Fantasy Eliteserien: Kapteinsvalg – runde 26

Eliteserien er i ferd med å bli avgjort av et glimrende Bodø/Glimt lag, men det er fortsatt fem runder igjen å spille. Dessuten er det tusenvis av mini-ligaer i Fantasy Eliteserien som er langt i fra avgjort ennå. Vi skal prøve å få deg til topps i din liga med og hjelpe deg med kapteinsvalg for runde 26.

1. Ohi Omoijuanfo (12.4) Molde (Sandefjord, H)

Ohi er fortsatt Eliteseriens toppscorer, selv om Molde ikke har scoret de to siste kampene. Men med 24 mål må han passe seg for Lehne Olsen, som nærmer seg med sine 22 mål. De siste fem kampene har Ohi tre mål, så han leverer fortsatt mål jevnt og trutt. Kommende runde må Molde virkelig slå tilbake etter 0-2 tap mot gullrival Bodø/Glimt og hele 6-0 tap mot Strømsgodset. Erling Moe sa etter Godset-kampen at gullhåpet var ute. Likevel er blåtrøyene nødt til å vise seg fra en mye bedre side i helgens oppgjør hjemme mot Sandefjord.

Sandefjord har bare fire poeng og syv innslupne på de siste fem. Selv om de ligger på 13. plass er plassen deres relativt trygg. Vi tror de får det tøft borte mot Molde denne runden. Molde har scoret flest mål av alle på hjemmebane denne sesongen (36). Det gjør at Ohi blir vårt fremste kapteinsvalg.

2. Veton Berisha (11.1) Viking (Mjøndalen, B)

Den nylig landslagsuttatte spissen er i god form om dagen. Fem mål og en målgivende er tallene på de siste fem kampene. Viking som lag har også vært i god form den siste tida, de stod nemlig med fire strake seiere før helgens tap mot Sarpsborg 08. Med kun tre poeng opp til Molde kan de faktisk klare en imponerende bronse denne sesongen. Mjøndalen er motstander kommende runde. De har sluppet inn 11 mål og står med fem poeng på de siste fem kampene. De har variert voldsomt i prestasjonene i det siste, og har blant annet tapt 7-0 og vunnet 5-0 i denne perioden. Vi tror de får det tøft mot et Viking lag i full fart fremover på tabellen. Berisha er på mange måter et like godt valg som Ohi denne runden, men det faktum at Viking spiller borte gjør Berisha til vårt andrevalg denne runden.

3. Ola Solbakken (10.3) Bodø/Glimt (Haugesund, B)

Fra en landslagsspiller til en annen. Bodø/Glimts høyreving har hatt en strålende sesong og har derfor blitt belønnet med uttak til sin første a-landslagstropp. Tatt i betraktning hans form den siste tiden, så er det fullt fortjent. På de siste fem kampene i Eliteserien har han tre scoringer og en assist på. Bodø/Glimt som lag er også i strålende form og står med 13 poeng i samme periode.

Denne artikkelen skrives før torgdagens kamp mot Roma, men kampen på Aspmyra var kanskje hans beste prestasjon i Glimt-trøya, og viste hans høye toppnivå. På søndag møter Bodø/Glimt Haugesund på bortebane. Det blir lite tid til forberedelser for bodøværingene til denne kampen, men siden det er siste kamp før landslagspausen så starter nok Solbakken begge kampene. Haugesund har fire poeng og seks innslupne på de siste fem kampene. De ligger i ingenmannsland på tabellen og er nok helst gira på å bli ferdig med sesongen. Men først skal de bryne seg på ligaens beste bortelag. Vi tror Bodø/Glimt tar seieren her, og da er en Solbakken i form et spennende kapteinsvalg for runde 26.

4. Thomas Lehne Olsen (9.6) Lillestrøm (Vålerenga, H)

Helgens største oppgjør spilles på Åråsen. Lillestrøm tar i mot Vålerenga og da blir det aldri kjedelig. Lillestrøm kommer fra en imponerende 3-1 seier på Lerkendal sist runde, faktisk deres første borte mot Rosenborg siden 2005. Likevel har ikke formen vært imponerende den siste tiden. Fasiten er syv poeng på de siste fem kampene. Storscorer og nylig landslagsuttatte Thomas Lehne Olsen er derimot jevn og god i prestasjonene. Fire mål på de fem siste kampene, og den spilleren med flest poeng på Fantasy Eliteserien understreker det.

Disse derbyene lever som regel sitt eget liv, men det er likevel verdt å nevne formen til Vålerenga. De har nemlig ti poeng og bare fem innslupne på de siste fem kampene. Vi tror på ingen måte at dette blir en lett kamp for Lehne Olsen og hans lagkamerater, men selv om Lillestrøm skulle ende opp med å tape, så kan Lehne Olsen fortsatt være involvert med målpoeng. Han blir en “diffekaptein” denne runden, og trenger ikke å være et dumt valg.

5. Jonathan Lindseth (6.6) Sarpsborg 08 (Stabæk, H)

Du må aldri undervurdere selvtillit, og Jonathan Lindseth er blant de spillerne med best selvtillit om dagen. Alt annet ville vært rart etter seks scoringer og en assist, og hele 48 Fantasy-poeng de siste fem kampene. Laget han spiller på har også vært gode i det siste, med 12 poeng på de siste fem kampene. Det har fått de vekk fra nedrykksstriden og plassert dem trygt på midten av tabellen. Til helga venter Stabæk. De er kun to poeng over sisteplass og har fire poeng og 11 innslupne på de siste fem. Dessuten har de, sammen med Sandefjord, sluppet inn flest mål på bortebane denne sesongen (28). Disse tallene gjør at Lindseth blir vårt siste og femte kapteinsvalg i runde 26, fremfor Stefano Vecchia, som har hatt en formdupp den siste tiden.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med med runden. Husk fristen lørdag klokka 17.00!

Kategorier
FantasyFantasy EliteserienNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker