FPL: Rundens lag – GW 18

Tett mellom rundene i jula, og GW 18 starter allerede fredag kveld. Noen svar på hvordan det sto til med formen hos de forskjellige lagene fikk vi i forrige runde. På dette laget har jeg tatt noe høyde for at det venter en dobbel allerede neste runde. Flere spillere med relativt høy eierandel som det er vanskelig å komme utenom, men det er også funnet plass til et par differ som kan være spennende.

Husk frist – fredag kl 19.15, og lykke til med runden!

Keeper

Kepa Arrizabalaga (4,5) Chelsea (Forest, B)

Med to fine kamper før en dobbel, så Kepa ut som et logisk valg før GW 17. Problemet var at han var flagga usikker. De som valgte å ta sjansen fikk godt betalt, i form av en clean sheet, et save-poeng og 2 bonus. Chelsea så veldig bra ut i 2-0 seieren over Bournemouth. Nå venter en bortekamp mot et Forest som tapte 3-0 mot United forrige runde. Det bør være gode muligheter for en ny clean sheet her. Neste runde venter altså en dobbel, mot City og Fulham. Kepa fremstår som et veldig godt valg nå.

Forsvar

Luke Shaw (4,8) Man United (Wolves, B)

Shaw spilte stopper i forrige runde, og det burde kanskje gjøre han mindre aktuell. Allikevel så han meget bra ut, og fikk også med seg 2 bonus. Er nok trygg mtp minutter, og United har to fine kamper til i jula. Gode muligheter for å holde nullen både mot Wolves og Bournemouth. Er også en liten diff med sin eierandel på 6,7%.

Kieran Trippier (5,9) Newcastle (Leeds, H)

Som vanlig kommer jeg ikke utenom Trippier. Eid av hele 66,4%, og det er heller ikke uten grunn. 3 blanks på 16 kamper er ekstremt bra. Med clean sheet, assist, 3 bonus og 12 poeng sist beviste han at formen fortsatt er inne, og Newcastle så bunnsolide ut i 3-0 seieren mot Leicester. Nå venter en hjemmekamp mot Leeds, der de naturligvis blir store favoritter.

Tim Ream (4,5) Fulham (Southampton, H)

Endte med hele 14 poeng sist, etter scoring, clean sheet og 2 bonus. Det er nok på ingen måte noe man skal forvente at vil gjenta seg, men Fulham så bra ut i 3-0 seieren over Palace sist. Denne runden møter de et Southampton som så veldig svake ut i 1-3 tapet mot Brighton sist, og kun klarte å score på en retur etter en brent straffe. I GW 19 venter en dobbel mot Leicester og Chelsea, så det føles som riktig tidspunkt å prøve en ekstra spiller fra Fulham nå.

Midtbane

Kevin De Bruyne (12,6) Man City (Everton, H)

De 39,2% som har KDB på laget sitt fikk veldig dårlig betalt mot Leeds forrige runde. Han så veldig bra ut, og kunne fort fått med seg minst et par assist. Det endte allikevel med skuffende 2 poeng, men allikevel får han tillit på dette laget mot et Everton som tapte 1-2 mot Wolves i forrige runde. Er nok den tryggeste i dette laget, som vi vet det kommer mye rotasjon i med et tett program. Her tror jeg City vinner komfortabelt, og det løsner fort for KDB.

Miguel Almirón (5,9) Newcastle (Leeds, H)

Sto med 4 mål og 2 assist på sine 5 siste kamper før VM-pausen. Scoring ble det også i forrige runde, da Newcastle slo Leicester 0-3, og det kan se ut som han fortsatt innehar den samme formen. Newcastle har flere mål enn noe annet lag på sine siste 6 kamper, og ser veldig sterke ut om dagen. Leeds sliter defensivt, og her kan det fort komme flere målpoeng til Almirón. Eid av 41,1% nå, og til den prisen er det vanskelig å gå uten.

Mo Salah (12,8) Liverpool (Leicester, H)

Er ‘kun’ eid av 33,7% nå, noe som er lite til Salah å være. De som valgte å gå for han ble belønnet med mål, assist, og en fin 12-poenger. 4 mål på sine 4 siste kamper nå, og har fått god hvile under VM. Best av alle midtbanespillere i spillet på skudd (27), skudd i boks (21), skudd på mål (14) og store sjanser (8). På sine 6 siste kamper har Liverpool nå 10 mål, og har flest skudd, skudd på mål og store sjanser i denne perioden. Denne rundens motstander, Leicester, så virkelig ikke bra ut sist, i 0-3 tapet mot Newcastle, og her kan det bli tøft igjen. Darwin kom til veldig mange sjanser sist, og ser stadig bra ut. Han brenner mange sjanser, men det vil nok løsne ordentlig der snart. Allikevel velger jeg her å gå for Salah som det eneste bidraget fra Liverpool, men Darwin er absolutt verdt å vurdere. Blir også rundens visekaptein.

Vil salah fortsette scoringsformen mot Leicester? Foto: Shutterstock.com
Mason Mount (7,5) Chelsea (Forest, B)

Chelsea så veldig bra ut i 2-0 seieren mot Bournemouth sist, og Mount var en av de bedre. Fikk med seg scoring, 2 bonus og 10 poeng. Kunne fort blitt mer også. Det må nevnes at han hadde 5 blanks på rad før VM-pausen, men med en fin kamp mot Forest nå, før det kommer en dobbel i GW 19, så vil jeg ha med Mount på laget. Er også en av de tryggeste mtp minutter. Eid av kun 7,5% nå, men det vil nok øke frem mot dobbelen.

Angrep

Kai Havertz (7,7) Chelsea (Forest, B)

Med Reece James igjen ute med skade, så ble det uaktuelt med Chelsea-forsvarer for meg. Spesielt i dobbelen, mot City og Fulham, så fremstår det mer sannsynlig at de vil score mål, enn at de skal holde nullen. Havertz fikk scoring, assist, 3 bonus og 12 poeng sist, og så veldig bra ut. Det har han gjort tidligere også, for så å skuffe. Undertegnede hadde han bl.a i en dobbel der han endte opp med ingen ting, så det sitter litt langt inne å ta han inn. Uansett har han utvilsomt et høyt tak, og han får sjansen denne runden. Er også kun eid av 4,3%, og det gjør han foreløpig til en spennende diff. Med en ny god kamp mot Forest vil nok eierandelen øke voldsomt inn mot dobbelen.

Aleksandar Mitrovic (6,9) Fulham (Southampton, H)

Det var stor usikkerhet rundt Mitrovic’ skadesituasjon før GW 17. Starte gjorde han, og for en kamp han hadde. Endte med scoring, 2 assist, 3 bonus og 15 poeng. Økende eierandel, og den har nå kommet opp i 23%. Skaden til James gjør kanskje at færre kommer på her, og heller venter til neste runde, da Fulham har en dobbel. En kamp mot Southampton frister dog veldig, og har man muligheten til å få han på allerede nå, så kan det være lurt. Om det er verdt hits er kanskje usikkert, men jeg blir alt annet enn overraska om det kommer en ny 15-poenger her. Southampton har sluppet inn 15 mål på 8 bortekamper denne sesongen. Fulham har scora 11 mål på sine siste 6 kamper.

Erling Haaland (12,2) Man City (Everton, H)

Hva mer skal man si? 20 mål på 14 kamper. 13 mål på Etihad. På hjemmebane har han også flest skudd i boks (32) og flest store sjanser (12) av alle spissene i spillet. Ingen lag har scora flere mål enn City på hjemmebane denne sesongen, med sine 30, mens Everton har sluppet inn 11 mål på 8 bortekamper. Egentlig er vel det eneste man trenger å vite at det ser ut som Haaland er skadefri, og da er han ikke bare selvskreven på laget, men også kaptein igjen.

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker