Purchase Tramadol Cod Fedex Overnight Tramadol Mastercard Cheap Tramadol Online Cod Tramadol Online Coupons
Foto: Shutterstock.com

2. Bayern München

Slått ut i første utslagsrunde i Champions League og en knepen seier i ligaen etter Bayern Münchens standard. Niko Kovac vil bli fulgt med argusøyne fra start når han tar fatt på sin andre sesong i sjefsstolen.

Etter imponerende resultater, toppet med ett cupgull mot sin kommende arbeidsgiver, ble Niko Kovac sommeren 2018 ansatt som Bayern München-sjef. Til tross for at kroaten til slutt ledet klubben til sin første double siden 2016, har han i prosessen vært hardt presset.   

Predictor Quiz: Vinn opptil 500 000 kr!
Meld deg på denne gratis konkurransen!

2018/2019 sesongen

Det er få plasser man er mer bortskjemt med pokaler enn i den røde delen av München. Som regel kan spillerne feire Oktoberfest med en hånd rundt ligafatet, men denne sesongen måtte de jakte på Dortmund hele veien inn. Etter tolv serierunder lå de på en femteplass på tabellen, ni poeng bak de gulkledde. En misfornøyd Karl-Heinz Rummenigge på tribuneplass ble hyppig vist av produsentene i denne perioden.

DOBBEL TRIUMF: I sin debutsesong i Bayern seiret Kovac i både serien og cupen.

Men i de 22 påfølgende serierundene tråkket laget med kallenavnet FC Hollywood ned pedalen. 18-3-1 ble fasiten, kun slått borte mot Bayer Leverkusen. Tidlig i april sendte de Dortmund ned fra tabelltoppen, da lagene møttes på Allianz Arena, hvor hjemmelaget vant hele 5-0. Derifra bevarte de ledelsen, og en solid 5-1 seier hjemme mot Kovac sin gamle klubb Frankfurt i siste serierunde sørget for at klubbens syvende strake ligagull var ett faktum.

München-klubben er ikke bare bortskjemte på ligagull, de får også i pose og sekk av sin polske spiss Robert Lewandowski. Denne sesongen resulterte i 22 mål og 10 målgivende fra mannen som nå har 202 mål i Bundesliga totalt. Serge Gnabry hadde også en god debutsesong for seriemesteren. Med ti mål og sju målgivende viste 22-åringen at det fortsatt er kvalitet på kantene etter at Franck Ribery og Arjen Robben takket for seg i sommer.

Aktiviteten i sommer

Det har lenge vært klart at Benjamin Pavard skulle til den tyske giganten. Franskmannen som ble første spilleren i historien til å bli verdensmester, får så å rykke ned med klubblaget sitt den påfølgende sesongen kommer fra Stuttgart for 35 millioner euro. Lucas Hernandez, som også ble verdensmester i 2018, kommer fra den spanske hovedstaden for hele 80 millioner euro. De defensivt allsidige franskmennene gir Bayern sårt tiltrengt bredde i backrekka. Også fremover har det kommet forsterkninger. Jann-Fiete Arp kommer fra Hamburg. Den 19 år gamle angriperen er spådd en strålende karriere, og det skal bli spennende å se hvor gavmild Kovac er med spilletid for talentet. Nylig ble det også bekreftet at den erfarne kantspilleren Ivan Perisic kommer på lån fra Inter. Kroaten har tidligere spilt for både Dortmund og Wolfsburg i Tyskland, og er en god kjenning av Kovac fra perioden han var landslagssjef for hjemlandet.

BORTE: Franck Ribery og Arjen Robben har begge gjort sitt i Bayern-trøya.

En erfaren ving som Perisic kan være greit å ha på plass, etter at både Ribery og Robben er ferdige i klubben. Etter henholdsvis tolv og ti år i Bayern München har Robben valgt å legge opp, mens Ribery er på jakt etter nye utfordringer, uten å ha funnet noen klubb i skrivende stund. En som har funnet seg ny klubb er høyrebacken Rafinha. Brasilianeren har dratt hjem for å spille for Flamengo i sin siste periode som aktiv spiller. James Rodriguez er også ferdig i Tyskland. Den colombianske stjernen aldri hentet permanent, tross to suksessrike sesonger i Bavaria, og den offensive midtbanespilleren har returnert til Real Madrid. Av salg finner vi den høyinteressante overgangen til Mats Hummels. Midtstopperen drar tilbake til Dortmund, tre år etter at han gikk motsatt vei. Overgangen kom litt ut av det blå, og er en skikkelig signalsignering fra Dortmund, som ønsker å dytte rivalen ned fra tronen. 30-åringens overgang havnet på 30 millioner euro.

Begrunnelse for tabelltips

Tross den enorme vinnerkulturen i veggene på Allianz Arena, tror vi i Fotballsonen at rekken med seriegull slutter på sju. Det skal mye til å vippe en gullgrossist av Bayerns kaliber av pinnen, men slik forrige sesong utspilte seg, kombinert med sommervinduet, så holder vi i redaksjonen Dortmund som favoritt før det hele sparkes i gang.

Dortmund tok også første stikk i sommer, da de beseiret Bayern 2-0 i den tyske Super Cupen, uten at vi skal legge for mye vekt på det som kan sies å være en glamorøs oppkjøringskamp. På plussiden for Bayern sin del, har de kontinuitet og relasjoner i en spillergruppe som har spilt sammen lenge, med få utskiftninger. De er også vant til å være med i tittelkamper, noe de viste da de mobiliserte krefter, og klarte å hente inn de ni poengene Dortmund hadde på dem. Men toppnivået og den offensive fotballen Dortmund viste forrige sesong under Lucien Favre, får oss til å bytte plass på de to topplagene, selv om Bayern både scoret flere mål og var gjerrigere bakover enn sin tabellrival. Vi håper på en like intens og spennende tittelkamp denne sesongen, som den vi nylig har blitt servert. Det hele sparkes i gang i kveld, når nettopp Bayern München tar imot Hertha Berlin på Allianz Arena.

Vårt tabelltips:

  1. Bayern München
  2. Bayer Leverkusen
  3. Red Bull Leipzig
  4. Borussia Mönchengladbach
  5. Eintracht Frankfurt
  6. VfL Wolfsburg
  7. TSG 1899 Hoffenheim
  8. Hertha Berlin SC
  9. Werder Bremen
  10. 1. FSV Mainz 05
  11. FC Schalke 04
  12. SC Freiburg
  13. 1. FC Köln
  14. FC Augsburg
  15. 1. FC Union Berlin
  16. Fortuna Düsseldorf 1895
  17. SC Paderborn 07
Kategorier
Forhåndssaker og kampreferatNyheterTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker