FPL: Rundens lag – GW 24

Vi er inne i en periode med mange doble og blanke gameweeks nå, men gameweek 24 er en vanlig runde, og blir nå mer som en ‘venterunde’. Her vil jeg anbefale å spare byttet hvis man kan, og stille mest mulig forberedt til rundene som kommer. Det gjelder å planlegge godt fremover nå, for å unngå bruk av free hit, eller for mange hits.

Vi kan ta en kjapp oversikt over det som er bekreftet av dobler og blanke runder fremover: 

Allerede neste runde, GW 25, er både dobbel og blank. Brighton, Newcastle, Man United og Brentford står uten kamp, mens Arsenal, Everton, Liverpool og Wolves har to kamper. Pga form, og en nylig dobbel, så står mange allerede med tre Arsenal. De har også kamp i kommende blank runde 28, og tre herfra må man bare ha. Mange vil ha spillere fra lagene som blanker, og det vil da følgelig være lurt å prioritere disse ut nå. Selv blir jeg stående med Trippier, Mitoma og Rashford på benk, og skal prøve å få inn 2-3 spillere fra lagene med dobbel, i tillegg til full Arsenal-kvote.

I gameweek 27 er det også blitt bekrefta dobbelrunde for Brentford, Soton, Brighton og Palace. To av lagene med blank i 25 har altså dobbel allerede her. Gameweek 28 blir en blank runde for lagene som går videre i FA-cupen, og deres motstandere denne runden. Her må man følge med inn mot runde 26, da det blir bekrefta før frist den runden. Dette kommer vi tilbake til her også. Alle bytter som gjøres nå bør være med disse rundene i bakhodet.

Her har jeg kommet frem til det laget jeg tror vil gjøre det best i vente-gameweek 24. Noen av the usual suspects, men det er også funnet plass til et par spennende differ.

Frist er lørdag klokken 12.00 – Lykke til med runden!

Keeper

José Sá (5,0) Wolves (Bournemouth, H)

Starter allerede med en diff her. Sa og Wolves har holdt nullen to ganger etter VM, og kun sluppet inn mer enn ett mål i 3-0 tapet borte mot Man City. Har sett bra ut defensivt, og Sa er en bra keeper. Nå venter en hjemmekamp mot Bournemouth, der Wolves blir relativt store favoritter. Gode muligheter for en ny clean sheet her. I tillegg har de altså en dobbelrunde i GW 25, og det er også gode sjanser for at de får kamp i blank GW 28. Det siste er avhengig av at Fulham slår ut Leeds i FA-cupen. Kun 5% eierandel, og det gjør han til en fin diff.

Forsvar

Max Kilman (4,3) Wolves (Bournemouth, H)

Prøver altså en dobling bak hos Wolves denne runden, da jeg tror de kommer til å holde nullen mot Bournemouth, og fort kan gjøre det i en av kampene i dobbel GW 25 også. Det er to småtøffe bortekamper som venter der, mot Fulham og Liverpool, men de har allerede vist at de kan holde nullen mot begge denne sesongen, da hjemmekampene endte 3-0 og 0-0. Kilman er helt trygg i laget, er billig, og er også kun eid av 2,8%. Fin mann å ha i laget fremover.

Kieran Trippier (6,1) Newcastle (Liverpool, H)

To blanks på rad nå for Newcastle’s superback. Før disse hadde han altså kun 3 blanks hele sesongen. Nå venter altså en hjemmekamp mot et Liverpool som kan se ut som de har funnet en slags form igjen, men som på ingen måte er friskmeldt. Etter dette kommer en blank i GW 25, før det er Man City borte. Det kan altså være et fint tidspunkt å la Newcastle-spillere få en pause fra laget. Trippier blir allikevel med videre her, da han har vist at han kan få fine poengscores i alle kamper, og fint kan være en av de som benkes i GW 25. Eid av nesten 70%, er den mest stabile poengplukkeren denne sesongen, og mange har også mye verdi bundet opp i han.

Reece James (5,8) Chelsea (Soton, H)

James er tilbake fra skade, og har nå spilt 90 i to kamper på rad, inkludert CL-kampen mot Dortmund i midtuka. Ikke blitt noen målpoeng enda, men her vet vi jo av erfaring at det plutselig kan komme en 19-poenger. Smått utrolig at ikke Chelsea scora i den nevnte CL-kampen, og det kan nok fort løsne skikkelig for dette laget. En hjemmekamp mot Soton bør være en fin anledning. Her blir jeg på ingen måte overrasket om James står igjen med både clean sheet og målpoeng. Ingen dobler i vente, men Chelsea har i det minste kamp i både GW 25 og 28.

Midtbane

Bukayo Saka (8,3) Arsenal (Villa, B)

Arsenal har altså ingen blanks i vente, i tillegg til at de har dobbel GW 25. Tre spillere herfra bør man definitivt ha. Denne rundens førsteellever inkluderer allikevel kun én, og da falt valget på Saka. Ikke så lett å spå hvor poengene kommer i Arsenal, men Saka er nok tryggere enn Martinelli og Nketiah mtp minutter, og velges foran Ødegaard pga at han tar straffer. Liten formdupp på Arsenal nå, og de står med kun ett poeng på sine tre siste. En bortekamp mot Villa er ikke enkelt, men Arsenal bør vinne her for å fortsatt holde liv i drømmen om ligagull.

Riyad Mahrez (7,8) Man City (Forest, B)

Dette var ingen enkel plass på laget, og valget sto til slutt mellom Mahrez eller en dobling fra Brighton. Pga Brighton’s blank i GW 25 falt valget på Mahrez, men om man har mulighet til å evt benke to Brighton i GW 25, så kan det være et minst like spennende valg. Ingen på dette City-laget er immun mot rotasjon, og det er aldri godt å si hvem som starter. Allikevel har Mahrez vært et godt valg etter VM, og har vist seg å være en av de sikreste starterne i dette laget. I midtukekampen mot Arsenal ble han tatt av etter 60 minutter, og det venter også en CL-kamp neste uke. Med andre ord er det altså stor rotasjonsfare her, men Mahrez får allikevel sjansen. City har sett veldig bra ut de siste kampene, og blir veldig store favoritter mot Forest.

Kaoru Mitoma (5,3) Brighton (Fulham, H)

Brighton er et av lagene som ikke har kamp i GW 25, men de har fine kamper før og etter, i tillegg til en bekrefta dobbel i 27. De vil også mest sannsynlig få en blank runde i 28, før de igjen får dobbel i 29. Med andre ord er det ikke lett å planlegge med spillere herfra, men å ha med seg én allerede nå, som kan benkes i 25, føles både riktig og viktig. 

Det var nok mange Brighton-fans som ble skuffet da Graham Potter sluttet, og tok over Chelsea. De hadde nok fryktet at det skulle gå nedover på tabellen da, men Brighton har tvert imot sett bedre og bedre ut under De Zerbi. Særlig offensivt har de vært blant de beste i ligaen. To spillere har utmerket seg spesielt i denne perioden, Mitoma og Solly March. Når vi kommer til dobbel GW 27 blir det vanskelig å komme utenom begge disse, om formen fortsatt er der, men pga blank GW 25 holder jeg meg til én av de foreløpig.

De underliggende tallene hos disse to er relativt like. Noe høyere xG hos Mitoma, mens March har noe høyere xA. Begge koster også det samme. Mitoma er nå eid av 14%, mens March kun er eid av 6%. Vil man ha en større diff, så velger man altså March. Her velger jeg å gå for Mitoma, men det er egentlig coinflip.

Marcus Rashford (7,3) Man United (Leicester, H)

Rashford fortsetter den strålende formen sin, og er en av de absolutt beste spillerne i Premier League om dagen. På de siste seks rundene har han flere mål, skudd, skudd i boks, skudd på mål og store sjanser enn noen annen midtbanespiller. Kun Man City med sine 16 har flere mål enn Man United’s 15 i samme periode. Helgens motstander, Leicester, har sluppet inn 10 mål i denne perioden, og ikke holdt nullen i noen kamp. Selv om Man United har blank i GW 25, og mest sannsynlig heller ikke kamp i 28, så må Rashford med. Er faktisk et mulig kapteinsalternativ denne runden, men blir kun visekaptein på dette laget.

Rashford er i kjempeform, og kan være et kapteinsalternativ om man vil prøve noe annet enn Braut denne runden. Foto: Shutterstock.com

Angrep

Harry Kane (11,8) Spurs (West Ham, H)

Kane har 4 mål på sine 6 siste kamper. Kun Haaland, med sine 6, har flere i samme periode. Ingen annen spiss har flere skudd og skudd på mål, eller har skapt flere sjanser enn Kane i denne perioden. Spurs har scora 9 mål på de siste 6. Helgens motstander, West Ham, har sluppet inn 7 mål i samme periode, og kun holdt nullen én gang. Med dobler og blanks i vente, så kan Kane være en å se til mtp å finne midler til f.eks Mo Salah. Med den jevne målleveransen hans denne sesongen kan det være skummelt, og her får han ihvertfall uansett denne kampen før det er aktuelt å se på alternativer.

João Félix (7,6) Chelsea (Soton, H)

Félix så bra ut allerede i debuten mot Fulham i GW 19. Der endte det dessverre med et rødt kort, og 3 kampers karantene. Var tilbake igjen sist, borte mot West Ham. Her ble det scoring og 3 bonus. Chelsea møtte Dortmund i CL i midtuka, og her var Félix uheldig som ikke fikk med seg flere mål. Hadde bl.a et skudd i tverrligger, og en stor sjanse brent. 6 skudd i boks på kun 146 minutter spill i serien. Har også hatt 2 store sjanser, og 6 skudd på mål. Kjøpt av nesten 230000 før denne runden, og har allerede gått opp i pris. Har fortsatt en beskjeden eierandel på kun 2,8%, og er en veldig spennende diff. Chelsea har kun 4 mål på sine 6 siste kamper, men har skapt veldig mange sjanser, og her kan det fort løsne. Soton har sluppet inn 10 mål i samme periode, og ikke holdt nullen i noen av disse kampene. Her bør det være gode forutsetninger for at Félix kan få flere scoringer.

Erling Haaland (12,2) Man City (Forest, B)

I det motsatt oppgjøret mot Forest ble det hattrick. På sine 6 siste kamper har han nå 6 mål, og det er flere enn noen annen i samme periode. Har også flest store sjanser, mens det kun er Harry Kane som har flere skudd på mål. Særlig andre omgang mot Arsenal sist var meget bra for nordmannen. Scora et pent mål, og var rett og slett veldig god. Forest har vært gode defensivt i det siste, og har kun sluppet inn 4 mål på sine siste 6 kamper. Her mangler de nøkkelspillere i forsvaret grunnet skade, og det kan fort bli en litt for tøff oppgave mot et City som har funnet formen igjen. Haaland spilles naturligvis, og her blir han også kaptein.

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker