Alisson er kanskje en av verdens beste keepere, men du burde likevel unngå ham på ditt fantasy-lag.

FPL: Her er det beste keepervalget!

I forkant av ny sesong tar vi en nærme kikk på alternativene du bør vurdere på keeperplassen på ditt FPL-lag. Vi starter med de to som er klart mest valgt så langt.

Nick Pope (5.5)
Pope var fjorårsesongens desidert beste valg og kommer dermed inn med en prislapp på 5.5 – 1.0 opp fra startprisen i fjor. Burnley er godt defensivt strukturert under Sean Dyche, og med 15 rene bur forrige sesong var Pope med å kjempe om gullhansken helt frem til siste serierunde, der Ederson kom seirende ut med 16 smultringer. Men – det er følgelig ikke bare rene bur en må ta i betrakning når man skal velge keeper. Pope fikk for eksempel 23 bonuspoeng, soleklart flest av alle keeperne i fjor, der Ederson til sammenligning fikk skarve to. Forklaringen ligger i at bonuspoengene i målfattige kamper ofte ender hos keeper og forsvar, og når Pope i tillegg hadde 3. mest redninger av keeperne i PL – da ramler bonuspoengene inn. En liten obs obs: Burnley har blank GW1, noe som vil si at Pope først spiller fra og med runde to. Går du for Pope bør du dermed sørge for å ha en spillende keeper på benken.

Mathew Ryan (4.5)
Pope er per dags dato den mest valgte keeperen og befinner seg i 23% av lagene – Ryan følger tett etter som nest mest valgt på 22%. Brighton-keeperens popularitet må forklares ut ifra prislappen, da mange FPL-managere ønsker å spare penger på denne plassen, og med Ryan får man en fast keeper til billig penge. Forrige sesong var Ryan den keeperen som tok 8. mest poeng (135), 4. mest redninger (117) og 4. mest bonus av keeperne. Følger han opp disse tallene vil 4.5 være en god pris, selv om man ikke forventer mange clean sheets fra Brighton som kom på 6. plass over forventede mål imot forrige sesong. Brighton har forøvrig både Chelsea og Manchester United hjemme i løpet av de tre første rundene, noe som på kort sikt følgelig gjør at det frister å finne midler til en annen keeper.

Gratis livespill på Nations League!
Trykk her for å få et gratisspill!

Premiumklassen (5.5. – 6.0)
I premiumklassen finner vi keeperne på de antatt beste lagene – følgelig de som forventes å ta mest poeng. Her finner vi alle fem keeperne som tok mest poeng i fjor: Pope (170p) som allerede nevnt, Henderson (160p) som imidlertid har returnert til United, Schmeichel (156p) som har West Bromwich, Burnley, West Ham og Aston Villa i løpet av de fem første rundene, Patricio (153p) med et veldig fint kampprogram fra runde 3, men som må klare seg uten fjorårets førstevalg på både venstre og høyre vingback, og DeGea (143p) som har blank GW1, men som har vist tidligere at han har potensiale inne til å melde seg på i diskusjonen om hvem som er verdens beste keeper. Den siste keeperen til 5.5 er Lloris (98p). Til tross for en elendig fantasy-sesong i fjor ser han ut som et godt alternativ blant kollegaene i premiumklassen. Lloris er uten tvil forventet å holde langt flere nuller enn bare de seks han hadde forrige sesong – før der igjen hadde han henholdsvis 12, 15, 15 og 13 clean sheets. Tottenham er et av lagene som har best kampprogram og under en kynisk Mourinho kan Lloris virkelig hente poeng, særlig de åtte første rundene. Når det gjelder Ederson (133p) og Alisson (122p) er det anbefalt å styre unna. De er de dyreste keeperne på spillet (6.0), henter lite bonuspoeng og man ønsker gjerne tre spillere lenger frem på banen, både hos City og Liverpool. Og for nye spillere; man kan maks ha tre spillere fra ett lag.

Mid price (5.0)
Av keeperne i 5.0-prisklassen finner vi faktisk førstevalget i mål hos både Chelsea og Arsenal, nemlig Kepa og Leno. At disse ikke koster mer skyldes forrige sesongs dårlige levering – fantasy-messig. De hadde like mange clean sheets til sammen som det Pope hadde alene (!). Oddsen er bra høy for at dét skal gjenta seg. Fellesnevneren for Kepa og Leno er at de spiller under unge managere som følgelig trenger tid for å etablere sine respektive systemer i klubbene – nå er de én sesong med erfaring rikere. Ønsker du å gå vekk fra hovedstrømmen er dette to virkelige gode alternativer. Kepa er for eksempel bare eid av 1.9% og har et ganske så fint kampprogram. I denne prisklassen finner vi også Ramsdale som skal forsøke å fylle tomrommet Henderson etterlot seg i Sheffield United. Sheffield imponerte stort forrige sesong og hadde sågar keeperen som tok nest mest poeng av alle på hele spillet. Kan Chris Wilder opprettholde resultatene Sheffield overrasket med i fjort? I så fall er Ramsdale en joker som kan gi god verdi for pengene. Med en sesongåpning mot Wolves før Villa og Leeds er det også tre fine kamper fra start for Sheffield-keeperen.

Billigkeeperne (4.0 – 4.5)
Hvis vi begynner med keeperne til 4.0, en prislapp fantasy-managere elsker å finne spillende spillere i, finner vi blant annet vår egen Nyland som kanskje vil få de første kampene for Villa i fraværet av en skadet Heaton. Førstnevnte ser per nå ut til å få spille, men må riktignok kjempe med Steer som også koster 4.0. Her er det anbefalt å følge med på treningskampene for å bedre få et inntrykk av hvem som vil bli satset på i fraværet av Heaton. Det er dessverre ingen andre keepere til 4.0 som ser ut til å starte, med mindre vi får en skade før sesongen starter.
Med det beveger vi oss over til de som koster 4.5, og her er de mest aktuelle Ryan, som behandlet over, McCarthy som møter Crystal Palace, Burnley og WestBrom i løpet av de første fire rundene, og de tre opprykkslagenes målvakter. Av disse er det trolig Johnstone hos WestBrom som utmerker seg ved å være klubbens klare førstevalg, mens det er veldig uklart i situasjonen mellom Casilla og Meslier i Leeds, etter at Casilla ble utestengt for rasisme på slutten av forrige sesong.

Lykke til med din FPL-sesong!

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker