FPL: Rundens lag – Dobbel GW 22

Da er det klart for en ny dobbelrunde! Man United har to nydelige hjemmekamper, og man bør ha 3 spillere herfra. Leeds har også dobbelrunde, men med to bortekamper, hvorav den ene da er mot Man United. På dette laget har jeg funnet plass til 2 spillere herfra også, men uten Free Hit eller Wildcard ville jeg nok sett mer til lagene med dobler og fine kamper de neste rundene. Tenker da spesielt på Arsenal, som i tillegg til en dobbel neste runde, også har kamp i både GW25 og GW28, som blir blanks for flere populære lag.

Vi er inne i en spennende periode av sesongen nå, med blanks og dobler, og det vil være en kjempefordel for de som tar jobben med å planlegge godt for disse rundene. Newcastle, Man United, Brighton og Brentford blanker i GW25, mens det er FA-cupens kvartfinaler som krasjer med GW28.

Det blir en 3-5-2 formasjon denne runden, og det tror jeg også kommer til å bli den mest populære formasjonen fremover. Lite spennende i forsvar om dagen, og poengene kommer mest på midtbanen, i tillegg til Haaland/Kane, som fortsetter å levere på topp.

Husk frist, fredag kl 19.30 – Lykke til med runden!

Keeper

Nick Pope (5,5) Newcastle (West Ham, H)

Newcastle har nå holdt nullen i 6 kamper på rad. Har altså ikke sluppet inn mål etter at PL startet opp igjen etter VM. 12 clean sheets på 20 kamper så langt denne sesongen er meget sterkt. Pope har allerede passert 100 poeng, når vi nå såvidt er passert halvveis i sesongen. En trippel defensivt hos Newcastle fremover kan være spennende, men de blanker altså i GW 25, så der må man ha en plan. Med f.eks Ward på benk, så er Pope et trygt og godt valg mellom stengene fremover.

Forsvar

Kieran Trippier (6,1) Newcastle (West Ham, H)

Kommer ikke utenom Trippier denne sesongen. Eid av 69,2%, og med den leveransen han har denne sesongen er det egentlig lite. Kun tre blanks hittil, og den forrige kom i GW 13. Ingen tvil her, Trippier har klippekort på dette laget så lenge det ikke skjer noe veldig spesielt.

Maximilian Wöber (4,5) Leeds (Forest, B – Man United, B)

Leeds har altså to kamper denne runden. Begge er på bortebane, og de møter først Forest, som er i god form, før de skal til Manchester og møte et United som er i enda bedre form. Det er med andre ord en veldig tøff dobbel som venter, og jeg vurderte lenge og stå med kun én Leeds-spiller. Syns allikevel nysigneringen Wöber har sett såpass bra ut at han får sjansen her. Er muligens på dødballer, og det kan fort bli lite mål i Forest-kampen. Eid av 0,1%, og det gjør det litt mer spennende. Prøves.

Luke Shaw (5,3) Man United (Palace, H – Leeds, H)

Etter poengrekken 8-9-15 på de tre første kampene etter VM har det nå blitt 2 blanks, før han var ute med sykdom i forrige runde.  Var tilbake fra start i onsdagens ligacup-kamp, og vil nok starte igjen her. I en dobbel med to fine hjemmekamper bør man fylle Man United-kvota, og én defensiv vil jeg ha med. Ikke så mye annet spennende her, så Shaw er et klart førstevalg når han nå er bekreftet frisk igjen. Kun Trippier som har flere poeng enn Shaw etter VM, og kun Newcastle har flere clean sheets på hjemmebane denne sesongen.

Midtbane

Martin Ødegaard (6,9) Arsenal (Everton, B)

Det er veldig gøy at vi faktisk har to nordmenn som herjer i PL om dagen. Ødegaard har kun én blank etter VM, og har 40 poeng på disse 5 kampene. 6 ganger på sine 18 kamper har han fått tosifret antall poeng. Har blitt en ordentlig leder, og styrer midtbanen til Arsenal på en strålende måte. Everton skal være en fin motstander, og det kan fort bli en ny storseier her. I tillegg har Arsenal dobbel i neste runde, og kamp i både GW25 og GW28, som blir blanks for flere lag. Trippel Arsenal bør man uten tvil ha fra neste runde, og det ville det vært på dette laget allerede, om det da ikke var for Man United og Leeds-dobbel denne runden.

Kaoru Mitoma (5,1) – Solly March (5,2) Brighton (Bournemouth, H)

Brighton ser fantastiske ut offensivt om dagen, og har hele 14 mål på de 5 kampene som har vært etter VM. Kun holdt nullen i én av disse, så det er de offensive spillerne som frister mest. Mitoma er driblekongen som alltid er morsom å se på, og som nå også har begynt å produsere målpoeng. Kjøpt av nesten en halv million spillere før denne runden, men er fortsatt kun eid av 6,8%. Kun én blank etter VM, og står med 33 poeng i denne perioden.

March har også imponert veldig i en mer offensiv rolle, og står faktisk med hele 46 poeng etter VM, tross to blanks. Eid av 6,1%, og blir ikke hentet i nærheten av så mye som Mitoma. Begge er uansett fortsatt for differ å regne, og det vil nok ikke vare så lenge. Brighton har en blank i GW25, men har også flere dobler i vente. Etter at GW25 er ferdig vil nok ‘alle’ prøve å få tre spillere herfra. I den formen de er i nå, og med en hjemmekamp mot Bournemouth denne runden, så prøver jeg en dobling allerede nå.

Bruno Fernandes (9,9) Man United (Palace, H – Leeds, H)

Bruno har sett veldig bra ut etter VM, og har kun én blank siden PL startet igjen. I denne perioden har han flere assist og flere sjanser skapt enn noen annen Man United-spiller. Det er kun Rashford som har flere mål og skudd på mål. Man United har 17 mål på 9 hjemmekamper denne sesongen, og har altså to hjemmekamper denne runden. Palace har sluppet inn 11 mål på bortebane, mens Leeds har sluppet inn 19. Begge lagene tillater også motstander veldig mange store sjanser, så her er det gode forutsetninger for at Man United’s offensive spillere vil få høye poengsummer. Vil man prøve å diffe litt med kaptein denne runden, så er Bruno et kjempealternativ. Kjøpt av nærmere 600000 spillere før denne runden, men er fortsatt kun eid av 10%. Mange har nok en litt kronglete vei for å komme seg til han. På dette laget velger jeg det ‘trygge’, og lar Bruno få nøye seg med å være visekaptein.

Marcus Rashford (7,2) Man United (Palace, h – Leeds, H)

Rashford er i kjempeform om dagen, og har flere mål, skudd, skudd på mål og store sjanser enn noen annen midtbanespiller i spillet på de fire siste rundene. Ble hvilt fra start i ligacupen i midtuka. Der kom han inn siste halvtimen på stillingen 0-0, og brukte et kvarter på å få to assist. 8,2 poeng i snitt pr hjemmekamp denne sesongen, og her venter altså to fine hjemmekamper. Både Palace og Leeds har slitt defensivt, og det kan bli en meget pen poengsum på Rash denne runden. Mange vil nok bruke trippel kaptein her, og det kan fort være et godt valg. Kaptein blir han ihvertfall også på dette laget.

Rashford er i storform om dagen, og blir kaptein i en finfin dobbelrunde for Man United! Foto: Shutterstock.com

Angrep

Wilfried Gnonto (5,0) Leeds (Forest, B – Man United, B)

Med flere nye spillere, Bamford og Sinisterra tilbake etter skade, og en Harrison som har funnet formen igjen, så er det ikke lett å forutse hvordan den offensive oppstillingen til Leeds vil bli fremover. Rodrigo kunne vært det mest aktuelle i denne dobbelen, da han har de beste underliggende tallene. Nå har han allikevel ikke levert i de siste kampene, og det er stor rotasjonsfare, da Leeds plutselig har fått litt etterlengtet bredde i troppen. Den som nok derimot fortsatt er sikret plass i dette laget er Willy Gnonto. Ett mål og max bonus mot West Ham i GW19, og ellers har det blitt blanks etter VM. Har allikevel sett meget bra ut, og scoret også et fantastisk mål i FA-cupen mot Cardiff. Tøff dobbel i vente nå altså, men dobbel tross alt. Til den prisen er han også en fin tredje spiss som kan benkes for det meste, da en 3-5-2 formasjon virker sannsynlig fremover. I tillegg har han kamp i GW25, og muligens også i GW28.

Erling Haaland (12,2) Man City (Spurs, B)

Endelig kom det et hattrick igjen i forrige runde. Det begynte å bli lenge siden nå, og Haaland var jo nærmest inne i en måltørke, med kun 4 mål på 5 kamper etter VM. Nå står han altså med 7 mål på 6 isteden, og de som måtte begynne å tvile på denne maskinen kan ta det helt med ro. 25 mål så langt nå, og det er jo bare spørsmål om tid før han slår PL-rekorden for antall mål i en sesong. Pga dobbelen til Man United blir han altså ikke kaptein på dette laget denne runden, men selvfølgelig er han med på laget.

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker