Det er klart for en ny dobbelrunde! Man City, Man United, Palace og Spurs har to kamper. Det er ingen av disse som har enkle kamper, men jeg har allikevel endt opp med 9 spillere fra disse lagene. 3-4-3 formasjon, der Haaland er kaptein, og Marcus Rashford visekaptein.

Det er ventet mulige dobbelrunder både i GW 21 og 22, uten at det har blitt bekreftet noe. Her er det altså bare å følge med! I tillegg er det en bekreftet dobbel i GW 23, så her gjelder det å planlegge godt mtp bytter, og evt chips-bruk.

Frist er fredag kl 19.30 – Lykke til med runden!

Keeper

Nick Pope (5,4) Newcastle (Fulham, H)

Newcastle har vært veldig solide defensivt i år, og Pope har holdt nullen hele 10 ganger allerede. Ingen annen keeper er i nærheten av Pope’s 92 poeng. Fulham kommer på besøk denne runden, og det bør være gode muligheter for en ny clean sheet her. Newcastle har i tillegg et fint program de neste 4, og har uansett vist at de kan tette igjen mot alle.

Forsvar

Kieran Trippier (6,0) Newcastle (Fulham, H)

Det blir altså en dobling bak hos Newcastle denne runden, på tross av at 4 lag har dobbelrunde. Eid av hele 67,5%, og det er skummelt å gå uten. Kun blanket i 3 av sine 18 kamper, og har 28 poeng på de 3 kampene som har vært etter VM. Newcastle har ikke sluppet inn mål på 4 kamper nå, og kan fort holde nullen i de 4 neste også. En dobling defensivt herfra er på ingen måte for mye.

Ivan Perisic (5,5) Spurs (Arsenal, H – Man City, B)

Assist og clean sheet sist, men ellers må det sies at det har blitt mange 1-poengere på Perisic denne sesongen. Spurs har kun holdt nullen 5 ganger så langt, og det er en veldig tøff dobbel som venter denne runden. Først kommer Arsenal på besøk, før det venter en bortekamp mot Man City. En vingback fra Spurs føles allikevel riktig å ha med, og da for potensielle målpoeng, og ikke så mye clean sheet. Litt coinflip mellom Doherty og Perisic, men endte altså med sistnevnte. Doherty koster mindre, og kan være et godt alternativ.

Luke Shaw (5,1) Man United (Man City, H – Palace, B)

Ingen spiller uansett posisjon har flere poeng enn Shaw’s 32 etter VM. 3 clean sheets, 1 mål og hele 8 bonus har det blitt på disse 3 kampene. Prisen hans har allerede økt med 0,3 i denne perioden, og han er nå eid av 15,1%. Tøff kamp mot Man City venter denne runden, men i kamp 2, mot Palace, så bør det være gode muligheter for enda en clean sheet til Man United og Shaw. Kun Man City og Arsenal har tillatt motstander færre skudd i boks enn United, og Newcastle er eneste lag som har sluppet til færre store sjanser. I den formen han og United er i nå, så må han med.

Midtbane

Marcus Rashford (7,0) Man United (Man City, H – Palace, B)

En av få spillere som er i nærheten av like mange poeng som Shaw etter VM, er Marcus Rashford. 3 mål, 1 assist og 27 poeng har det blitt på disse 3 kampene. 6 skudd i boks, og 5 skudd på mål. Er den spilleren som er kjøpt av flest managere før denne runden, med over 300000 nye eiere. Er nå eid av over 40%, og her bør man hoppe på om man ikke allerede har gjort det. Kampen mot Palace ser fin ut, men Rashford kan absolutt score mot et Man City som har noen utfordringer defensivt om dagen også. Visekaptein denne runden.

Michael Olise (5,4) Palace (Chelsea, B – Man United, H)

Denne dobbelen til Palace har jeg ikke veldig troa på at de får så mye ut av, men jeg har allikevel funnet plass til én diff herfra som skal få lov å være med. Michael Olise har tidvis sett veldig bra ut, selv om det er litt langt mellom de høye poengscorene. Har fått med seg én scoring og 4 assist så langt. Er eid av kun 0,4%, og kan være litt spennende. Palace møter altså Chelsea borte, og Man United hjemme. Det lukter ikke mange mål, men Olise får sjansen her.

Riyad Mahrez (7,5) – Kevin De Bruyne (12,5) Man City (Man United, B – Spurs, H)

En kjempesjanse å ta mtp PepRoulette, men Mahrez har vært god etter VM, og startet 2 av 3. Har fått med seg 1 mål, 2 assist og 4 bonus på disse kampene. City var sjokkerende svake mot Southampton i midtuka, men vil starte et helt annet lag her. Mahrez ble hvilt i den kampen, og det kan absolutt være håp for at han spiller begge kampene denne runden. Er eid av kun 2,7% nå, og med all usikkerheten også ellers i dette laget om dagen, så kan det være et bra tidspunkt å ta en sjanse her.

Er nok den som, ved siden av Haaland, er tryggest i dette laget. Kun blitt 6 poeng på de 3 kampene etter VM, men han har sett bra ut, og vært nære. Ingen midtbanespiller har flere skuddforsøk, eller store sjanser skapt, og det er kun Rashford og Son som har flere skudd på mål. Vil nok spille begge disse kampene, og her kan det fort løsne. Kapteinsalternativ om man av en eller annen grunn skulle ønske å prøve noe annet enn Haaland denne runden.

Småtøff dobbel i vente for Man City og KDB denne runden. Foto: Shutterstock.com

Angrep

Anthony Martial (6,6) Man United (Man City, H – Palace, B)

Siden PL startet igjen etter VM har det kun blitt 1 mål på Martial, og det må også nevnes at han har blitt tatt av før 70 minutter i to av disse. I denne perioden har han allikevel like mange skudd i boks som Rashford, 6, og har også hatt 3 store sjanser. Man United har scora 7 mål på de 3 kampene etter VM, og det er kun Brighton som har flere, med sine 9. Manchester-derby venter i første kamp denne runden, mens kamp 2 er borte mot Palace. Særlig i sistnevnte kamp bør det være gode muligheter for flere mål til United, og da kan Martial fort være involvert. Kun eid av 4,9%, og han kan være en spennende diff her.

Harry Kane (11,6) Spurs (Arsenal, H – Man City, B)

Det er kun Haaland som har flere poeng enn Kane så langt denne sesongen. Allikevel er det kun 31,5% som har han. Det er nok mye pga Haaland’s sinnsyke leveranse, og at mange har en dyr midtbanespiller i tillegg. Tross en veldig tøff dobbel, så mener jeg uansett at Kane er en spiller man bør prioritere å få inn nå. Kun 4 blanks så langt, og i forrige runde ble det 2 mål, 1 assist og hele 16 poeng. Blir ikke noe reelt kapteinsalternativ i denne runden uansett, men med, det skal han.

Erling Haaland (12,2) Man City (Man United, B – Spurs, H)

Har vist at han fortsatt har scoringsformen inne etter VM-pausen, og står med 3 mål og 21 poeng på de 3 kampene som har vært etter at PL startet opp igjen. En sjelden blank i 0-1 seieren over Chelsea sist, og nå venter en småtøff dobbel, mot Man United og Spurs. Uansett motstand kan Haaland score hattrick, og i en dobbelrunde er han en klar kaptein på mitt lag. Eneste spørsmålet her er vel om man skal bruke trippel kaptein eller ikke. Her heller jeg nok mot det siste, og sparer den chipen til en senere anledning.