FPL: Rundens lag – GW 22

Dobbel gameweek venter denne runden! Med situasjonen rundt covid i England om dagen, og kamper som avlyses tett opp mot kampstart, så kan det selvfølgelig ende opp med enkelrunde for flere allikevel. Her gjelder det å følge med så tett opp mot fristen som mulig, og avvente bytter. Mange vil nok bruke ‘free hit’ denne runden. Argumentet mot er evt uvissheten rundt avlysninger, og at det kanskje ikke er de mest sexy doblene. Lag som Liverpool og West Ham har fine kamper, men jeg har allikevel kommet frem til et lag bestående av 11 spillere med to kamper.

Husk frist: Fredag klokken 19.30! Lykke til med runden!

Keeper

David De Gea (5,2) Man United (Aston Villa, B – Brentford, B)

Man United har nok den fineste dobbelen denne runden. Møter Villa og Brentford, riktignok begge på bortebane, men de vil fortsatt være favoritter i begge. Kun sluppet inn 3 mål siste 5. Det føles litt usikkert hvem som kommer til å starte i forsvar, så DDG virker å være det trygge valget om man ønsker noe defensivt fra Man United. Fortsatt veldig fint kampprogram i lang tid fremover også.

Forsvar

Marcos Alonso (5,7) Chelsea (Man City, B – Brighton, B)

Chelsea har også to bortekamper denne runden. Først en veldig vanskelig kamp mot City, før de skal til Brighton. Alonso virker å være trygg i laget nå, med både James og Chilwell ute. Sterke underliggende tall. Kun Mount fra samme lag, og Emerson Royal i Spurs har flere ‘attempted assists’, og selv om de altså møter City i den første kampen, så fremstår Alonso som en must-have denne runden. Må nevnes at Chelsea har blank i GW 24 og 25, så det må man ta med i beregningen, om man ikke kjører free hit denne runden.

Emerson Royal (5,0) Spurs (Arsenal, H – Leicester, B)

Som nevnt over topper altså Royal lista over ‘attempted assists’ sammen med Mount. Det har ikke blitt mer enn 1 assist, men har altså underliggende tall gode nok til at det fort kommer flere. Spurs har en litt vanskelig dobbel med en hjemmekamp mot Arsenal, og så en tur til Leicester. Begge er lag som scorer en del, men Conte har fått orden på det defensive hos Spurs, så de kan fort få en clean sheet her allikevel. I tillegg er altså mulighetene for målpoeng absolutt til stede.

Marc Cucurella (5,1) Brighton (Crystal Palace, H – Chelsea, H)

Sistemann i forsvaret denne runden kommer altså fra Brighton. Et av to lag med to hjemmekamper i denne runden. Først Palace, før det kommer en noe vanskeligere kamp når Chelsea kommer på besøk. Vært sterke defensivt i år, Brighton, og Cucurella virker sikker i laget. Møtte Chelsea borte for kun to runder siden. Da endte det 1-1, og Cucurella fikk med seg en assist og maks bonus der.

Hvis Cucurella spiller like godt mot Chelsea som sist, så kan dette bli en veldig fin dobbelrunde for han! Foto: Shutterstock.com
Mason Mount (7,7) Chelsea (Man City, B – Brighton, B)

Mannen som topper lista over ‘attempted assists’ sammen med Royal må med. Topper også lista over ‘shots on target’ sammen med Kane. Main man i Chelsea, og spiller nok begge kampene. 7 mål og 6 assists så langt, og en veldig fin sesong av Mount. To tøffe bortekamper venter altså denne runden, men Chelsea kan score mot alle. Som nevnt over har Chelsea blank i GW 24 og 25, så om man ikke er på free hit denne runden må man ha det i bakhodet.

James Maddison (6,9) Leicester (Burnley, B – Spurs, H)

16-10-1-16-10-3 er poengrekken til Maddison siste 6. I knallform om dagen. 4 mål og 5 assist på disse 6 kampene. Veldig varierende i år, Leicester. Ikke vunnet en bortekamp siden GW 9 da Brentford ble slått 1-2. Denne runden skal de til Burnley først. Bør være gode muligheter for å endelig få en borteseier igjen der. I kamp 2 får de besøk av Spurs. Scorer  en god del mål, Leicester, og Maddison er da ofte involvert. Spiller også alt, og bør være et godt valg til denne dobbelen.

Lucas Moura (6,5) Spurs (Arsenal, H – Leicester, B)

2 mål og 2 assist siste 5 for Moura nå. Sett veldig god ut i det siste, og med Son nå ute med skade, så er det enda sikrere at han starter alt. Som nevnt er det en litt vanskelig dobbel for Spurs denne runden, men nå har de ikke tapt på 8 kamper, og ser veldig gode ut under Conte. Møter først et Arsenal som også er i veldig god form, på hjemmebane. Det kan bli et veldig artig lokaloppgjør! Etter det skal de til Leicester, som veldig sjelden holder nullen. Moura virker som et spennende, lite eid, valg.

Bruno Fernandes (11,6) Man United (Aston Villa, B – Brentford, B)

Ikke vært til å kjenne igjen i år, Bruno. I GW 1 fikk han hattrick, max bonus og 20 poeng. Etter det har det blitt 2 mål og 3 assist, på 20 kamper. Det er veldig langt unna det man kan forvente av portugiseren. Fikk den siste halvtimen mot Wolves forrige runde. Wolves vant denne 0-1, men Bruno så pigg ut da han kom inn. Forventes å starte igjen nå, og med en dobbel mot Villa og Brentford bør det være muligheter for at det kan løsne litt igjen for han. Potensial mtp høyt tak er det ingen tvil om at fortsatt er her. Eid av kun 15,9% nå, og er et spennende valg.

Skal dette bli runden der det løsner for Bruno Fernandes? Foto: Shutterstock.com

Angrep

Harry Kane (12,2) Spurs (Arsenal, H – Leicester, B)

Vært en uvanlig svak sesong for Kane så langt, men nå begynner det å se bedre ut. Scoring i 3 kamper på rad, før det ble en blank sist mot Watford, da Spurs vant 0-1. Før disse kampene hadde han altså kun 1 mål og 1 assist. Smått absurd, mtp hva han har prestert tidligere sesonger. Arsenal (H), og Leicester (B) denne runden. Ingen fordel at Son er ute, men det kan så absolutt bli mål på Kane denne runden, og han må med på laget.

Cristiano Ronaldo (12,5) Man United (Aston Villa, B – Brentford, B)

Er markert som usikker i spillet, Ronaldo, men sa selv i et intervju at han regner med å være klar igjen til disse kampene. United, og Ronaldo, har vært veldig ujevne i prestasjonene i år, men med to fine kamper, Villa (B) og Brentford (B), så føles det veldig skummelt å gå uten. Eid av 31,5% nå, og veldig mange kommer til å ha han som kaptein. Skyhøyt tak såklart, tar straffer, og må bare med på laget.

Emmanuel Dennis (6,1) Watford (Newcastle, B – Burnley, B)

En spiller som også er markert usikker i spillet denne runden er Dennis. Vært veldig god i hele år, og ser alltid farlig ut. King, som absolutt er et alternativ fra samme lag, har hele tiden hatt bedre underliggende tall, men øyetesten består Dennis, nesten, alltid best. Har da også fått 29 poeng mer enn King. Dennis trekker ofte mer inn i banen, mens King trekker ut på siden. King tar riktignok straffer. Fortsatt usikkert om han kommer til å starte, så her må man følge med inn mot frist. Skulle det komme nyheter om at han ikke er klar, så er King et veldig fint alternativ. Watford er som kjent et bunnlag, men de scorer fortsatt en del mål i år. En dobbel mot Newcastle og Burnley, på tross av at begge er på bortebane, gjør at en spiss herfra må med. Faktisk kanskje også et reelt kapteinsalternativ denne runden.

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheterUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker