Fantasy Eliteserien: Rundens lag – Runde 28

Kun tre runder gjenstår av årets Eliteserie. Fortsatt litt spenning igjen i toppen, og veldig spenning i bunn! Her har jeg funnet frem til en mix av fine, trygge valg, og noen spennende differ med veldig lav eierandel. Husk frist, lørdag klokken 17.00! Lykke til med runden!

Keeper

Idar Lysgård (4,0) Mjøndalen (Sarpsborg, H)

5 kamper har det blitt for Lysgård nå etter at han tok over som førstevalg i Mjøndalen. Kun holdt nullen èn gang, men har allikevel fått med seg 20 poeng, takket være 5 redningspoeng og 2 bonus. Vært veldig god, og bidratt til at Mjøndalen fortsatt har et håp om å berge plassen på målstreken igjen, som de har en tendens til å gjøre. En nydelig seier i Ælv Classico sist, men siden Stabæk vant, så må nok Mjøndalen vinne mot Sarpsborg for å fortsatt holde liv i håpet. Jeg tror de klarer det, og syns Lysgård er et spennende valg til den prisen.

Forsvar

Markus Nakkim (5,0) Mjøndalen (Sarpsborg, H)

Det er selvfølgelig et sjansespill å doble bak hos Mjøndalen, men de har sett bedre ut i det siste, og har altså denne tendensen med å redde plassen helt mot slutten av sesongen. Det er ikke ofte de scorer mye mål, så skal de klare det igjen i år må de forsvare seg godt. Nakkim var veldig god mot godset sist, og blir en nøkkelmann igjen når Sarpsborg kommer på besøk til Consto.

Niklas Vesterlund (4,7) Tromsø (Stabæk, H)

Tromsø har kun sluppet inn 2 mål på sine siste 5 hjemmekamper, når de nå får besøk av et Stabæk på desperat jakt etter en ny seier. Stabæk vant altså noe overraskende 3-0 mot Kristiansund sist, men Kr.sund har vært veldig ustabile i flere kamper i det siste. Stabæk ligger nå på kvalikplassen, 2 poeng foran Mjøndalen og Brann, og en seier her vil selvfølgelig bety enormt mye. Det skal nok allikevel bli tøft, mot et godt og gjerrig Tromsølag, og Vesterlund skal være et fint valg her.

Sheriff Sinyan (5,5) Molde (Brann, B)

2 mål og 20 poeng på sine 2 siste kamper nå, Sheriff, og er i kjempeform. Etter det meget ydmykende 6-0 tapet mot godset i Drammen, har Molde nå 3-1 mot Sandefjord, og 4-1 mot erkerival Rosenborg sist. 5 poeng bak Glimt nå, og det skal nok bli tøft å hente inn. Molde vil nok uansett gjøre et forsøk, og skal normalt klare å ta seg av denne Brann-utgaven, selv om det er et Brann som må vinne for å berge plassen.

Midtbane

Magnus Wolff Eikrem (12,4) Molde (Brann, B)

Som sin lagkamerat, Sinyan, har også Eikrem 20 poeng på sine 2 siste. Er eid av kun 5,2% nå, og kan vise seg å være et kjempevalg i innspurten. Vært en sesong preget av skader og lite spilletid, og det har ikke blitt så mange målpoeng som man kunne forvente. Nå virker han å ha funnet høstformen, og da er han selvsagt veldig spennende. Tror som nevnt over at Molde kommer til å vinne greit i Bergen, og Eikrem kan fort få flere målpoeng her. 

August Mikkelsen (5,4) Tromsø (Stabæk, H)

Prøver en dobling fra Tromsø hjemme mot Stabæk. Mikkelsen har 25 poeng på sine 4 siste kamper. 7 mål og 2 assist er fine tall for en midtbanespiller til den prisen. Har fått tosifra poengsum ved 3 anledninger så langt, og her kan det fort komme en fjerde.

Ola Solbakken (10,5) Bodø/Glimt (Rosenborg, B)

Det har blitt 3 kamper uten målpoeng for Solbakken nå. Ser fortsatt like god ut, og det kan løsne igjen når som helst. Den store formspilleren nå er jo lagkamerat Hugo Vetlesen, men han er usikker etter en smell, så tar ikke sjansen på han denne runden. Jeg tror Glimt kommer til å slå Rosenborg, og langt på vei sikre ligagullet. Solbakken avgjør?

Skal Solbakken hjelpe Bodø/Glimt med å avgjøre seriegullet på Lerkendal denne runden? Foto: Shutterstock.com
Kristoffer Velde (8,6) Haugesund (Sandefjord, H)

7 mål og 10 assist denne sesongen, Velde. Hverken Haugesund eller Sandefjord har i realiteten noe mer å spille for nå, og det kan jo slå alle veier. Håper på en åpen og morsom fotballkamp, og skulle det bli det er Velde ofte involvert når det skjer noe fremover hos Haugesund. Ikke blitt mer enn 2 tosifra poengsummer hittil i år. Kommer en ny her?

Angrep

Ohi Omoijuanfo (12,4) Molde (Brann, B)

Det er fortsatt en slags kamp om toppscorertittelen i årets Eliteserie. Ohi leder den ganske så komfortabelt, med 25 mål så langt, og 3 mål foran nummer 2 på lista. Når Molde nå drar til Bergen med et fortsatt ørlite gullhåp, så tror jeg som nevnt at de vinner den greit, og da kommer det fort flere mål for Ohi. Kun 1 mål på sine 4 siste nå, men må uansett med her.

Thomas Lehne Olsen (9,8) Lillestrøm (godset, H)

Nummer 2 på toppscorerlista så langt i år med 22 mål. 3 mål opp til Ohi altså, og skal TLO klare å ta igjen han må han ha et par virkelig gode kamper. Det har han da også virkelig vist at han er kapabel til i år. Lillestrøm får besøk av et godset som er fryktelig svake på bortebane, og her er det gode muligheter for TLO til å nærme seg Ohi.

Veton Berisha (11,2) Viking (Kristiansund, B)

Nummer 3 på toppscorerlista får også være med her. Står med 20 mål, og det må noe helt spesielt til for at han skal ha noe mulighet til å ta igjen Ohi på 25. Er uansett i fin form, og Viking møter her et Kristiansund som har sluppet inn 14 mål på sine siste 5 kamper. Jeg tror Viking sikrer en meget imponerende bronsemedalje her, og blir ikke overrasket om Berisha får et målpoeng eller to.

Kategorier
Fantasy EliteserienNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker