Order Tramadol Online Mastercard Non Prescription Tramadol Online Cheap Tramadol Online Uk Tramadol Online Overnight Mastercard Buy Cheap Tramadol Uk Get Tramadol Online Uk

Eliteserien Fantasy: Før runde 6

Serierunde 6 byr på mange spennende oppgjør. Og det er flere viktige Fantasyvalg som må tas. Hvem skal skal stå som kaptein? Og hvilke alternativer finnes det hvis du ønsker å tenkte litt annerledes enn resten? Vi ser også på hvilke spillere det kan være lurt å få inn. Men nesten like viktig hvem som bør byttes ut når en tenker langsiktig. For om 4 runder så er det hele 6 lag som ikke spiller. Og det bør man planlegge for nå.

Jeg anbefaler å lese denne artikkelen først.
Den omhandler hvordan en kan/bør tenke fremover. Dette er spesielt viktig nå fordi det etterhvert kommer dobbeltrunder og runder med blanks for flere lag. Det lønner seg å planlegge for dette tidlig.

PS: Etter at ovennevnte artikkel ble publisert så har Viking-Sarpsborg 08 runde 10 også blitt utsatt. Ny kampdato er ikke satt. Det betyr at det runde 9-10 er hele 7 lag som ikke spiller.

Forslagene på spillere videre i denne artikkelen vil delvis være basert på den strategien jeg skrev om i ovennevnte artikkel. Altså spillere som jeg tror kan ta mange poeng fremover og som kan stå på laget frem til runde 13/14 uten å ha serierunde(r) uten tellende kamper.
Det gjelder dog ikke “drømmelaget” som er presentert nederst i artikkelen.

Aktuelle spillere som kan være bra å få inn på laget nå:

Her drøfter undertegnede, ledd for ledd, hvilke spillere som kan være lurt å få inn på laget til denne runden, men også med tanke på rundene fremover.

Keepere

På keeperplass er det ikke mange gode alternativer etter min mening hvis en ønsker å gjøre ett bytte der. Jeg regner dog med at de fleste har andre steder på laget det er større behov for endring. Så har man en keeper som har en helt trygg plass er det mest sannsynlig andre posisjoner du bør se til først. Men skal en bytte keeper bør en tenkte frem til neste planlagte bruk av wildcard. Hele 7 lag har minst én blank før runde 14. Og på keeperplass er det viktig å ha minst én som har sikker plass og spiller alle kampene. Derfor utelukker jeg å ta inn en spiller med blank runde 10.

Det er også lag der man ikke har 100% klokkeklare førstekeepere: Brann, Godset og Mjøndalen. I tillegg har du lag hvor keeperen ikke har overbevist nevneverdig og at laget har sluppet til en god del mål og sjanser: Det gjelder Ranheim og Tromsø. Andre Hansen er for dyr slik RBK ser ut for tiden og er helt uaktuell. Haugesund ønsker jeg ikke å ha to defensive spillere fra og da holder det med Stølås. Hos Molde så er det så mange fristende utespillere at jeg ikke ønsker å bruke en keeperplass på Linde. Da står vi faktisk kun igjen med Marko Maric (4,5) på Lillestrøm. Dette ble nesten elimineringsmetoden. Maric holdt nullen og fikk 3 bonuspoeng mot FKH forrige kamp og er sånn sett i siget. Han har vist bedre takter denne sesongen enn forrige sesong. Jeg tviler dog på at han får veldig mange clean sheets, men totalt sett syns jeg han er det beste alternativet når man har de tingene jeg har nevnt over med i vurderingen. Ser en bort fra runde 10 som en utfordring fordi man har en reservekeeper som kan spille den runden eller fordi man planlegger å bruke “Rik onkel” runde 9 så syns jeg Sarpsborgs Alexander Vasyutin (5,0) ser ut som et meget godt alternativ. Spesielt hvis en ikke har forrige rundes anbefalte spiller, Nicolai Næss, på laget. Sondre Rossbach (5,5) er også en mulighet. Odd har mange fine kamper fremover hvis en ser bort fra blank i runde 10. Slik Odd-kampene har sett ut i det siste er det mer fristene å sitte med to defensivt derfra Risa/Ruud+Rossbach enn med Rashani+Børven.

Forsvarere:

Vito Wormgoor (6,8): Jeg tok han i søkelyset før forrige runde og gjør det igjen. Scoret sist mot Tromsø i tillegg til at han fikk 2 bonuspoeng. Tar straffer, farlig i boks på dødballer og er kapteinen og sjefen i forsvaret hos Brann. En spiller en bare må ha på laget. Hjemmekamp mot Ranheim er en av kampene Brann er størst favoritt til å vinne i løpet av hele sesongen.

Alexander Stølås (6,9): FKH tapte 1-0 sist kamp borte mot LSK. Stølås fikk dog unna 5 avslutninger i en kamp der FKH var det beste laget og tapte ufortjent. Selv om motstanderen denne uken er serieleder Molde så kan Stølås skape problemer for de på hjemmebane med sin ekstreme venstrefot.

Joachim Olsen Solberg (5,0): Mjøndalen spiller hjemme mot Stabæk. Stabæk har i flere år slitt veldig på defensive dødballer og årets versjon er intet unntak. Olsen Solberg er en av de beste på dødball i Eliteserien og Mjøndalen har mange store gutter som kan gjøre livet surt for mindre og yngre Stabæk-spillere på dødball. Solholm Johansen (4,6) er også aktuell med sin luftstyrke inne i boksen. William Sell (4,0) er ett godt billigalternativ hvis han starter. Vi får lagoppstillingene 10-15 minutter før byttefristen.

Kristoffer Haraldseid (5,6): Denne rundens kamp borte mot FKH er ganske tøff. Men Molde er så gode at de kan vinne også her. Molde har et nydelig kampprogram frem mot runde 13/14 hvor undertegnede planlegger å bruke wildcard. Haraldseid er bankers på høyreback har til nå 5 nøkkelpasninger, 1 assist og to avslutninger. Kaptein Bjørnbakk (6,0) er også aktuell fra Molde sitt forsvar. Den tidligere Glimt- og Haugesundspilleren er en ledende skikkelse i MFK forsvaret og kan kanskje fortsette å plukke bonuspoeng som han startet med forrige serierunde.

Midtbanespillere:

Petter Strand (6,9): Jeg har selv vært i tvil om jeg skal bytte han ut av mitt lag eller ikke. Men med Fredrik Haugen ute på grunn av skade så gjorde det valget noe lettere. Det betyr at Strand tar det meste av dødballer og at han mest sannsynlig vil spille indreløper hvilket er hans beste posisjon. Han stod over cupkampen i midtuken pga sykdom, men forventes klar mot Ranheim på Stadion. Står totalt med 1 mål, 2 assist og 5 bonuspoeng på de første 6 kampene.

Veton Berisha (9,6): Berisha har spilt midtspiss de siste kampene for Brann noe som er med på å gjøre han høyaktuell. Han er klink på laget og om han i noen kamper spiller kant og ikke spiss er det ingen krise tross at han koster en del. Berisha har så langt fått 2 assist og han har 10 nøkkelpasninger og 6 avslutninger på 5 kamper. Sitter man på dyre spillere på midtbanen som Helland, Ulland Andersen eller Finne så er dette en mann å vurdere å erstatte dem med.

Tonny Brochmann (6,1): Undertegnede har veldig sansen for dansken etter tiden hans i Stabæk. Han hadde dog en litt svak vår i fjor og etter at Henning Berg tok over ble det knapt med spilletid og det endte til slutt med salg til Mjøndalen. Da er det vel typisk at han scorer nettopp mot Stabæk på lørdag? Han spiller venstre indreløper i Mjøndalens 433 og er lagets kanskje største kreative kraft. I tillegg tar han straffespark. Mjøndalen har ingen blanks runde 10 og har egentlig mange fine kamper frem mot runde 13 foruten to vanskelige bortekamper hvor han fint kan plasseres på benken. Totalpakka her gjør at Brochmann til kun 6,1 vurderes som et godt kjøp denne runden og frem mot runde 14.

Magnus Wolff Eikrem (11,7): Ingen vits å repetere det jeg skrev forrige uke. Med Ulland Andersen dessverre ute i lang tid så betyr det at han tar det meste av dødballer. Han er en så god fantasyspiller nå at man nesten kan putte han som kaptein hver eneste runde uavhengig av motstander.

Angrepsspillere:

Ohi (9,4): I angrep er det lite fristende å velge mellom hvis en ikke ønsker å fylle opp med spillere som har blanks runde 10. Franck Boli for eksempel har ikke tellende kamp verken runde 9 eller 10. Ohi er klink på topp for Molde, tar straffer og har gode medspillere bak seg på banen. Han kan du ha på laget uavhengig av motstander. Bør være på de fleste lag nå.

Ibrahima Wadji (8,0): Jeg er ikke helt solgt på Wadji på Fantasy denne sesongen, men det er ikke så mange spisser det frister å bytte inn akkurat nå. Han scoret 7 mål i fjor på 1029 minutter. Denne sesongen står han med 1 mål og 2 assist på 5 kamper. Han har kun vært så vidt over 1 skudd på mål per kamp, men han er en ekkel spiller å møte for de flest forsvar og kan få (fantasy)assists rett og slett fordi han skaffer frispark som Stølås kan score på.

Har man spillere som Børven og Herrem på laget sitt så stå med de denne runden siden de begge har finfine hjemmekamper. Så får de byttes ut seinere eller så kan en planlegge å de på benken runde 10 når begge to har blank.

Rundens billigspiller:

Vegard Leikvoll Moberg (5,0): Kjempebillig og spiller indreløper for et av Norges bedre lag for øyeblikket. Han tar straffer og viste stor målteft i treningskampene før sesongstart. 1 mål og 1 assist står han med til nå i Eliteserien 2019. Glimt er etter min mening ganske klare favoritter hjemme mot LSK som har flere fravær til denne kampen.

Styr unna:

  • Hele Rosenborglaget

Spillere med blanks runde 9-10: Dette er gitt an man planlegger å manøvrere seg igjennom runde 9-10 uten å bruke “rik onkel” eller et wildcard.

Har man mange spillere fra disse lagene: Glimt, KBK, Odd, Sarpsborg, Stabæk og Viking og planlegger å spare wildcardet til runde 13 eller 14 slik jeg anbefaler. Da må man begynne å få ut spillere fra disse lagene allerede nå for å kunne stille fullt lag runde 10 og slippe å bruke wildcardet da eller betale for å gjøre flere ekstrabytter på laget.

Drømmelaget for runde 46

Her er mitt drømmelag utelukkende for runde 6 med en lagverdi på maks 100 millioner.

Ukens kaptein:

Jeg går for Eikrem igjen selv om det er borte mot Haugesund på naturgress. Haugesund har sett bra ut de siste kampene, men det er fortsatt mye nytt i forsvaret og på keeperplass i forhold til forrige sesong og jeg forventer at de vil variere i prestasjonene. Eikrem tar frispark, har flest avslutninger på mål per kamp av alle i Eliteserien med 1,8. Han har også scoret flest mål alle med 6.

Det finnes alternativer som kan være verdt å vurdere spesielt for de som ønsker å prøve på noe annet for å gjøre et hopp på listene dersom Eikrem ikke leverer:

Veton Berisha spiller etter alt å dømme midtspiss igjen hjemme mot et av ligaens svakeste lag. Står som midtbanespiller på spillet, Det betyr at han sammenliknet med angrepspillerne på fantasy får 1 poeng mer ved scoring og 1 poeng hvis laget holder nullen. Wormgoor kan også vurderes siden han tar straffer og siden det er en god sjanse for at laget holder nullen. Jeg vil også trekke frem Brochmann (tar straffer) og Olsen Solberg (dødballer) mot Stabæk som en kaptein som nesten ingen vil ha, men som jeg tror kan ha en kjempekamp fantasymessig. Her får en også lagoppstillinga før byttefristen som er en trygghet. Men Eikrem får bindet på mitt lag også denne helgen.

Har du noen spørsmål eller dilemmas du vil ha input på så er det bare å spørre meg på @D_Thon på Twitter.

Kategorier
FantasyFantasy EliteserienNorgeNyheterTippeligaen

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker