førstnevnte var spådd en lysende karriere, men har aldri lykkes i Premier League. Kanskje er det duket for et gjennombrudd nå? I hvert fall leverte han varene med 16 scoringer i Championship forrige sesong. 

Personlig synes jeg derimot at Rodrigo er mer spennende.  Ble altså hentet av Marcelo Bielsa for 300 millioner kroner foran denne sesongen, og dette er snakk om en spansk landslagsspiller og en mann som har vært en lederskikkelse for Valencia i en årrekke.  Skal sies at han kanskje ikke er verdens mest målfarlige spiller, men jeg tror spillestilen hans kommer til å passe helt perfekt i PL.  Tipper han ender et sted mellom 5-10 scoringer og samme antall assist!



Hvert år dukker det opp en angriper eller to som er priset lavt og bokstavelig talt skyter ut av startblokkene. De er vanskelige å spotte og det er mye tilfeldigheter i spill

Che Adams har havnet helt i skyggen av Danny Ings i Southampton, men de mest observante fikk nok med seg at han begynte å score mål helt på tampen av forrige sesong. Faktisk scoret han samtlige fire mål etter den ufrivillige covid 19 pausen!  Dette er en ung spiller som ble hentet til Southampton for 150 millioner kroner foran forrige sesong, da hadde han akkurat scoret 22 mål i Championship for et dårlig Birmingham lag som havnet på 17 plass.  Med nyvunnet tro og selvtillit blir vi ikke overrasket om han åpner også denne sesongen forrykende!

Billig er bra ?

Av de aller billigste alternativene til 4.5 er det to navn som peker seg ut, nemlig Keinan Davis fra Aston Villa og Rhian Brewster fra Liverpool.  Davis er faktisk inne på 15.1 % av lagene så langt, det skyldes nok først og fremst at han er billig men også for at det er en liten mulighet for at han kan ta plassen til Samatta i startoppstillingen. Når det er sagt vil jeg nesten bli overrasket om Villa ikke henter en ny spiss før vinduet stenger, samtidig har de Wesley som er skadet og nok også er foran Davis i køen når han er tilbake. 

For min del er Brewster et mye mer spennende alternativ.  Enten kommer han til å være Liverpools backup spiss, eller så kommer han til å bli solgt/leid ut til en Premier League klubb.  Fantasymessig ville det vært utrolig spennende om han ble leid ut til for eksempel Aston Villa eller noen andre som er på spissjakt.  Har imponert stort under sesongoppkjøringen for Liverpool der han har scoret tre mål på to kamper, bøttet også inn ti mål på tjue kamper for Swansea etter jul i Championship i fjor.  Stort spisstalent som kan bli en åpenbaring om han bare får sjansen?

Midtsjiktet (6.5 – 8.5)


Kan de levere opp til fjorårsesongen?

Danny Ings var i toppform forrige sesong Vlad1988 / Shutterstock.com


I fjor var Danny Ings den helt store spilleren av angrepsspillerne sett ut i fra verdi.  Han kostet bare 6.0 i starten av 19/20 sesongen, og leverte til gangs med tjueto scoringer.  Kun Vardy og Aubameyang av angriperne leverte bedre.  Foran årets utgave har også FPL økt prislappen hans med 2.5 mill fra fjoråret, noe som er uvanlig mye.  Til tross for dette er han valgt av 25% spillerne.  Personlig synes jeg at prisen er for stiv, og blir overrasket om Danny Ings bikker 20 scoringer to sesonger på rad. Når det er sagt er programmet til Saints fint i starten, og han kan forsvare prislappen i innledningen.

Raul Jimenez er en annen spiller som var brennhet forrige sesong, og med sine sytten scoringer og syv assists var han spissen med tredje mest poeng på spillet i fjor. To sesonger på rad med over 180 poeng og 3000 minutter spilt er lystige tall for oss fantasy spillere.  Mye tyder på at Jimenez også i år vil være en solid bidragsyter for Wolves, de slipper også spill i Europa denne sesongen noe som kan gi laget en boost!

Everton får en oppsving etter magre år ?

Everton har duoen Richarlison/Calvert-Lewin som begge er listet som angripere. Begge leverte 13 scoringer forrige sesong, og det kan bli verdt å følge pengesterke Everton i år etter at de har hentet bla James Rodriguez.  Årets utgave er første der Richarlison er listet som spiss, og han koster også 8.0.  Dette trekker ned litt, og han er ikke et like hett valg som tidligere. Skal han være det må han score mer denne sesongen, noe som selvsagt kan skje. 

Calwert Lewin fikk sitt store gjennombrudd i forrige sesong, da han nøt stor tillit av Carlo Ancelotti.  Prisen har ‘’bare’’ gått opp 1 million, og det er det ikke mye å si på.  Hadde begge disse vært listet som angripere forrige sesong hadde differansen vært ca 26 poeng favør Richarlison. To solide alternativer som kan bli spennende om Ancelotti får sving på sakene.

Disse er vanskelig å bedømme

Må heller ikke glemme Giroud og Abraham helt selv om Werner er signert.  Werner kan også spille ute på venstre og gjøre plass til en av disse to.  Duoen hadde helt totalt forskjellige form utviklinger i fjor der Abraham gikk på vannet i første halvdel av sesongen. Giroud tok plassen hans og herjet på vårsesongen.  Jeg er spent på hvordan Chelsea vil løse angrepsrekken, men det blir nok vanskelig for disse to å spille seg inn på laget okke som. Står over.

Av 6.5 valgene har vi navn som Maupay,Wood og Antonio som de tre mest aktuelle. Maupay noterte seg for ti scoringer i sin første PL sesong Tror vi kan vente oss noe i de baner også denne sesongen. Chris Wood og Burnley leverte en overraskende god sesong i fjor. Drister meg til å si at det kun kan gå nedover. Vondt for å se Burnley bli nr ti og Wood score 14 igjen.

Antonio den helt store spilleren når West Ham reddet plassen i fjor. Han var da listet som midtbanespiller og spilte på topp.  Nå er han korrekt satt som spiss, og da er vi mer lunkne. West Ham har også Haller som lusker i kulissene, avvente starten er nok kanskje lurt.


Premium (9.0-10.5)

Toppspissene

Timo Werner er brennhet blant fantasy spillerne Vlad1988 / Shutterstock.com

Timo Werner er mannen som 46% av spillerne har satt sin lit til. Tyskeren kommer fra en enorm sesong i Leipzig med 28 mål på 34 ligakamper og 4 på 8 i CL. Nesten umulig å gå uten bare pga eierandelen, selv om den selvsagt er altfor høy. Er spent på å se hvordan Chelsea løser ting i angrep. Werner kan potensielt spille ving og midtspiss.  Tyske spillere har også for vane å ikke trives i England, og vi må vel tilbake til Jurgen Klinsmann sist en tysk spiss dundret inn mål i PL. Uansett er programmet fint i starten, han er bankers på laget og vil få mulighetene på et godt Chelsea lag.

Harry Kane har to ‘’skuffende’’ sesonger bak seg med bare 17 og 18 scoringer. Det var vel bare et tidsspørsmål før det skulle skje etter at han dunket inn 21-25-29-29 fire sesonger på rad fra 2014-2018.  Var tilbake i storslag etter Corona pausen og dunket inn hele syv scoringer på de åtte siste kampene. I form en av verdens beste spisser, og kan score fra alle kroker og vinkler.  Er klart inne på at Kane får en sesong med over 20 scoringer i år. Sammen med Werner det beste premium valget, og prisen er lavere enn på mange år!

Orker vi kaste oss på Pep Roulette ?

Sergio Aguero hadde vært selvskreven i toppspiss kategorien, men det er to ting som gjør at han ikke havner der. Det ene er skader, det andre heter Gabriel Jesus Brasilianeren spilte 500 minutter mer fotball en Aguero i fjor, og scoret to mål mindre, men leverte 3 flere målgivende. Fjorårets sesong var den første siden 13/14 sesongen at Aguero ikke bikket 20 seriemål.

Disse to kommer nok til å krige om spissplassen også i år, og gjør det uhyre vanskelig for oss fantasy spillere. Undertegnede holder Aguero veldig høyt, og det er klart at om han bare starter så er han brennaktuell for fantasy laget. Jesus er jeg ikke like begeistret for, og mener rett og slett ikke at han er på samme nivået som Aguero. 9.5 er også en noe stiv pris, men det er klart at spisser fra City alltid frister.

Kan de gjenskape magien ?

Fjorårets toppscorer Jamie Vardy må heller ikke avskrives, kan han virkelig holde det gående enda en sesong? Det er mulig, men Leicester ‘’fikk det’’ fryktelig utover forrige sesong og rotet bort en klink CL plass. Denne sesongen skal revene også ut å spille i Europa. Dette er en klar ulempe for Vardy som begynner å dra på årene. Finnes bedre alternativ.

Anthony Martial hadde en stor sesong i fjor med hele 17 scoringer og 9 assist, dermed var det bare Vardy av angriperne som kombinerte for flere poeng enn franskmannen.  Ulempen er at han i årets utgave har blitt listet som spiss samt at prislappen har skutt i været fra 7,5 til 9.0. Vi hadde vært komfortabel med å plukke Martial som midtbanespiller til den prisen, men som spiss er vi mer usikre. I utgangspunktet tror jeg på en ny god Martial sesong, men har vanskelig med å finne plass til ham på laget. Følges med argusøyne!

På den andre siden av skalaen var Roberto Firmino, som leverte sin dårligste sesong siden han kom til Anfield, kun 8 scoringer ble det på Liverpools nr 9, noe som nesten er utrolig mtp at de vant serien overlegent og scoret 85 ganger. Har blitt utsatt for kritikk fra flere hold, og det blir spennende å se om han slår tilbake. Men vi skal se det før han er aktuell for laget.

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker