Fantasy Eliteserien: Kapteinsvalg runde 25

Snart helg igjen, og hva betyr det? Fantasy Eliteserien er tilbake. Kapteinsvalg skal avgjøres. Vi skal ta for oss de beste alternativene i denne artikkelen, og i den kommende runden er det flere gode spillere å velge mellom. Følg med!

Rosenborg-stjernen

Det er en svenske i Rosenborg med navn Stefano Vecchia (9.6) som har fått virkelig sving på sakene de siste rundene. Spesielt på hjemmebane har han levert enormt gode tall. De fem siste kampene hans på Lerkendal har resultert i syv mål. Han elsker å spille på gress, og elsker å spille på hjemmebane. Han er med andre ord et godt kapteinsvalg til den kommende runden.

På lørdag kommer Geir Bakke og Lillestrøm på besøk. Et av få lag i Eliteserien, som sammen med Rosenborg, spiller på naturgress. Dermed blir ikke gress-overgangen like stor for dem, som den blir for lag med kunstgress. Likevel tror vi Vecchia, i den formen han er i, kommer til å levere målpoeng mot et Lillestrøm-lag som har spilt seg litt ut av kampen om tredjeplassen. Syv poeng av 12 mulige i oktober har gjort at lag som Viking og Rosenborg har bedre utgangspunkt for tredjeplassen. Gultrøyene kommer riktignok fra en overbevisende 3-0-seier mot nedrykkstruede Stabæk forrige runde og har kanskje snudd en negativ trend.

Nok om Lillestrøm. Vecchia har ni mål på hans ni siste kamper. En mann i storform. En mann som gjør det vanskelig for Fantasy-managere å ikke gi kapteinsbindet den kommende runde. Samtidig ser Rosenborg bedre ut offensivt nå, enn i starten av sesongen. Spilte 0-0 borte mot FK Haugesund i forrige runde, men var det beste laget og burde kanskje dratt i land seieren. Igjen: På Lerkendal er Vecchia enorm, og derfor er han en av favorittene til å få kapteinsbindet i runde 25.

Formspilleren

Bodø/Glimt-yndlingen. Fart som en gepard, skudd som en kanon. Mannen jeg skriver om er selvfølgelig Ola Solbakken (10.1). Tre mål og én målgivende på de siste fire kampene hans i Eliteserien. Så kan man ikke komme unna Roma i mellom dette. To mål mot Jose Mourinhos lag er noe å ha på CV’en fra gutten som ble vraket av Rosenborg til fordel for Ranheim.

Møter Sandefjord i kommende runde, som vant 2-0 mot Godset i forrige runde, og dermed kommer til Bodø med selvtillit. Samtidig: Laget fra hvalfangerbyen blir etter all sannsynlighet å se i Eliteserien også neste sesong. Dermed har de nå mindre å spille for. Glimt på sin side har alt å spille for. Nå er de favoritter til å vinne Eliteserien, etter forrige rundes seier mot opprykksrival Molde.

Følger med: Landslagstrener Ståle Solbakken følger Eliteserien tett. Det motiverer nok Ola Solbakken til å gjenta sine gode prestasjoner. Foto: Shutterstock.com

Solbakken har, i likhet med laget sitt, alt å spille for. Han kan vinne sitt andre ligagull for Glimt etter hans ankomst til Bodø i slutten av 2019. Men han har mer enn bare det å spille for, trønderen. Etter flere kruttsterke prestasjoner i Eliteserien, og i Europa mot Roma, er han nå landslagsaktuell. Fortsetter han å prestere på dette nivået, er han virkelig med i diskusjonen om å bli med i troppen til Solbakken når den tas ut i november. Derfor tror vi han er supermotivert for å prestere slik han har gjort i de siste ukene, og dermed kan det bli levert noen målpoeng hjemme mot Sandefjord.

SR-Bank Arena = mål

Vi skrev tidligere om Vecchia, som elsker å spille på hjemmebane. Det er en spiller i Eliteserien som trives enda bedre på hjemmebane enn svensken til Rosenborg. Han heter Veton Berisha (11.1), og spiller for formlaget i Eliteserien, Viking. Nå skal dere få noen imponerende stats fra spissen til Viking: Han har scoret 18 mål så langt i Eliteserien – 13 av disse er kommet på SR-Bank Arena. Han er ustoppelig på hjemmebane. Forrige kamp på SR-Bank scoret han forøvrig sitt første hat-trick i karrieren, mot Lillestrøm. Fem mål og én assist på de fire siste kampene hans i Eliteserien. Dette er en mann med selvtillit.

På søndag tar Viking imot Sarpsborg 08. Et lag i form. Vunnet tre av de siste fire kampene i Eliteserien. Men de har sluppet inn mål i alle disse kampene. Er det en som kommer til å straffe dem, er det Berisha. Spissen fra Egersund er eid av hele 39,7% av spillets managere. Han er vanskelig å komme unna, den raske spissen som elsker å løpe i bakrom. Når kaptein skal velges til den kommende runden blir nok Berisha valgt av relativt mange. SR-Bank Arena og Berisha er tross alt ekte kjærlighet.

Kongen av Viking: Veton Berisha, her i sin tidligere klubb Rapid Wien, er i storform. Spesielt på SR-Bank Arena. Foto: Shutterstock.com

Trives på Skagerak Arena

Nok en spiller som elsker å spille på hjemmebane. Sander Svendsen (7.6) har scoret fem mål på de fem siste kampene på hjemmebane. Det er en av grunnene til at han er aktuell til å få kapteinsbindet den kommende runden. En annen grunn er motstanderen han møter. Mjøndalen. Laget man aldri blir klok på. Tapte 7-0 mot FK Haugesund for to uker siden, etterfulgt av et 0-1-tap mot Tromsø. Så spiller de på hjemmebane mot Kristiansund. Der vinner de plutselig 5-0 – historiens største Mjøndalen-seier i Eliteserien.

Spørsmålet er derfor: Hvilken utgave får man av Vegard Hansens menn borte mot Odd? Uansett tror vi at Svendsen kan straffe dem, ettersom de slipper inn en del mål. Har sluppet inn ni mål på de siste fire kampene. Skal tas i betraktning at syv av dem kom borte mot FK Haugesund.

Toppscoreren er alltid med i diskusjonen

Eliteseriens toppscoreren må med i miksen når kapteinsbindet skal gis til den kommende runden. Ohikhuaeme “Ohi” Omoijuanfo har notert seg for 24 mål så langt denne sesongen. Spissen til Molde har aldri i sin karriere hatt en bedre sesong. Foreløpig ser han ut til å ende øverst på toppscorerlista, med mindre Lillestrøms Thomas Lehne Olsen (21 mål) virkelig setter inn støtet de siste seks kampene.

“Ohi” møter Strømsgodset på bortebane på søndag. Forrige møte med Godset noterte han seg for to scoringer og 13 poeng på Fantasy. Det kan fort være vi får samme tall i den kommende runden fra den tidligere Stabæk-spissen. Godset er ikke i form om dagen, og har ikke vunnet i Eliteserien siden 25. september. Molde på sin side, kommer fra et surt 0-2-tap mot Glimt forrige runde. Men de tre kampene før scoret de ni mål til sammen. De burde også hatt med seg en scoring eller to mot serieleder Glimt. “Ohi” står med fire scoringer på hans fem siste kamper i Eliteserien, og virker å være i god form. Mot Godset kan det fort bli flere scoringer fra toppscoreren i Eliteserien. Derfor er han aktuell til å være kaptein i runde 25.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med den kommende runden. Husk deadline lørdag 30. oktober kl. 15.00.

Kategorier
Fantasy EliteserienNyheterUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker