Eliteserien Fantasy – Rundens lag – Runde 1

Endelig er det klart for en ny sesong med Eliteserien Fantasy! Det er allerede bekreftet dobbelrunde i runde 5, der 4 lag har dobbel. Jeg velger å ta noe hensyn til den allerede fra start, og har med flere spillere fra disse lagene. 

Det er blitt enda dyrere og vanskeligere å sette opp lag i år, og jeg har endt opp med en noe uvant 5-3-2 formasjon på rundens lag. Jeg har faktisk god tro på at det kan være en fin formasjon å starte med i årets sesong.

Årets første kamp er HamKam-Lillestrøm, lørdag kl 16.00, og frist for å registrere lag er kl 15.00! 

Lykke til med runden, og årets sesong!

Keeper

Nicholas Hagen (4,5) HamKam (Lillestrøm, H)

Det er kun 2 førstekeepere som koster 4,5 i årets ESF, Øvretveit i Jerv, og Hagen i HamKam. Hagen spilte 17 kamper i Obos i fjor, og slapp da inn kun 8 mål. Det er selvfølgelig stor forskjell på Obos og Eliteserien, og det kan bli tøft for HamKam å holde nullen like ofte i år. Allikevel synes jeg han fremstår som et godt valg, da jeg ikke ønsker å bruke mye penger på keeperplass. Får besøk av Lillestrøm i første runde. LSK var veldig gode i fjor, og endte til slutt på 4.plass. Det kan bli en tøff start for HamKam, men jeg tror de har ok muligheter her. Et veldig fint kampprogram ellers de første rundene.

Forsvar

Brice Wembangomo (6,0) Glimt (Rosenborg, H)

Wembangomo har sett veldig bra ut for Glimt etter at han kom fra Sandefjord. Viste noe av dette tidvis også for Sandefjord i fjor, men spiller selvfølgelig nå for et veldig mye bedre lag. 2 assist ifjor, men jeg tror det vil bli både flere assists, og kanskje også noen mål, i årets sesong. Veldig offensiv vingback, som liker å være med i angrep. Sampsted på den andre backplassen har en mye høyere eierandel, og har nå også omsider begynt å score han også. Jeg tror uansett Wembangomo er et bedre valg, og velger å starte med han.

Kristoffer Haugen (7,5) Molde (Enga, H)

Fikk 6 mål og 1 assist på 1900 minutter i fjor. I år har Molde lagt om til en 3-4-3 formasjon, der Haugen får en enda mer offensiv rolle. Vil nok også få enda flere minutter i år, og jeg blir ikke overrasket om han får enda flere mål denne sesongen. Er nå eid av hele 42%, og er den spilleren som peker seg ut som den store must-have i årets ESF. Molde får besøk av Enga, som ikke har sett veldig skremmende ut i oppkjøringen, og Haugen er selvskreven på dette laget fra start. Molde er altså også et av lagene som har dobbel i runde 5.

Shayne Pattynama (5,5) Viking (Sarpsborg, B)

2 mål og 6 assist på 888 minutter i fjor. I år vil han nok spille det meste, og potensialet her er skyhøyt. Viking har sett veldig gode ut i oppkjøringen, og nå virker det også som de får beholde sin main man i Berisha. Det er nok viktig. Viking har også dobbel i runde 5, og Pattynama vil nok bli et populært valg. For øyeblikket kun eid av 14%, men det kommer nok til å øke kraftig. Jeg setter han på fra start, før prisøkningen frem mot dobbelrunden kommer.

Josef Baccay (4,5) Odd (Tromsø, H)

Virker å ha gjort den ene vingbackplassen til sin i år, etter at Kitolano virker å være ute av laget. Har sett veldig god ut i oppkjøringen, og Odd spiller offensiv og morsom fotball, der vingbackene er veldig delaktig i angrepspillet. Har ikke vist mye tidligere, men 2022 kan se ut til å bli gjennombruddsesongen. Odd starter med Tromsø hjemme, har også dobbel i runde 5, og ellers et ålreit program.

Gustav Valsvik (5,0) Godset (Jerv, B)

Veldig usikkert med Godset i år. De sliter med økonomien, og har en tynn stall. Allikevel virker førsteelleveren å være relativt sterk, så det kan bli bra hvis de ikke får for mange skader. Valsvik er farlig på dødballer, og hadde 3 mål og 2 assist ifjor. Ble faktisk også dyttet opp som spiss i en treningskamp nå i oppkjøringen. Det er nok ikke noe som vil skje ofte, men er uansett spennende. Skal til Grimstad og møte nyopprykkede Jerv i første runde. I runde 2 kommer Molde på besøk, men ellers er det et greit kampprogram, og Godset er altså det fjerde laget som har dobbel i runde 5. Valsvik skal nok spille alt, og er et fint valg fra start.

Midtbane

Ola Brynhildsen (10,5) Molde (Enga, H)

Molde har altså lagt om til en ny formasjon i år, og spiller nå 3-4-3,  Eikrem i en falsk 9er-rolle, med Brynhildsen og Fofana(Ulland Andersen?), på siden. Brynhildsen har vært veldig god i oppkjøringen, og har nå altså en slags spissrolle. 5 mål og 13 assist i fjor, og jeg blir ikke overraska om det blir mer enn det i år. Fofana er også et veldig spennende valg, men han er spiss i spillet, og så god som Ulland Andersen har vært i de siste kampene, så frykter jeg også at han kan stjele minutter der. Ola B føles litt tryggere. Blir visekaptein i runde 1.

Ola B kan fort bli poengkongen i årets ESF! Foto: Shutterstock.com
Amahl Pellegrino (11,5) Glimt (Rosenborg, H)

En offensiv spiller fra Glimt er man nødt til å ha. Med både Solbakken og Vetlesen usikre, så står det vel mest mellom Saltnes og Pellegrino. Saltnes er nok den tryggeste mtp spilletid, og vil nok få 90 minutter i de fleste kampene. Jeg synes allikevel Pelle er et mer spennende valg, og det føles som taket er høyere der. Blir også min kaptein i første runde, mot et Rosenborg som har sett fryktelig svake ut i oppkjøringen. Rekdal får nok litt mer orden på det etterhvert, men det kan bli en tung tur til Aspmyra på søndag.

Kristian Eriksen (7,0) HamKam (Lillestrøm, H)

Tok Obos med storm ifjor! Scora 13 mål, og ble kåret til årets spiller. Har også sett veldig bra ut i oppkjøringen, og scora 5 mål på de 4 siste kampene, som også har vært mot Eliteseriemotstand. Rosenborg prøvde lenge å få henta han til Trondheim, men nå virker han veldig fornøyd med å bli på Hamar. Ingen ting som tyder på at han ikke skal fortsette å score, og selv om HamKam nok skal få slite litt i år, så vil de score noen mål. Da er Eriksen veldig ofte involvert, og 7 millioner kan vise seg å være et av de bedre kjøpene i år.

Angrep

Tobias Lauritsen (8,5) Odd (Tromsø, H)

Fikk 8 mål og 3 assist på 1600 minutter i fjor, etter å ha vært ute i lang tid med skade. I år kommer han nok til å spille det meste. På de siste 5 treningskampene har han 5 mål og 2 assists. Odd har sett gode ut under ny trener, har et fint kampprogram, og også dobbel i runde 5. Lauritsen synes jeg ser ut som et av de bedre spissalternativene i år. Sigurd Haugen i Ålesund er også verdt å nevne. Kan bli et spennende valg. Jeg velger allikevel Lauritsen fra start.

Veton Berisha (12,0) Viking (Sarpsborg, B)

Ved siden av Haugen i Molde er nok Berisha den viktigste spilleren å ha i år. Av de spillerne som fortsatt er igjen i Eliteserien i år, så fikk han 47 poeng mer enn nummer 2 på lista i fjor(Ola B), med 185 poeng. 22 mål og 8 assists. Vært mange rykter om mulig salg, men nå blir han allikevel værende i Stavanger. Har nå fått en eierandel på over 60%! Det er så høyt at man skal være veldig tøff for å tørre å gå uten. I runde 2 vil nok veldig mange ha han som kaptein, og det kan fort bli stygt å ikke være en eier da. Når det i tillegg ble bekrefta at bl.a Viking har dobbelrunde i runde 5, så er det ihvertfall ingen tvil, Berisha må med.

Berisha er nå eid av over 60% i spillet! Foto: Shutterstock.com
Kategorier
Fantasy EliteserienNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker