FPL : Rundens lag – GW 26

Det er duket for GW 26 i FPL, og det er en ny ‘venterunde’, før dobbelrunder og blanks kommer på løpende bånd. Om man ikke her allerede velger å bruke WC, eller tenker å gjøre det neste runde, så vil jeg anbefale å spare byttet om man kan.

Forrige runde gikk jeg gjennom dobbelrunde 27 og 29. Det siste som nå er blitt klart, etter FA-cupen i midtuka, er hvordan blank GW 28 blir seende ut. Her kom det noen overraskelser, da Blackburn, Grimsby og Sheffield United slo ut Leicester, Southampton og Spurs. Det førte til færre blanks enn forventa, og de lagene som endte opp uten kamp er Man City, West Ham, Brighton, Man United, Liverpool og Fulham. Dette har også ført til at GW 32 blir en mindre blank enn forventa, og det vil nok kun bli 2 kamper som utgår der. Dette er såpass lenge til fortsatt, så det kommer vi tilbake til.

Denne runden har jeg satt opp et lag litt mtp de neste rundene, men det er også et lag jeg tror vil gjøre det godt denne runden. Vanskeligere kapteinsvalg enn vanlig, da Haaland har en småtøff kamp, og det er andre spillere i god form. Endte til slutt på Saka, men både Rash og Haaland er nok like gode valg.

Frist er lørdag kl 12.00 – Lykke til med runden!

Keeper

David Raya (4,8) Brentford (Fulham, H)

Etter noe overraskende resultater i FA-cupen, så endte Brentford altså opp med at deres kamp i GW 28 går som planlagt. Det gjør de nå virkelig til et lag å se til de neste rundene, da de i tillegg har dobbel i både GW 27 og 29. Etter VM har Brentford nå spilt 8 kamper. På disse har det blitt 4 CS, og Raya har i tillegg fått med seg 9 savepoints. Samtlige 4 kamper i dobbeltrundene som venter er på bortebane, og Brentford har over hele sesongen vært svake borte. Ser man derimot på kampene etter VM, som jo bør være mer relevant, så har de sluppet inn kun 1 mål på 3 bortekamper. CS mot West Ham og Leeds, mens det ble 1-1 mot Arsenal, der Raya forøvrig allikevel fikk med seg 6 poeng. Det er særlig den første dobbelen, mot Everton og Southampton, som ser fin ut. Her kan det fort bli 2 nye CS, og Raya ser ut som et meget godt keepervalg nå.

Forsvar

Rico Henry (4,5) Brentford (Fulham, H)

Det blir altså en dobling bak hos Brentford. Denne rundens motstander, Fulham, har sett veldig sterke ut i det siste, men scorer lite mål. Etter denne venter det altså dobbelrunde i både 27 og 29, i tillegg til at de har kamp i blank GW 28. Mee er nok et like godt alternativ her, men jeg syns Henry har sett bra ut. Etter VM har det kun blitt én assist, men med noen fine kamper i vente så kan det fort komme et målpoeng eller to, i tillegg til at man nok kan forvente ihvertfall én CS i løpet av dobbeltrundene.

Pervis Estupiñán (4,7) Brighton (West Ham, H)

Har nå 6-9-6-7-8 på sine 5 siste kamper, takket være 3 CS og 3 assist. Det er kun Emerson som er i bedre form poengmessig, og med en hjemmekamp mot West ham nå, etterfulgt av en dobbel mot Leeds og Palace, så ser Pervis ut som et veldig godt valg. Optimalt sett skulle man nok hatt trippel Brighton denne i neste runde. Utfordringen med det er at de ikke har kamp i GW 28. Mange vil nok bruke free hit der, og da er jo ikke dette noe man trenger å tenke på. Personlig ønsker jeg heller å bruke free hit i en dobbelrunde, og blir stående med kun 2 Brighton-spillere nå. Flere er vanskelig, da Haaland, Rashford + én Brighton må benkes i 28.

Oleksandr Zinchenko (5,1) Arsenal (Bournemouth, H)

Har mål, assist og 2 CS på sine 3 siste kamper. Har sett veldig bra ut, og er ofte med fremover når Arsenal angriper. Ingen dobler i vente for Arsenal, men heller ingen blanks, og de er så bra nå at man uansett bør ha 3 herfra. Hvilke 3 er ikke så lett å velge, men jeg syns 3 offensive blir mye nå mtp at de tross alt ikke har dobler. I tillegg har det da også blitt bra med poeng på Zinchenko de siste kampene. Gabriel er et naturlig alternativ, men jeg syns allikevel ukraineren har sett så bra ut i det siste at valget faller på han. 3 av de neste 4 kampene er hjemme, og motstanderne er Bournemouth, Fulham, Palace og Leeds. Her er det CS-potensiale i samtlige, og Arsenal vil nok også score endel mål.

Midtbane

Bukayo Saka (8,5) – Martin Ødegaard (7,0) Arsenal (Bournemouth, H)

Har nå 4 mål og 3 assist på de 6 siste rundene. Kun Rashford blant midtbanespillerne som har flere mål. Har også flest skudd og skudd i boks, mens kun Ødegaard og Bruno Fernandes har skapt flere sjanser i denne perioden. Er også på straffer. Arsenal har scoret 16 mål på de siste 6 rundene, og det er kun Man City som har flere. Bournemouth har sluppet inn 9 mål i samme periode. Er fortsatt førstevalget fra Arsenal, og blir også kaptein denne runden.

Den som virkelig plutselig har funnet scoringsformen igjen de siste kampene er jo Martinelli. Allikevel velger jeg altså å gå for Martin som den tredje spilleren fra Arsenal. Scora mot Everton sist, og har nå 2 mål og 2 assist på de 6 siste rundene. Kun Bruno Fernandes har skapt flere sjanser enn hans 17, og det kan fort løsne skikkelig for Martin igjen. Får tillit her.

Kaoru Mitoma (5,3) Brighton (West Ham, H)

De siste rundene har gjort det litt vanskelig å velge hvilken midtbanespiller man skal ha fra Brighton inn i dobbelrunde 27. Får først besøk av West Ham denne runden, før de altså møter Leeds og Palace i 27. Som nevnt over er det vanskelig å sitte med trippel Brighton i den dobbelen, pga blank i 28. Med MacAllister’s sterke underliggende tall i det siste, og en Solly March som er ventet å starte igjen etter en knock, så er dette valget virkelig ikke lett. Mitoma har 2×2 poeng på sine 2 siste kamper, men hadde return i 5 kamper på rad før disse. Ser alltid bra ut, spiller 90-minuttere, og velges først på dette laget.

Marcus Rashford (7,3) Man United (Liverpool, B)

Rashford har nå 7-12-8-8-15 på sine 5 siste kamper, takket være 6 mål og 1 assist. Er i sitt livs form, og en spiller man bare må ha på laget. Selv om valget denne runden falt på Saka, så er han også et reelt kapteinsalternativ, tross en på papiret småtøff bortekamp mot Liverpool. Man United har også blank i GW 28, men Rashford bør nok være en av de som kan benkes den runden. De har dobbelrunde i 29, og mange vil nok også ha mye verdi i Rashford nå. Ikke så mye mer å si om det egentlig, Rashford er season-keeper, så lenge det ikke skjer noe spesielt.

Marcus Rashford er førstemann på blokka med den formen han er i om dagen. Foto: Shutterstock.com

Angrep

Ivan Toney (7,6) Brentford (Fulham, H)

Fyller altså kvota fra Brentford, og dette er nok den mest selvskrevne av de. Det har vært mye usikkerhet rundt Toney og suspensjonen han er forventet å få grunnet brudd på FA’s gambling-regler. Nå ser det derimot ut som det ikke skjer noe mer i den saken før i April, og det bør dermed være trygt å ha Toney i laget gjennom de 2 dobbelrundene som venter. Av spissene i spillet er det kun Kane og Haaland som har flere poeng denne sesongen. Etter VM har det blitt 4 mål og 1 assist på 7 kamper. Med dobbelrunde i både 27 og 29, pluss kamp i blank GW 28, så fremstår Toney som en av de fineste spillerne å ha nå, selv om denne rundens motstander, Fulham, har vært meget solide defensivt i det siste.

Ollie Watkins (7,3) Aston Villa (Palace, H)

Watkins er virkelig en av de store formspillerne om dagen. Står med 5 mål på sine siste 6 kamper, og det er kun Haaland som har flere. Kun Haaland og Kane har flere skudd på mål i samme periode. Villa har hele 10 mål i denne perioden, og det er kun Man United, Man City og Arsenal som har flere. I nevnte periode har også helgens motstander, Palace, sluppet til flere skudd på mål enn noe annet lag. Villa har også kamp i blank GW 28, der de møter Bournemouth, før de også har en dobbel i GW 29. Ingen grunn til å ikke ha Ollie nå, og med sin noe beskjedne eierandel på kun 8,1% er han også fortsatt en fin diff.

Erling Haaland (12,2) Man City (Newcastle, H)

Mål og assist igjen sist, i en kamp han var veldig god. Det har blitt litt lenger mellom de veldig høye poengscorene i det siste, men samtidig er det sjelden han blanker. 6 mål på de siste 6, og det er fortsatt flere enn noen annen spiss. Snitt på 10 poeng i hjemmekamper, og møter her et Newcastle som har begynt å vise at de også kan slippe inn mål. Ingen tvil om at Haaland fortsatt skal være med på laget, tross blank GW 28 og ingen dobbel i GW 29, men denne runden blir han altså kun visekaptein på dette laget.

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker