KDB skadefri og i form er alltid et kapteinsalternativ. Foto: Shutterstock.com

FPL: Midtbanen – årets mest spennende lagdel

Da er vi klare for å gå gjennom midtbanen, kanskje den mest spennende lagdelen i forkant av årets sesong. Som følge av posisjonsendringer i FPL har stjernespillere som Aubameyang og Rashford blitt reklassifisert som midtbaner. Dette gir de for eksempel 1 ekstra poeng per mål, noe som igjen gjør de mer attraktive som kapteinsalternativer. Vi vil her gå gjennom priskategoriene og se nærmere på hvilke spillere du bør ha på ditt FPL-lag.

Billigklassen (4.5-6.0)

Som det alltid er i FPL, kan man ikke få i både pose og sekk. En midtbane med Sterling, De Bruyne, Salah, Mané og Aubameyang ser bra ut det, men om det lar seg gjøre er en annen ting. Derfor må billige alternativ også evalueres.

Av billig midtbanespillere er det en som skiller seg ut dersom man ser på eierandel. Allan-Saint Maximin som avsluttet sesongen strålende er i skrivende stund valgt av hele 19,1%. Newcastle har i de siste dager også forsterket angrepet sitt med to tidligere lagkamerater i Bournemouth, Ryan Fraser og Callum Wilson. Dette kan ha positive virkninger for Saint-Maximin som nå får kvalitetsspillere å servere til.

Bilic-ball er tilbake!

Slaven Bilic, Dimitri Payet og West Ham hadde strålende perioder der de sjarmerte Premier League med sitt blendende angrepsspill. Nå er Bilic tilbake, denne gangen med et annet lag. West Bromwich havnet på 2.plass i fjorårets Championship. Flere husker nok West Brom som et kjedelig og grått lag under Tony Pulis. Denne gangen får vi nok se noe helt annerledes, inspirert av stjernespilleren Matheus Pereira (6.0).

Den unge brasilianeren leverte 8 mål og 16 assister i fjor, meget respektable tall. Jeg syntes det virker som om han har gått litt under radaren med bare 4,1% eierandel, spesielt med tanke på det grønne programmet til West Bromwich. En differansespiller for de som vil satse litt fra start!

Jeg vil også dra frem Tomas Soucek som et flott alternativ dersom man vil ha en billig midtbane. Tsjekkeren er tilnærmet uslåelig i luften, og scoret tre mål på 13 kamper etter han ble hentet på lån i januar. West Ham likte det de så og bestemte seg for å hente han på permanent basis. Personlig tror jeg vi kan forvente å få se Soucek i en litt fremskutt rolle der han skal pushe inn i boksen for å være der når innleggene kommer. Blir ikke overrasket om det blir et par målpoeng for Soucek på denne måten. Husk at til 5.0 er det heller ikke stort man kan forvente.

Midtsjiktet (6.5-8.0)

Skal han leve opp til gamle takter?

I dette prissjiktet er det flere ny-signeringer og posisjonsendringer som har gjort spillere mer interessante igjen. Vi kan først ta for oss at toppscoreren i VM 2014, Colombias-nasjonalskatt, og tidligere Real Madrid og Bayern München spiller, James Rodriguez har gått til Everton. James blir gjenforent med sin tidligere læremester Carlo Ancelotti. Til en ydmyk pris på 7.5 er han absolutt en spiller å holde et øye på.

Arteta og Arsenal er spennende!

Arsenals brukte mye penger på Nicolas Pepe (8.0) i fjor, en spiller som ikke levde helt opp til forventingene. Nå har han fått et år Premier League-erfaring og kan komme til å ta ligaen med storm. I tillegg har Arsenal hentet Willian fra sin arge rival Chelsea. Willian har samme pris som lagkameraten. Arsenal har et relativt greit kampprogram, men å velge en av disse blir ikke lett. Det kommer til å bli konkurranse om plassene, og muligens rotasjon. Mitt råd: velg med omhu. Ikke se bort fra at Arteta har tatt noen triks fra den mye omtalte Pep-roulette.

Gror godt i Manchester!

Dersom du er fotballinteressert og har følgt med i media de siste dagene har du nok fått med deg saken om Phil Foden (6.5) og Mason Greenwood (7.5) på landslagssamling. Ungguttene fikk begge et gjennombrudd i Premier League, men i år kan det smelle skikkelig fra begge Manchester-klubbene. City-legenden David Silva har forlatt klubben, noe som trolig gir Foden et større ansvar. Hadde noen gigantkamper i fjor, og vi har stor grunn til å forvente mer i år. Greenwood er i år blitt klassifisert som midtbane. Det finnes trolig bedre alternativ dersom man vil inn i United-angrepet, men de er veldig dyre. Greenwood kan være et strålende “billig” valg i det målfarlige United-angrepet.

Dersom spillere vi finner “billige” spillere hos midtbanen til topplagene er det normalt sett ikke de hotteste alternativene der fra. Derimot finnes det spillere i samme prisklasse som er stjerner for sine respektive lag. Adama Traore og Nathan Redmond er to av disse. Begge lynvingene koster 6.5, og må sies å ha et svært attraktivt kampprogram fra start. Wolves spiller Europa-spill i år, noe som betyr mindre belastning for ustoppelige Adama. Personlig er dette to spillere jeg er veldig interessert i å ha på mitt lag.

Premium (8.5-12.0)

Her er det mye å velge i! Dersom vi starter hos regjerende mester, Liverpool, ser vi kanskje det letteste valget. Mohamed Salah og Sadio Mané er begge blitt priset til 12.0. Dette gjør for min del valget ganske enkelt. Begge har bevist hva de er kapable til, men når Salah er på straffer, i tillegg til å være mer main-man blir valget enkelt. Jeg syntes FPL burde priset Mané 0.5 billigere for å ha gjort det lettere å gå Mané, og dermed skille mer på lagene. Salah blir mitt valg i Liverpool-angrepet.

Posisjonsendring!

Det mest interessante som har skjedd i spillet før årets sesong er etter min mening posisjonsendringen til Pierre-Emerick Aubameyang. Arsenals juvel blir i klubben dette året og! Det kan bety forskjellen på Champions League-spill eller ikke. Auba får nå som han er klassifisert som midtbane, ett ekstra poeng per mål. Hurtigtoget er heller ikke langt unna å spille spiss, en liten skade eller formdupp på Lacazette/Nkeatiah, så kan han plustselig være spydspiss igjen. Er sammen med tidligere nevnte Salah og Mane, de dyreste på spillet. Stor verdi, og neglet fast i min start-ellever.

Hva velger man i Manchester?

I Manchester finner vi fire spillere som alle er strålende alternativer. La oss ta for oss den blå delen først. Kevin De Bruyne og Raheem Sterling er begge priset til 11.5. KDB var spilleren med mest poeng i fjor, og er eid av mange i år også. Sterling virker derimot å være litt glemt, da han har en eierandel på 4,4%. En enorm diff med en sinnssyk oppside, dersom du ønsker å skille laget ditt ut fra start. Vi vet alle hvordan City under Pep kommer til å være, de kommer til å dominere og score mye mål som vanlig. Sterling og KDB er essensielle i Pep sin spillestil og er selvfølgelig gode valg.

Ole Gunnar Solskjærs kjøp av Bruno Fernandes har vært terningkast 6. Portugiseren har tatt Premier League med storm. Han tar straffer og dødballer, og er kreatøren i United-angrepet. Han er priset til 10.5, en fair pris da grunnlaget er det han presterte sist halvår. I United har vi også Marcus Rashford (9.5), fan-favoritten har i FPL-forstand foretatt et posisjonsskifte med sin lagkamerat Anthony Martial. Med Pogba tilbake og forsterkninger inn kan vi komme til å få se et strålende United fra start. Vanskelig å velge mellom Bruno og Rash, men magefølelsen min sier Bruno, dog kan du gjøre mye med den millionen du sparer på å gå Rashford. OBS: United og City spiller ikke første runde!

Andre alternativ er Heung-Min Son til 9.0. Son har en eierandel på hele 28,6% så er tydelig et hett valg for flere FPL-managere. Verdt å nevne er også Pulisic og Havertz, Chelsea-spillerne er begge priset til 8.5. Men jeg velger å avvente før jeg vet mer om hvordan Chelsea skal stable sammen dette stjernemannskapet.

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker