KDB skadefri og i form er alltid et kapteinsalternativ. Foto: Shutterstock.com

Les deg opp til fotball EM 2020 – Del 1!

Vi har forhåndsvurdert samtlige grupper i forkant av EM hvor du blir kjent med hvert av lagene, stjernespillerne og hvem vi tror presterer i det kommende mesterskapet!

Gruppe A

Italia
Tyrkia
Sveits
Wales

Italia

Italia har ikke løftet trofeet i denne turneringen siden 1968, da de takket være Luigi Rivas avgjørende mål sendte Stadio Olimpico til Nirvana. Over 50 år senere har det vært flere opp og nedturer, og dersom vi ser på dette med optimistiske øyne er det absolutt et Italia i en opptur som kommer til denne konkurransen. Italia har siden 1968 gjort flere forsøk, men fikk seg kanskje en liten knekk i 2000 da de nådde helt til finalen, men ble slått på målstreken av Frankrike, og etter de ikke en gang klarte å kvalifisere seg til VM i 2018, har det skjedd ting. Deres nye trener Roberto Mancini har snudd formen til Italia og laget hans holder nå den lengste rekken med ubeseirede kamper i Europa. De kvalifiserte enkelt til denne turneringen med seier i alle kampene sine i kvaliken, og en rekke på 22 kamper uten tap er imponerende. 

Deres legendariske keeper, Gigi Buffon, har blitt erstattet av 22-åringen Gianluigi Donnarumma, som etter rapporter å dømme er et av de største keepertalentene i verden om dagen. Den nye keeperen meldte nylig at han var ferdig med AC Milan, og han vil utvilsomt bli snappet opp av en av de store klubbene i Europa i løpet av sommeren. Litt lengre opp på banen finner vi fortsatt veteranene Bonucci og Chiellini, mens vi på midtbanen finner spennende navn som Jorginho, Marco Verrati og Nicola Barella. Spillere som er gode på å holde på ballen, og det burde fungere bra for Napolis Lorenzo Insigne, som har hatt en meget bra sesong i Italia så langt og er et opplagt valg for en av topp tre posisjonene. 

Donnarumma har noen store sko å fylle i årets EM.

Fremover er kanskje det området hvor Italia har mest å hente, for Mancini har slitt litt med å finne rett kombinasjon av spillere i angrep. Ciro Immobile (Lazio) og Andrea Belotti (Torino) vil nok begge få spilletid, men ingen av de to har gjort det spesielt bra på den internasjonale banen. 

Konklusjon.

Etter å ha blitt ydmyket i det forrige store mesterskapet, VM 2018, har Italia alt å bevise, og mye som snakker for at de skal klare det. Vi har ikke spillere som Pirlo eller Baggio å se til denne sommeren for å skape resultater for Italia, men Mancini har bygd opp et lag som ser solid ut og har få opplagte svakheter. Skal man pirke på noe så er det nok det at dette italienske laget ikke har fått testet seg skikkelig mot de andre store kanonene i dette mesterskapet enda, noe de utvilsomt vil gjøre etter gruppespillet. Italia er nummer 7 på bettingselskapenes lister over favoritter til å vinne til rundt 13.00, og jeg vil bli overrasket om det er de som løfter trofeet i år. Men jeg forventer at Italia tar seg videre mot Tyrkia, Sveits og Wales, og kan utvilsomt skape noen gode kamper på veien dit.

Gruppe B

Belgia
Russland
Danmark
Finland

Belgia

Belgia var vertsnasjon i EM i år 2000, som også ble et av deres dårligere minner fra denne turneringen, da Tyrkias Hakan Sükür to mål mot Belgia i Brussel sendte de ut av turneringen allerede i gruppespillet. De var i finalen i 1980 og holdt Italia til 0-0 i Roma, men klarte ikke å løfte trofeet. Men nå er de nummer en i verden på FIFA rangeringen, og er blant favorittene til å vinne turneringen i år med en snittodds på 7.00. 

For Roberto Martinez er det nok flere grunner til å ha selvtillit, men det er også alt å tape for Martinez og Belgia i denne turneringen. De har allerede klart å skape noen resultater internasjonalt ved å kvalifisere for UEFA Nations League semifinalen, og de kvalifiserte til dette mesterskapet med å vinne alle sine kamper i kvaliken og skåre 40 mål i prosessen. Også gjennom VM kvaliken fikk vi se et Belgia som virkelig kunne skru på målskåringsformen som å slå på en bryter, og det er kanskje ikke så rart, for de har blant de beste lagene i verden.

Fra Courtouis i mål med en solid forsvarsrekke foran seg, finner vi en solid playmaker i Kevin de Bruyne på midtbanen, og i fremste rekke har vi Lukaku, Mertens og Hazard som alle spiller for toppklubber i Europa, og som om ikke det var nok har også Belgia et par yngre talenter som Tielemans, Denayer og Saelemaekers. Til tross for sine opplagte styrker, har også nummer en i verden noen svake punkter. Toby Alderweireld og Jan Vertonghen begynner å trekke på årene, og Hazard har slitt med å finne formen hos Real Madrid og står i fare for å gå glipp av turneringen grunnet en skade. 

Konklusjon.

Belgia er et bunnsolid lag, og selv om de skulle ha noen svakheter i bakre rekke så har de gang på gang vist at de kan utskåre ikke bare de små lagene, men også vinne kamper mot større lag, som da de slo Brasil ut av VM i 2018. Roberto Martinez skal ha skryt for å ha hentet noe av det beste ut av Belgias beste lag på flere år, men som nevnt tidligere er det høye forventninger til laget som er nummer 1 på FIFA rangeringen, og det kan være en lang vei ned dersom de heller ikke denne gangen klarer å nå helt til slutten av en større turnering til tross for at alt ligger til rette for nettopp det. De er oppe på topp tre blant favoritter som England og Frankrike, og dersom Belgia får laget til å fungere og unngår å få nerver på grunn av forventningene kan jeg fint se for meg at Belgia i denne turneringen når langt. Rundt 7.00 nå før vi starter kan vise seg å være bra odds på at de vinner, men også 6.50 på at de er det laget som skårer flest mål i løpet av turneringen er et spennende spill.

Kategorier
Nyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker