Hvem sender Thomas Tuchel på banen for Chelsea i siste serierunde? Foto: Budaykung / Shutterstock.com

FPL: Rundens lag i Gameweek 30

Etter en hektisk landslagsperiode er Premier League endelig tilbake på programmet. Det er mange interessante oppgjør i vente, og vi gir dere den elleveren vi tror kommer til å sanke mest poeng i runde 30.

Keeper

Edouard Mendy (5,2) Chelsea (West Bromwich H)

Chelsea har vært bunnsolide bakover etter at Thomas Tuchel tok over klubben i slutten av januar. Hjemme mot et av ligaens minst målfarlige lag skal Mendy være et godt valg.

Forsvar

César Azpilicueta (5,8) Chelsea (West Bromwich H)

Samme begrunnelse som ved valget av Mendy i mål. I tillegg til en forventet smultring kan spanjolen bidra med målpoeng med sin gode høyrefot, selv om utgangsposisjonen er til høyre i en trebackslinje. Kapteinen er første mann på blokka når Tuchel tar ut laget.

Stuart Dallas (5,1) Leeds (Sheffield United H)

Dallas har håvet inn solide 122 poeng i årets sesong. Den allsidige nordiren kan bekle flere posisjoner på banen, og er selvskreven i laget, enten som back eller sentral midtbanespiller. Stor sjanse for både clean sheet og målpoeng mot et Sheffield United som har stø kurs mot Championship.

Luke Shaw (5,2) Manchester United (Brighton H)

Shaw har imponert stort denne sesongen og har virkelig slått ut i full blomst. Mye av Uniteds offensive spill foregår på venstresiden der Shaw alltid er involvert. Det ble også comeback for England i landslagsrunden, noe som er vel fortjent for den kreative og offensive backen.

Lucas Digne (6,2) Everton (Crystal Palace H)

Den offensive franske backen har notert seg for åtte assist i Premier League så lang. Hans presise venstrefot kan fint øke det antallet hjemme mot et Crystal Palace som ikke har sprudlet den siste tiden. Gode sjanser for en smultring her også, for et Everton som fortsatt kjemper om topp 4.

Midtbane

Raphinha (5,6) Leeds (Sheffield United H)

Den brasilianske kjæledeggen har vært i fyr og flamme de siste rundene. Står bak svært mye av det Leeds skaper, og det er jo som kjent ikke lite. Mål og bonus mot Fulham sist – vi tror det samme kan skje mot Sheffield United.

Bruno Fernandes (11,5) Manchester United (Brighton H)

Selv med en kun én scoring på de fire siste ligakampene er det vanskelig å komme utenom den magiske portugiseren hjemme mot Brighton. 209 poeng har han hanket inn i årets sesong, mest av alle på spillet. Var suspendert i Portugals siste kamp mot Luxembourg, så han fikk litt sårt etterlengtet hvile. Vi tror en uthvilt Bruno har skumle hensikter på søndag.

Kai Havertz (8,2) Chelsea (West Bromwich H)

Det tyske vidunderbarnet har begynt å vise glimt av det nivået han leverte i Bayer Leverkusen før overgangen til Chelsea. Kan fort ta spissplassen på laget og det gjør han ekstremt aktuell til denne runden. Toppnivået til Havertz er skyhøyt, det er det ingen tvil om. Er det denne runden han smeller til?

Fortsetter Chelsea å imponere under sin nye manager? Foto: Budaykung / Shutterstock.com

Angrep

Harry Kane (11,3) Tottenham (Newcastle B)

Kane har vist solid form den siste tiden og er nok et sikkert valg på de fleste fantasylag. Tre mål og to assist på de siste tre kampene. I ligaen har han imponerende 17 mål og 13 assist hittil denne sesongen. Mot et for tiden særdeles tamt Newcastle kan man nok forvente at det pyntes ytterligere på den statistikken.

Patrick Bamford (6,7) Leeds (Sheffield United H)

Det var tvil om Bamford skulle bli klar til forrige rundes fredagskamp mot Fulham. Det ble han, og Bamford skuffet ikke. Scoring, assist og tre bonuspoeng ble levert. Kommer til svært mange sjanser i omtrent hver eneste kamp, og det er ingen grunn til å tro at Leeds skal få trøbbel med å skape ting mot Sheffield United hjemme på Elland Road.

Dominic Calvert-Lewin (7,6) Everton (Crystal Palace H)

Fikk endelig endt måltørken sin mot Burnley i runde 28 etter noen poengfattige runder. Totalt sett har sesongen til Calvert-Lewin vært en stor suksess med hele 14 scoringer og 6 assist. Spissen tar heller ikke straffer, så dette er imponerende tall. Vi gir han sjansen på topp.

Rundens spillere

Kaptein

Her er det usedvanlig mye å velge mellom i kommende runde. Harry Kane er som regel et trygt og sikkert valg. En uthvilt Bruno Fernandes blir farlig mot Brighton. Leeds-gutta Raphinha og Bamford har meget gode forutsetninger for høye poengsummer mot et sluttkjørt Sheffield United. Chelsea-spillere vil etter alle solemerker levere hjemme mot West Bromwich.

“Diff”

Hvis Marcos Alonso får tillit fra start for Chelsea er vingbacken et ypperlig valg som diff. Eies av kun 2,5 %, og i sin ekstremt offensive og skapende rolle kommer spanjolen til mange sjanser i motstanders boks. Chelsea har som nevnt vært bunnsolide bakover under Tuchel, og West Bromwich skal få slite med å endre på det. Faren med å velge Alonso er at det er en sjanse for at det er Ben Chilwell som bekler vingbacken.

Nevnte Kai Havertz som fort spiller på topp for Chelsea eies kun av 2,9 % og er også et godt valg å “diffe” med.

Avslag

Av kostbare spillere med relativt høy eierandel så ser vi ingen grunn til å rydde plass til verken Mohamed Salah eller Pierre-Emerick Aubameyang denne runden. Til det som forventes av spillere i den prisklassen så har ingen av disse gutta vært i nærheten av å levere den siste tiden.

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheterPremier League

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker