Eliteserien Fantasy: Rundens lag – GW 2

Da er det klart for runde 2 av Eliteserien Fantasy. Første runde ga noen overraskelser, og noen bekreftelser. At Ruud Tveter skulle bli rundens store spiller med hattrick hadde ikke mange trodd, men Haugesund så skrekkelig svake ut. Rekdal’s RBK overrasket med å ta et poeng i Bodø. Molde og Viking ser sterke ut defensivt. Odd ser fortsatt veldig spennende ut. 

Om man fikk en litt dårlig start er det lett å få panikk, men jeg vil anbefale å ha is i magen. Det kommer ofte noen overraskelser i starten av sesongen!

Her har jeg funnet frem til de spillerne jeg tror vil gjøre det best i runde 2. Det er lite med spillere fra Glimt og Molde. Kanskje overraskende, men Glimt har altså et returoppgjør mot Roma førstkommende torsdag, og fjorårets kamp for Molde på Marienlyst gjør at jeg styrer litt unna der også. Én spiller fra hvert av disse lagene får allikevel plass.

Frist er lørdag klokken 15.00. Lykke til med runden!

Keeper

Nicholas Hagen (4,5) HamKam (Tromsø, B)

Jeg mener fortsatt, pga prissettingen, at det beste denne sesongen er å velge en av keeperne til 4,5. HamKam og Jerv er da alternativene. Riktignok har Tromsø en billigkeeper nå, men det er bare for en kort periode, mens førstekeeperen er ute med skade. Øvretveit i Jerv holdt nullen mot Godset i første runde, men det blir nok ikke så mange smultringer der. HamKam var veldig gode mot Lillestrøm, særlig i første omgang. Lillestrøm gjorde 3 bytter i pausen, og så mye bedre ut i andre omgang, men dette HamKam-laget kommer til å plukke en del poeng i år. Jeg syns Hagen virker som det beste valget.

Forsvar

Brice Wembangomo (6,0) Glimt (Sandefjord, B)

Noe clean sheet ble det ikke sist, da RBK overrasket veldig med å klare 2-2 på Aspmyra. Rekdal er en luring, og viste at man ikke skal lese for mye av treningskampene i oppkjøringen. Det ble allikevel en assist på Wembangomo, og han ser så bra ut. Var også meget god mot Roma i midtuka. Selv om det venter et returoppgjør mot Roma på torsdag, så vil han nok spille her også. Glimt har slitt litt i Sandefjord de siste sesongene, men de kan absolutt få en clean sheet, og scorer de kan en veldig offensiv Brice fort være involvert.

Kristoffer Haugen (7,5) Molde (Godset, B)

Linnes var den som gjorde det store i første runde, med scoring og maks bonus. Her er han litt usikker, og det gjør det enda enklere å lande på Haugen. Jeg tror uansett at Haugen på sikt vil være det beste valget, og målpoengene kommer til å komme. Godset tapte 1-0 mot Jerv i første runde. Det var noe overraskende, samtidig som det ofte kommer noen seire i starten av sesongen for opprykkslagene. Godset var klart best i den kampen, og vil nok ha et stort ønske om å slå tilbake mot Molde denne runden. I fjorårets oppgjør ble det hele 6-0 til Godset! Kan nok neppe forvente noe lignende i år, og Molde vil såklart gjerne hevne seg her. Haugen får plass på laget, som eneste fra Molde denne runden. Verdt å nevne at de var gode i cupen i midtuka, med bl.a 2 mål av Eikrem. Fortsetter han sånn må han helt klart vurderes!

Eskil Edh (5,5) Lillestrøm (Jerv, H)

Ble en tøff start på kampen mot HamKam i runde en for Lillestrøm. De gjorde et trippelbytte i pausen, og så mye bedre ut i andre omgang. En av de som kom inn var Eskil Edh. Han så bra ut, og fikk også med seg en scoring. Vil nok få starte denne runden, og Dragsnes kan da bli trukket ned på stopperplass. Dette er rundens første kamp, og man vil kunne se lagoppstillingen før frist. Dragsnes er et godt alternativ om han starter som vingback. Er han stopper, og Edh starter, så synes jeg han er et mer spennende valg. Er kun eid av 3,7%, mot Dragsnes’ 30,6%. Det gjør selvfølgelig Dragsnes tryggere, men Edh mer spennende. 

Shayne Pattynama (5,5) Viking (Ålesund, H)

Viking åpnet sesongen med en borteseier mot Sarpsborg 08, 0-1. Ser veldig sterke ut defensivt, og vil nok også få flere scoringer fremover. Ålesund kommer på besøk denne runden. Her vil Viking være store favoritter. 2 mål og 6 assist på kun 888 minutter i fjor på Pattynama. Denne sesongen vil han nok få spille det meste. Offensiv type, som helt sikkert vil få flere målpoeng i år, og sånn som Viking ser ut nå, så kommer det nok en hel del clean sheets også. 

Midtbane

Zlatko Tripic (9,5) Viking (Ålesund, H)

Strålende start på sesongen for Tripic. Scora Viking’s mål i 0-1 seieren mot Sarpsborg 08, og ble også kåret til banens beste, og fikk med det 3 bonus. 7 mål og 5 assist på 1800 minutter ifjor. Det er ingen grunn til å tro at det ikke skal bli både flere minutter og flere målpoeng i år. Ålesund slo Kristiansund 1-0 i første runde, men de kommer til å få det mye tøffere i Stavanger. Jeg tror det kan komme en storseier her, og prøver faktisk en trippel fra Viking på rundens lag.

Kristian Eriksen (7,1) HamKam (Tromsø, B)

For en spiller han er. For de som fulgte Obos ifjor er det ikke overraskende, men at han tilsynelatende tar eliteserienivået så lett er veldig imponerende. Mål, assist og banens beste spiller. Det var veldig nære flere målpoeng også, med bl.a et hardt skudd i tverrligger. Har allerede økt med 0,1, og er nå eid av hele 43,5%! Jeg skrev i første rundes lag at Eriksen kommer til å bli årets røverkjøp, og det er ingen ting som tyder på noe annet nå når første runde er ferdigspilt. HamKam skal til Tromsø denne runden. Tromsø tapte 2-0 i Skien, mot et sterkt Odd-lag. Det kan absolutt bli tøft for HamKam her, men jeg ser allikevel på Eriksen som et reelt kapteinsalternativ. Med på laget skal han uansett.

Pål André Helland (8,0) Lillestrøm (Jerv, H)

En som også kom inn i pausen for Lillestrøm på Hamar var Helland. 2 assist og 2 bonus etter et strålende innhopp. Holder han seg frisk kan det bli en fin sesong, og da kan fort prislappen på 8,0 vise seg å være veldig bra. Det er jo nettopp det som ofte blir problemet, at han pådrar seg skader. Denne runden får man lagoppstillingen til Lillestrøm før frist. Starter Helland er han et meget spennende valg, og også et godt kapteinsalternativ.

En skadefri Helland i form er alltid et spennende valg på fantasy! Foto: Shutterstock.com
Osame Sahraoui (8,5) Enga (Haugesund, H)

Enga har Glimt borte i runde 3, før de så får et nydelig program fra runde 4. Det kan muligens være lurt å vente til det, men så svake Haugesund så ut i første runde, med hjemmetap 1-3 mot Sandefjord, så ønsker jeg å ha med en herfra allerede nå. Dønnum gjorde seg selv uaktuell, med å bli utvist mot Molde. Osame har sett strålende ut i oppkjøringen, og får sjansen på dette laget når Haugesund kommer på besøk.

Angrep

Akor Adams (8,0) Lillestrøm (Jerv, H)

Det er altså plass til enda en spiller som ble bytta inn for Lillestrøm i første runde på Hamar. Ble kun 29 minutter på Adams der, men gjorde et veldig godt inntrykk ila den halvtimen, og fikk også med seg en scoring. Lagoppstillingen til Lillestrøm får man før frist, så her trenger man ikke ta noen sjanser mtp evt start. Jeg tror Adams starter, og synes han ser veldig spennende ut, når Jerv kommer på besøk til Åråsen.

Veton Berisha (12,0) Viking (Ålesund, H)

Viking ser ut som de skal blande seg inn i toppen i år, og fikk da også beholde sin superspiss, Berisha. Flere forsøk fra bl.a Hammarby på å hente han før sesongen, men han ble altså allikevel værende. 1 assist og 2 bonus ble det i runde 1. Det skal være en langt enklere kamp denne runden, når Ålesund kommer på besøk. Veton har en helt vanvittig eierandel på 63,7%, men det er heller ikke uten grunn. De fleste vil nok også ha han som kaptein denne runden, og det blir han også på dette laget. Selv om det selvfølgelig også kan ha en kjempestor oppside å velge en annen, så syns jeg det er litt for skummelt, og altfor tidlig, med sånne differ.

Kan man gå for en annen kaptein enn Berisha med sin spinnville eierandel på 63,7% denne runden? Foto: Shutterstock.com
Kategorier
Fantasy EliteserienNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker