Kane er i storform om dagen og vår kaptein denne runden. Foto: Shutterstock.com

Fotball EM – Del 2!

I denne artikkelen tar vi for oss gruppe C og D hvor blant vi blant annet ser nærmere på en av gullfavorittene England!

Gruppe C

Nederland
Ukraina
Østerrike
Nord-Makedonia

De siste årene har Nederland vært et lag som har skuffet i internasjonal sammenheng. Ikke løftet trofeet her i EM siden 1988, og de har ikke vært med i noen av de siste par store turneringene. Blant favorittene nå, men oddsen er fortsatt over 10.00, så de må sies å være en outsider.

Det har også skjedd ting i Nederland, for etter å ha ledet laget gjennom kvalik og UEFA Nations League, valgte Koeman å takke ja til jobben som hovedtrener for Barcelona, og Frank de Boer har blitt satt inn som ny mann til å lede landslaget gjennom EM. Ikke den beste starten med 4-2 tap mot Tyrkia i VM kvaliken, men de har vunnet de to siste og fått det litt mer på rett kjøl igjen.

Mye av styrken til Nederland kommer fra Ajax sin evne til å dyrke frem talenter, noe de har gjort igjen. de Jong er nøkkelen på midtbanen, mens vi finner navn som de Ligt og veteranen Wijnaldum også sammen med han. Memphis Depay har hatt en meget bra sesong med franske Lyon og har utviklet seg til å bli en meget god spiss, så det er kvalitet i de fleste ledd i dette laget.

Memphis Depay får nok en nøkkelrolle for Nederland i EM 2021.

Den store svakheten er at de mangler forsvarsskjempen Van Dijk, og Daley Blind er ikke helt på det nivået at han kan fylle de skoene. Dette var noe Tyrkia visste å utnytte i mars, og det kan fort bli et ankepunkt også i løpet av denne turneringen.

Konklusjon.

Hadde Van Dijk vært i form og Koeman fortsatt trener, så hadde jeg vært mer enig i oddsen til Nederland i diverse spill her. De har fortsatt mye å bevise etter skuffende deltagelse de siste årene, men har noen sentrale mangler og en trener som fortsatt er ny i jobben. Dette mesterskapet er nok ikke helt der hvor Nederland skal løfte seg til gamle høyder, men det er utvilsomt meget bra trening og erfaring for den unge stallen. Denne gruppen burde være greit å komme seg gjennom, men skulle de møte en av tungvekterne i f.eks. gruppe F i første utslagsrunde, så kan de fort møte veggen.

Gruppe D

England
Kroatia
Skottland
Tsjekkia

Til tross for at England-fansen har sunget footballs coming home i årevis, er det sjeldent den faktisk gjør det. De beste resultatene England har oppnådd i EM er semifinale, sist i 1996, og til tross for lovord både forrige EM og i VM 2018, har de virkelig gode resultatene uteblitt.

Formen er bra med en 4. plass fra VM, tredjeplass i forrige Nations League og de kjørte over motstanden i kvaliken med seire i 9 av 10 kamper og 37 skårede mål. Nations League 2020 var nok en skuffelse for Southgate, men de har startet VM kvaliken bra med tre strake seire, og England er blant favorittene til å vinne EM i år.

Noen av styrkene kommer fra, som vi kan se, det offensive. Raheem Sterling, Marcus Rashford, Jadon Sancho og Mason Mount gjør alle en god jobb for klubber og landslag, og vil nok rotere litt på å spille sammen med hovedattraksjonen Harry Kane. På midtbanen finner vi Jack Graelish og Phil Foden som står for det kreative arbeidet og kan skape sjanser ut av løse lufta, mens Luke Shaw og Kyle Walker har imponert i sine sesonger på klubbnivå.

Harry Kane er fortsatt Englands førstevalg til å skåre mål.

Deres største svakhet er kanskje mellom stengene, for Jordan Pickford har ikke imponert for Everton, og de mangler en solid i midten av forsvaret. Jude Bellingham (Dortmund) ser ut til å kunne være mannen som skal endre det.

Konklusjon.

Igjen snakker vi om England som dette laget som burde være en av de klare favorittene til å vinne et mesterskap. Southgate har denne gangen et lag som ser sterkere ut enn det som tok seg til semifinalen i VM, og det lover jo godt, men bekymringen er forsvaret, der det er mange kandidater til å gjøre avgjørende feil i de senere rundene. 2.40 på at England når semifinalen burde være innenfor, mens man får litt høyere (6.50) på at England ryker ut i semifinalen.

Kategorier
Nyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker