KDB skadefri og i form er alltid et kapteinsalternativ. Foto: Shutterstock.com

FPL – Rundens beste kapteinsvalg er fra Manchester

Vi entrer juleperioden der kampene kommer på løpende bånd, da gjelder det å være klar og huske deadlines. Her er vi i Fotballsonen og minner deg på å sjekke din kaptein til runde 13.

1: Kevin De Bruyne – Manchester City (West Brom, H)

Kevin De Bruyne er kanskje det mest åpenbare kapteinsvalget denne runden. City møter antatt lett motstand i nyopprykkede West Brom som sliter veldig denne sesongen. De Bruyne er maestroen i dette City-laget, og vi vet alle hva City er kapable til mot svak motstand. Dette så vi for eksempel mot Burnley for tre runder siden. I mangel av gode, vante alternativer på Liverpool, som møter Tottenham denne runden, ser De Bruyne ut som det sikreste valget.

2: Bruno Fernandes – Manchester United (Sheffield United, B)

Bruno har bare vært en poengmaskin på FPL helt siden han kom til Manchester United, og er i ferd med å utvikle seg til en liten FPL-legende. Er få spillere jeg føler meg tryggere på å kapteine enn Bruno Fernandes. Blanket på lørdag i Manchester-derbyet, noe som kanskje var forventet, men er nå klar til å slå tilbake. Sheffield ligger enda på jumboplass med sitt ene, usle poeng. Dette bør være en kamp Manchester United dominerer og vinner, og av erfaring vet vi at når de røde djevlene scorer, er Bruno veldig ofte involvert.

3: Riyad Mahrez – Manchester City (West Brom, H)

Mye av det samme som gjelder for De Bruyne gjelder også for Mahrez, Sterling, Jesus/Agüero osv. Det mangehodede monsteret som angrepet til City er, har spillere som må kunne betegnes som kapteinsalternativer i nesten hver eneste kamp. Det spørs bare hvem som har dagen, nettopp derfor er det mye opp til magefølelsen hvilke City-spillere en har på laget.

Mahrez er dog et usikkermoment og veldig ustabil. Han har bare levert målpoeng i to av sine 10 kamper denne sesongen, men vi har sett hvordan Mahrez kan eksplodere, spesielt mot antatt dårlig motstand. Eksempel A: Burnley-kampen for tre runder siden. Føler meg ikke like trygg på Mahrez som på De Bruyne eller Fernandes da han ikke er like main-man, derav tredjeplassen på listen.

4. Jack Grealish – Aston Villa (Burnley, B)

Jack Grealish har begynt å spille seg mer og mer inn i varmen på landslaget, og begynner endelig å få mer anerkjennelse for hva han faktisk gjør for Aston Villa. Talismanen. Lederen. Grealish er bare helt utrolig. Det er nok ikke mange som kommer til å slenge kapteinsbindet på Grealish denne runden, da det åpenbart finnes bedre valg. Han er likevel et veldig fint kapteinsvalg om en vil diffe litt for å ta inn poeng i kompisligaen.

Burnley slo akkurat Arsenal 1-0, men likevel må det sies at Aston Villa er favoritter her. Aston Villa åpnet sesongen strålende, men fikk som forventet en liten formdupp, etter en sen scoring mot Wolves snek de med seg en 1-0 seier her. Vi tror de bygger videre på dette og fortsetter mot Burnley, med Jack Grealish i spissen.

5. Patrick Bamford – Leeds (Newcastle, B)

Vi snakket om Grealish som en gamble som kaptein til runden, vel her kommer enda en. Patrick Bamford står med 8 mål så langt! Bielsa-ball har vist seg til å kunne hamle opp med et hvilket som helst lag, og jeg vil våge meg til å si at Leeds er favoritter mot Newcastle. Målsniken til Leeds har fått beskjed om å studere vår egen Erling Braut Haaland, og vi håper det forbedrer Bamford enda mer, spesielt for de som våger å kapteine han.

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker