Ronny Deila og Vålerenga var bedre enn på lenge i helga, og var kun et surt baklengs på overtid unna å ta med seg tre poeng fra Skien. Foto: Ivica Drusany / Shutterstock.com

Eliteserien Fantasy: oppsummering av runde 24

Hele fem av åtte kamper endte uavgjort, og ingen av lagene på de syv øverste plassene tok tre poeng denne runden! Det må være en av få ganger i Eliteseriens historie. Her er oppsummering av runde 24, sett med Fantasy-øyne.

Oddsmesterskapet 2019!
Er du den beste? Da kan du vinne 100 000kr!

Meld deg på oddsmesterskapet!

Mjøndalen – Strømsgodset 1-1

Målscorere: Brustad, Salvesen
Målgivende: Sell, Mendy
Bonuspoeng: Solholm Johansen, Glesnes, Brustad

En kamp ingen av lagene hadde råd til å tape, og “Ælv classico” ble en krig om poengene, og de to naboene måtte til slutt dele poengene broderlig mellom seg. For Strømsgodsets del må det kunne sies å være en skuffelse, i og med at de kom til kampen med to strake seire. I tillegg trenger de sårt alle poengene de kan få, i hvert fall om man ser på kampprogrammet ut sesongen. Verken Moses Mawa (6.1) eller Mikkel Maigaard (6.3), to spillere som har prestert godt i høst, leverte poeng denne runden. Godset har Lillestrøm hjemme etter landslagspausen, og her kan begge disse være gode alternativer. Likevel er programmet utover så vanskelig, at det nå kanskje er på tide å se andre veier om man har satset på en av disse. Lars Jørgen Salvesen (6.5) har også vært god i Godset, og han kan også være en luring hjemme mot Lillestrøm.

Odd – Vålerenga 1-1

Målscorere: Risa, Finne
Målgivende: Lauritsen, Vilhjalmsson
Bonuspoeng: Finne, Larsen Kwarasey, Risa

Mange trodde at dette skulle bli en av årets tryggeste tre-poengere, men dette er jo Eliteserien. Odd klarte altså ikke å slå et Vålerenga i elendig form, og var kun en overtidsscoring unna å tape årets første hjemmekamp. Vålerenga på sin side fikk med seg en positiv opplevelse, men det er naturligvis ufattelig surt å miste to poeng helt på tampen. Bård Finne (8.8) fikk virkelig vist seg frem, og scoret et mål, fikk tre bonus og kunne fort hatt et mål ti. Har man tro på Vålerenga fremover, og vil “diffe” litt, kan bergenseren være en mann å satse på. Ellers blanket Torgeir Børven (8.7), en mann mange nok hadde som kaptein denne runden. Birk Risa (5.7) er det derimot bare å notere seg med en gang, han kan bli en av de beste Fantasy-spillerne utover høsten.

FK Haugesund – Rosenborg 2-1

Målscorere: Sandberg, Samuelsen, Maars Johnsen
Målgivende: Samuelsen, Desler, Helland
Bonuspoeng: Samuelsen, Leite, Sandberg

Et takk for sist til Rosenborgs trenerduo, og årets andre tap mot gamleklubben for Horneland og Emberland. Et svært skuffene resultat for trønderne, og ditto gledelig for rogalendingene. Martin Samuelsen (6.9) leverte en kjempekamp, og han ser ut til å i alle fall nærme seg formen som en gang i tiden ga han plass i A-landslagstroppen til Norge. Han kan absolutt være en mann å notere seg utover høsten. Hva så med Rosenborg? Hvilke spillere kan man stole på her nå? Svaret er vel egentlig ingen. Rosenborg har vært meget svake den siste tiden, og det er langt fra et must å ha spillere herfra på Fantasy. Bjørn Maars Johnsen (10.3) kom inn fra benken og satte sitt tredje på fem kamper i serien, men rotasjonsfare og en del svakt spill gjør heller ikke han veldig interessant. Trønderne har også KBK og Molde på sine to neste, så kampprogrammet taler heller ikke for å bytte inn noen i svart og hvitt i ukene fremover.

Lillestrøm – Bodø/Glimt 0-0

Målscorere:
Målgivende:
Bonuspoeng: Salqvist, Friedrich, Saltnes

Et uavgjortresultat nok ingen av lagene verken er 100 prosent fornøyd eller misfornøyde med. Bodø/Glimt har ikke vunnet en kamp på gress i Eliteserien siden 2015, og skulle altså ikke få stoppet den stygge rekka i helga heller. Likevel er Åråsen en tøff stadion å komme til, og Glimt skal egentlig være fornøyde med at avstanden opp til Molde og ned til Odd er den samme etter helga, hvis man ser på lagenes mostandere. Ricardo Friedrich (4.7) er fortsatt en billig mann i spillet, og er den keeperen med tredje flest poeng i år. Han leverte nok en god kamp på Åråsen, og fikk med seg to bonuspoeng også. Finner man den riktige rulleringa, kan han være den beste keeperen å ha de rundene Bodø/Glimt spiller hjemme utover høsten. Spørsmålet er også hvor mange fra Glimt man skal ha utover, men få bytter nok ut vidunderbarnet Håkon Evjen (6.5), selv om han nå har to svake runder i Fantasy-sammenheng på de tre siste. Ser man på Evjens siste tid, har han levert strålende Fantasy-runder på hjemmebane, og vært svak borte. Det kan fortsette utover høsten, også med tanke på at Glimt har langt svakere motstand i sine gjenstående hjemmekamper, enn de har bortekampene utover høsten.

Ranheim – Sarpsborg 08 0-2

Målscorere: Larsen, Ødegaard
Målgivende: Lafferty, Larsen
Bonuspoeng: Larsen, Ødegaard, Utvik

Hadde Sarpsborg 08 tapt denne kampen, ville nok et ben vært plantet i OBOS-ligaen for Geir Bakke. Med tre poeng med seg hjem fra Trondheim derimot, er laget på trygg plass med seks serierunder igjen å spille. Kampen i Ranheimsfjæra var et realt bunnoppgjør, noe også spillet ute på matta viste prov på. Gjestene fra Østfold vant altså krigen, takket være scoringer av Magnar Ødegaard (5.0) og Kristoffer Larsen (4.4). Larsen leverte også målgivende, og ble kåret til banens beste spiller. Kanskje kan han, med sin lave pris være et vel så godt valg som Zachariassen (7.2) om man har tro på at østfoldingene tar flere poeng utover høsten? For Ranheims del ser det nå blytungt ut, og laget ligger helt nederst på tabellen. Det er vanskelig å anbefale noen spillere herfra i den formen laget har vist, men vil man ha inn en, er kanskje Mushaga Bakenga (6.5) den som frister mest.

Stabæk – Viking 0-0

Målscorere:
Målgivende:
Bonuspoeng: Hove, Hanche-Olsen, Amankwah

De to keeperne med desidert flest poeng i år, tok seks nye hver på Nadderud i går. Det betyr poengdeling mellom lagene, og fortsatt to poeng i favør Marcus Sandberg (5.3) i kampen om å bli årets keeper i Fantasy. Både Sandberg og Iven Austbø (5.1) kan være gode valg ut sesongen også, for to lag som er i brukbart slag. Stabæk har også mye å spille for, og vil tidligst mulig komme seg ut av nedrykksdiskusjonen, som de fort kan havne i om de ikke skulle vinne en av de to neste kampene. Verdt å merke seg er det at Andreas Hanche-Olsen (4.5) har storspilt den siste tiden, og han har faktisk fått to bonuspoeng i tre av de fire siste kampene. Det er meget sterke tall, og kanskje er han en luring å få inn på laget sitt nå. En annen spiller det er verdt å merke seg er Vikings Adrian Pereira (4.1). Han har nå steget litt i pris, men er fortsatt en veldig billig vei inn i et godt forsvar. Han er også meget god offensivt, og skaper målsjanser og produserer målpoeng i meget god størrelse for en back å være.

Tromsø – Kristiansund 5-0

Målscorere: Azemi (2), Nilsen, Jenssen, Espejord
Målgivende: Gamst Pedersen (2), Taylor, Smith
Bonuspoeng: Azemi, Jenssen, Smith

Rundes overraskelse. Det var ikke helt uventet at Tromsø kunne hamle opp med Kristiansund, men at det skulle bli hele 5-0, var det nok ytterst få som hadde trodd på forhånd. Gjestene fikk rett og slett juling i nord, og et meget sterkt Tromsø-lag sendte de blåkledde hjem i skam. Fitim Azemi (6.8) scoret to ganger, før han måtte byttes ut som følge av en skade han fikk da han satte inn 2-0. Han har levert jevnt og trutt etter overgangen til Tromsø, og kan helt klart fortsette den gode leveransen også resten av sesongen. Vi anbefalte Runar Espejord (6.5) som en skikkelig “diffe”-kaptein denne runden, og han leverte også sin første scoring siden runde 7 i Eliteserien denne sesongen. Tromsø er et spennende lag, og man vet liksom aldri helt hva man får. Det bør være gode muligheter for at Tromsø-spillerne leverer poeng utover høsten, i alle fall i de tre gjenstående hjemmekampene (mot Ranheim, Vålerenga og Stabæk).

Brann – Molde 0-0

Målscorere:
Målgivende:
Bonuspoeng: Acosta, Linde, Komsoon

Klassikeren mellom Brann og Molde avsluttet runden, og endte som den tredje 0-0-kampen denne helga. Brann så faktisk bedre ut enn på lenge mot Molde, og kunne fort tatt med seg alle tre poengene. Andreas Linde (5.8) var tilbake mellom stengene for Molde etter et lengre skadeavbrekk, og han sto som en levende vegg for Molde. Han ble belønnet med to bonuspoeng, og nå er det bare å forvente at han kommer til å stå for gulljagende Molde ut sesongen. En spiller det kan være verdt å notere ned navnet til, er Gilbert Komsoon (8.0). Han har sett frisk ut i de siste rundene, og selv om verken han eller laget har levert målpoeng, kan det fort komme allerede i bortekampen mot Sarpsborg etter landslagspausen. Å bytte inn Komsoon nå er selvfølgelig et sjansespill, men her har man muligheten til å komme mange andre i forkjøpet, på det som kan bli en av formspillerne i de seks gjenstående rundene.

Tromsø dominerer naturlig nok her, men disse spillerne plukket flest poeng i runde 24:

Kategorier
FantasyFantasy EliteserienNyheterTippeligaen

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker