FPL: Gameweek 15 – Smeller det fra Liverpool igjen?

Her er rundens lag til det mange vil kalle sesongens kjekkeste runde, nemlig Boxing Day.

Keeper

Alex McCarthy (4.6) Southampton (Fulham, B)

Southampton er favoritter mot et Fulham som fortsatt sliter. Vi har sett at Southampton kan prestere litt ustabilt, men de har likevel prestert meget godt til nå, og i en kamp de kan komme til å kontrollere virker det fornuftig med McCarthy i mål.

Forsvar

Andy Robertson (7.3) Liverpool (West Brom, H)

Nå har West Bromwich fått inn det de håper skal bli redningsmannen i Big Sam Allardyce, men at denne snuoperasjonen skal starte borte mot Liverpool har jeg liten tro på. Big Sams lag er ikke akkurat kjent for å score veldig mye mål. I en kamp som denne der Liverpool er enorme favoritter bør det derfor være mulighet for både rent bur og målpoeng for Premier Leagues beste venstreback.

Michael Keane (5.1) Everton (Sheffield United, B)

Everton kommer til Sheffield etter å ha slått Chelsea, Leicester og Arsenal på bare 8 dager. Her holdt de nullen i to av kampene, da ser jeg på det som mye mulig at det blir en ny clean sheet mot Sheffield United. Vertene har nemlig prestert nøyaktig 8 mål på 14 kamper, og har enda ikke vunnet en kamp. I tillegg er Keane farlig på dødballer og står med 3 mål i alle turneringer.

Joao Cancelo (5.5) Manchester City (Newcastle, H)

Steve Bruce sa i sin pressekonferanse etter kvartfinaletapet i ligacupen mot Brentford at han var skuffet over hvor lite sjanser de skapte. Nå møter de Manchester City, at det skal bli så veldig mye mer sjanser her er det vel ikke en overveiende sannsynlighet for. En back av så høy klasse som Cancelo kan også bidra offensivt i en slik kamp der City bør dominere totalt.

Midtbane

Heung-Min Son (9.7) Tottenham (Wolves, B)

Wolves har tapt tre av sine fire siste kamper etter spydspissen Raul Jimenez ble skadet. Forrige kamp ble det et 2-1 tap mot Burnley, som før kampen bare hadde scoret 6 mål. Tottenham er også avhengige av å komme inn på vinnersporet igjen for å henge med helt i toppen. Det gjør de ikke ved å tape mot rivaler som Liverpool og Leicester på rappen. Vi vet alle hvordan Son kan eksplodere og hvor effektiv han kan være. Et fint valg til denne runden.

Mohamed Salah (12.5) Liverpool (West Brom, H)

Selvskreven på laget, og Salah er også rundens kaptein. Hadde en plent ha villet trippel-cappe i en enkelt runde ville dette nærmest vært en perfekt runde å gjøre det i. Liverpool tar i mot West Brom etter å ha dunket 7 (!) bak Palace forrige runde. Er Liverpool halvparten så effektive som de var mot Palace kan dette bli et fælt resultat for Big Sam & Co.

Jack Grealish (7.8) Aston Villa (Crystal Palace, H)

Etter to blanker mot Wolves og Burnley så leverte Jack Grealish igjen. En ti-poenger med to assister smaker godt for alle Grealish-eiere. Nevnte ovenfor hva Palace presterte sist kamp, og ethvert lag som slipper inn 7 mål i en kamp, er et lag Jack Grealish kan herje mot. Kanskje ligaens mest underholdende spiller, så uavhengig om du har Grealish på ditt lag er det verdt å se han spille fotball.

Kevin De Bruyne (11.8) Manchester City (Newcastle, H)

Flere FPL-managere har stilt seg spørsmålet om det er på tide å kaste KDB. 11.8 kan virke ganske høyt for en spiller som har levert 3-4-5 på sine tre siste kamper, men i rundene før disse ble det 10 og 14 poeng. Vi vet selvsagt om han kan, det er bare når det løsner det handler om. Og at det skal løsne nå hjemme mot Newcastle er noe som selvsagt kan skje. Et mulig kapteinsalternativ om man vil leke litt deilig.

Angrep

Patrick Bamford (6.4) Leeds (Burnley, H)

Det spisstrioen vår har til felles er at de alle er relativt billige valg på topp og at de alle kommer til mye store sjanser. Bamford er kanskje det hotteste valget som billigspiss akkurat nå, og det med god grunn. Til 6.4 har han scoret 9 mål og er nå eid av 43,6%. Leeds sine kamper pleier å inneholde mye mål, og det håper vi jammen meg er tilfelle her også.

Che Adams (6.0) Southampton (Fulham, B)

Mange som startet med Che Adams ble kanskje litt fort lei, og bestemte seg bare for å kaste han ut i stedet for å bli sittende å se på at han brente sjanse på sjanse. Dette viste seg å være et feilgrep, for fra runde 5-9 leverte Che ydmyke 11-8-5-7-7. Adams står nå med 4 mål og 4 assister, og kunne hatt veldig mye mer. Mot Fulham som tidvis har sett forferdelige ut i forsvar kan det bli enda mer. Enda et veldig fint valg til runden.

Dominic Calvert-Lewin (7.9) Everton (Sheffield United, B)

Er ikke så mye mer å si om denne mannen. Har vært på de fleste av rundens lag i år, og har bare blanket to ganger, begge gangene gikk Everton målløse av banen. Av dette velger jeg å dra konklusjonen: når Everton scorer er DCL involvert. Har kanskje sett litt sliten ut nå de siste kampene. Dette fordi han er for viktig til å bli hvilt og spiller nesten alt. Blir nok målpoeng her også skal du se.

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker