Buying Tramadol In Canada Order Tramadol Online Cod Overnight Tramadol 50Mg Buy Uk Rx Tramadol Online

Eliteserien fantasy : Rundens lag – Runde 1

Etter en lang vinterpause er det endelig klart for norsk fotball igjen! Eliteserien starter med Rosenborg-Viking, mandag kl 14.30, og det er på tide å få satt et fantasy-lag! Prissetterne, Thon og Askar, har gjort en glimrende jobb i år, og det bør kunne bli vanskelig nok til at det blir litt mindre template. En liten har det allikevel satt seg, og det er jo ikke uten grunn. Allikevel skal jeg prøve å bryte litt med den her. 10 av 15 spillere er eid av under 10%.

Det er allerede bekreftet at runde 4 blir en dobbelrunde, der 6 lag har to kamper. Disse lagene er Glimt, Molde, Rosenborg, Brann, Odd og Ålesund. Det er nok lurt å ha en klar plan mtp den runden allerede fra start. Mange vil nok kjøre Rik Onkel der, men det er også en spennende mulighet for Spissrush og evt To Kapteiner. Sistnevnte krever så lite planlegging, så det er vel den chipen som kan være best å spare.

Med noe usikkerhet rundt spissplassene på Molde, Glimt og Rosenborg, så blir det nok Rik Onkel i runde 4 på mitt lag. Dette laget er da satt opp mtp de 3 første rundene, også får man vurdere hvordan det ser ut etter runde 4.

Det ble også bekreftet at Lillestrøm-Godset i runde 1 utgår, da det er et stort Covid-utbrudd i Godset. Mange hadde nok med minst én Lillestrøm-spiller, også jeg. Det vil nok komme en ny dato for kampen relativt fort, og det kan fort bli en fin dobbel. Allikevel blir det nok vanskelig å beholde noen fra disse klubbene i runde 1 nå.

Nytt av året er at fristen er flyttet til 5 minutter før runden starter. Det betyr at det ikke lenger er så mye stress rundt lagoppstilling, da man vil få de(n) i god tid, noe undertegnede er veldig fornøyd med.

Første frist er da mandag kl 14.25 – Lykke til med runden, og årets sesong!

Keeper

Isak Pettersson (4,5) Stabæk (Odd, H)

Prisen på årets keepere er noe lignende årets sesong i FPL. Det er ingen som er spesielt dyre, og det kan absolutt gjøre det mer interessant å gå for spillere som Karlstrøm i Molde. Om man f.eks går for et spissrush i runde 4 kan nok det være en fin spiller å ha. På dette laget har jeg valgt å gå for en 4,5-rotasjon. Pettersson har sett veldig bra ut i vinter, og Stabæk kan muligens overraske noe i år. Starter altså hjemme mot Odd, og får besøk av Haugesund i runde 3. I runde 2 skal de til Bodø, men da kommer Haugesund’s Egil Selvik (4,5) inn, i deres hjemmekamp mot HamKam.

Forsvar

Martin Linnes (7,0) Molde (Tromsø, B)

Eneste Molde-spiller på laget i runde 1 blir Martin Linnes. Sammen med Dragsnes (6,0) i Lillestrøm den forsvarspilleren med flest poeng ifjor. 4 mål, 5 assist og 11 clean sheets ble det da. Molde har ikke det enkleste programmet de 3 første, men de kan score og holde nullen mot alle. Et annet argument for å ha Linnes fra start er at det, pga pris, er vanskelig å få han inn ellers. Er nok også den tryggeste i dette laget, der de fleste andre kommer til å være utsatt for rotasjon. Linnes blir 1 av 3 med høy eierandel på dette laget.

Aleksander Melgalvis (5,0) HamKam (Sandefjord, H)

Ikke like mange clean sheets som Linnes ifjor (5), men Melgalvis hadde også 4 mål og 5 assist ifjor. Hatt bra med målpoeng hver sesong, og det er ingen grunn til å tro at det skal stoppe nå. Sikker starter, og en offensiv back som jeg liker veldig godt. Sandefjord og Godset hjemme, i tillegg til en bortekamp mot Haugesund på de 3 første er også et veldig fint program. Om HamKam skal holde seg unna bunne i år bør de nok få en bra poengfangst i starten. Eid av 8,1%, og kan fort bli en av de beste forsvarerne etter de 3 første rundene.

Leo Cornic (6,0) Rosenborg (Viking, H)

Det blir faktisk plass til to spillere fra Rosenborg. De har ikke akkurat sett fryktelig sterke ut i oppkjøringen, og det er mye usikkerhet rundt laget. Ifjor var det en lignende situasjon. Da var de klare ved sesongstart, og så plutselig bra ut. Det kan selvfølgelig skje igjen, og en hjemmekamp mot Viking trenger ikke være den verste starten. Cornic hadde 3 mål og 2 assist på bare 922 minutter ifjor. Veldig offensiv type som stadig er å finne i motstanders boks. I runde 2 venter en tøff bortekamp mot Molde, der han muligens kan roteres med spissen Sory Diarra (5,5) i Haugesund, mens det venter en ny fin hjemmekamp mot Sandefjord i runde 3. Eid av 8,4%, og kan fort belønne sine eiere med målpoeng og clean sheet i sesongstarten.

Svenn Crone (5,0) Brann (Haugesund, H)

Brann har rett og slett sett fantastiske ut i sesongoppkjøringen, og kan fort blande seg inn i medaljestrid om de fortsetter sånn. Rykket opp ifjor, og har pga det blitt priset relativt lavt. 3 spillere herfra virker som et must, men det er ikke så lett å velge hvilke. Sery Larsen (4,5) og Wolfe (5,0) er de klart mest eide i forsvaret, men der Larsen hadde 1 assist ifjor (for Glimt), og Wolfe hadde 3, så hadde Crone 2 mål og 12 assist i fjorårets Obosliga. Det er muligens en viss rotasjonsfare her, men skal ihvertfall være trygg fra start. Eid av kun 1,3%, og er veldig spennende.

Midtbane

Ole Didrik Blomberg (7,5) Brann (Haugesund, H)

Minst én midtbanespiller fra Brann må man ha. Horn Myhre (6,0) kan være spennende, mye pga pris. Hadde også 7 mål og 8 assist ifjor. Rasmussen (8,0), som er den mest populære, hadde hele 15 mål og 10 assist ifjor, og vil nok igjen være et veldig godt valg. Valget falt allikevel på Blomberg. Scora 2 i generalprøven, og ser veldig bra ut. Er med sin eierandel på kun 5,5 en veldig fin diff. Castro skal nok spille når han blir skadefri, men det er nok hovedsaklig på motsatt side, og Blomberg bør være ganske trygg. En viss risiko er det med å gå mot strømmen her, men med en stor potensiell oppside.

Amahl Pellegrino (13,0) Glimt (Sarpsborg, B)

Et lag til der man må ta noen tøffe valg er Glimt. Som forventet får deres beste spillere en veldig høy prislapp, der Pelle er den dyreste i hele spillet. Med 25 mål og 11 assist ifjor er det vel heller ikke overraskende. Det var noe usikkerhet rundt skadesituasjonen, da han ikke var med til Molde i generalprøven. Det ser nå ut som han bare fikk en hvil der, og skal være klar til sesongstart. Som med Linnes i forsvaret, så er det tungt å bytte seg opp til Pelle om man ikke går med han fra start. På dette laget tør jeg ikke annet enn å ha han med fra start, og han blir visekaptein denne runden.

Albert Grønbæk (9,0) Glimt (Sarpsborg, B)

Velger altså å gå uten Vetlesen (11,0) fra start. Det er nok veldig skummelt, mtp at han hadde 16 mål og 14 assist ifjor. Noen tøffe valg må man uansett gjøre, og Grønbæk istedenfor Vetlesen blir altså ett av de. Kun 2 mål og 1 assist på dansken ifjor, men hadde også kun 809 minutter. Har sett veldig bra ut i vinter, og bevist at det er mange målpoeng i han også. Når vi teller opp etter sesongen tror jeg ikke det vil være så stor forskjell på disse to at det forsvarer 2 millioner forskjell i pris. Grønbæk er eid av 14,7%, og er en stor diff ifht Vetlesen og Pelle. Prøves!

Jacob Dicko Eng (7,5) Enga (Ålesund, B)

Vålerenga har sett veldig variable ut i vinter, og det er mange spørsmål knyttet til hvordan dette laget vil gjøre det i årets sesong. En som virkelig har sett bra ut, og som virker relativt trygg i laget nå, er Dicko Eng. 4 mål og 5 assist på kun 699 minutter ifjor er fine tall det, og jeg tror han kommer til å ende på mer i år. Brann borte i runde 3 ser tøff ut, men ellers er Ålesund (B) og Sarpsborg (H) kamper det bør kunne bli mål i. Er også kun eid av 5%, og Dicko Eng ser ut som en veldig spennende spiller å ha med fra start.

Angrep

Bård Finne (8,5) Brann (Haugesund, H)

Har sett ut som en potensiell toppscorer i vinter. Målpoeng i omtrent hver kamp, og scora også 2 i 3-1 seieren over rundens motstander, Haugesund, da de møttes i cupen i Mars. 16 mål og 6 assist i fjorårets Obos, men startet da kun 12 kamper. Ser nå ut til å være en sikker starter i dette laget, og kan fort ende på noe tilsvarende i år, selv om Obos er byttet ut med Eliteserie. Eid av over 60% nå, og ser ut til å bli Eliteseriens svar på Erling Haaland mtp eierandel, uten sammenligning forøvrig. Et must, og også rundens kaptein.

Kristall Ingason (7,5) Rosenborg (Viking, H)

Sistemann i 11er blir en Islending i Rosenborg. Det blir spennende å se hvor mange mål det blir på trønderne i år, med en Sæter ute med skade en god stund til, og Tengstedt solgt. Kristall Ingason er ihvertfall forventet å starte første runde, og han scora 2 mål i generalprøven. Spilte kun 251 minutter ifjor, og fikk da med seg 2 mål og 1 assist. Viste litt av hva han kan da, og med flere minutter i årets sesong kan det bli spennende å se hva han kan få til. Sæter vil etterhvert komme tilbake, i tillegg til at de har kjøpt en ny spiss fra Finland. Det er usikkert hvordan det vil se ut på topp på sikt, men enn så lenge er Ingason en sikker starter på topp hos trønderne, til 7,5. Det er mye potensiell verdi her, og med en fin eierandel på 4% blir han bare enda mer spennende.

I år som ifjor har det vært en sesongoppkjøring under pari for Rosenborg. Kan Rekdal allikevel skape magi på Lerkendal denne sesongen? Foto: Shutterstock.com

Benken

Egil Selvik (4,5) i Haugesund er allerede nevnt. Han roterer fint med Pettersson, og er i utgangspunktet tiltenkt en plass i 11er i runde 2, da Stabæk skal til Bodø. En annen som allerede er nevnt er Sory Diarra (5,5), også i Haugesund. Spiss som har starta de siste kampene, scora, og sett bra ut. Kan komme inn for Cornic i runde 2, da Rosenborg skal til Molde. Fin spiller å ha på benk, om han fortsetter å starte.

I tillegg blir det med en gammel kjenning, i Amidou Diop (4,5), som nå spiller for Ålesund. Kan ha noen målpoeng i seg, og er også en fin spiller å ha på benk. Sistemann blir en ‘død’ forsvarspiller til 4,0. Skal man ha det gjelder det vel bare å ha en fra et lag man uansett ikke kommer til å ville ha 3 fra. I tillegg kan det være lurt å velge en med lav eierandel, da det gir mindre risiko mtp prisnedgang. Valget falt på Stian Holte i Ålesund.

Kategorier
Fantasy EliteserienNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker