cristiano barni / Shutterstock.com

Fotball EM – Del 3!

Vi ser nærmere på gruppe E og F. Portugal er regjerende europeiske mestere som nok en gang ser sterke ut på papiret. Kan de forsvare tittelen?

Gruppe E

Spania.

Tre ganger har Spania blitt kåret europeiske mestere, 1964, 2008 og 2012, de klarte ikke å forsvare tittelen i 2016 men er nå tilbake med det som ser ut som et forbedret lag til å forsøke å ta den tilbake igjen. 

Treneren er igjen Luis Enrique, som har vært borte en periode etter å ha forsøkt å trene Barcelona, noe som tydeligvis ikke passet så bra overens. Ledet Spania gjennom en relativt suksessfull UEFA Nations League, der de blant annet slo Tyskland 5-0, men de har også fått en ganske dårlig start på VM kvaliken. 

Det er et Spania som ikke ligner seg selv for ti år siden vi ser her, ute er Xavi og Iniesta, men de har ikke mistet muligheten til å holde på ballen av den grunn, for Rodri og Koke holder stand på midtbanen. Dani Olmo, Pedri og Torres er noen nye tilskudd fremover på banen, og det var Olmo som satte et av de avgjørende målene i en tidligere kvalikkamp og han kan nok få en stor rolle å spille i dette mesterskapet.

Kan Dani Olmo bli den nye superspissen for Spania?

Forsvaret til Spania er uansett det som kanskje mangler mest, uten Sergio Ramos mangler de en klar lederfigur, og Laporte har ikke helt gjort en strålende sesong så langt. Fortsatt usikkert om det blir Manchester Uniteds De Gea som vokter buret, eller om Unai Simon får det ansvaret, da førstnevnte ikke har vært en fast starter i England det siste året. 

Konklusjon.

Spania er et stort lag med store forventinger til seg, de er fortsatt litt midt mellom to generasjoner av spillere, og selv om ting ser bedre ut, så kan de slite med å nå helt til finalen. Topp fire blir mitt stalltips, og ikke noe lengre. 

Gruppe F

Frankrike
Tyskland
Portugal
Ungarn

Frankrike.

Frankrike opplevde stor suksess i VM 2018 og er nå ute etter å ha dobbelen, altså være både regjerende Verdensmester og Europamester i fotball. De endte som nummer to bak Portugal i 2016, men i Didier Deschamps har de en trener som vet hva som må til for å holde dobbelen, og dersom de får det til i år er det for bare andre gang i nasjonens historie. 

8-1-1 i kvaliken er gode resultater for Frankrike, 25:6 i målforskjell er også meget bra, men det er kanskje ikke så rart med tanke på det solide laget de har. Det var bare Tyrkia som viste seg å gjøre noe særlig til motstand mot Frankrike, der de klarte å utnytte noen av de defensive svakhetene som Frankrike har også enda. 

22-åringen Mbappe blir utvilsomt en viktig spiller for Frankrike i sommer.

Frankrike spiller stort sett med en 4-3-2-1 eller 4-4-2 formasjon. Med Hugo Lloris i mål har de har de en relativt sterk bakre firer, Paul Pogba på midtbanen som til tross for noe opp og ned form i Manchester United har en god sesong bak seg. N’Golo Kante kan også være en spiller å holde et øye med her, som samme med Rabiot skal fore den offensive delen av laget med muligheter. Griezmann, Mbappe og Giroud er store navn, men det er nok utvilsomt Mbappe som får mest oppmerksomhet denne sommeren. 22-åringen er allerede verdensmester, og har gjort det meget bra med PSG på klubbnivå. Nylig hat-trick mot Barcelona i Spania understreker hvor farlig denne mannen kan være for selv lag som Tyskland og Portugal, og Frankrike trenger en Mbappe i form dersom de skal klare å ta dobbelen i sommer. 

Frankrike er et lag som har store forventninger til seg, men de er også til dels avhengig av noen spillere for å nå sine mål. Noe annet enn en plass i finalen vil nok være skuffende for Frankrike, men det gjenstår å se om de klarer det fra en tøff gruppe. 

Konklusjon.

Til tross for den tøffe gruppen bør verdensmesterne klare å komme seg greit ut av dette. Åpner mot Portugal og Ungarn, før en kamp mot Tyskland i München venter. Kommer de seg gjennom de første kampene får de nok bygd opp selvtilliten som kreves for å ta seg videre gjennom sluttspillet også, og de har absolutt et lag som er proppfullt av talent og muligheter. 

Kategorier
Nyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker