FPL Kapteinsvalg – Spørsmålet er om Salah starter

1 : Mohamed Salah – Liverpool (Fulham,B)

Liverpool viste klasse i forrige kamp når de nedsablet Wolves med 4-0 på hjemmebane. Nå møter de antatt lett motstand i form av Fulham på bortebane. Dette betyr at den egyptiske scoringsmaskinen er førstevalget som kaptein denne runden. 9 scoringer og tre assist har det blitt. Er i toppen av alle statistikker når det kommer til antall skudd og skudd på mål. Fulham i nedre sjiktet på alle defensive stats, og er av de som slipper til flest.

Det eneste som taler i mot er at han overraskende spilte 100 minutter mot Midtjylland onsdag i en ubetydelig match. Betyr dette at Klopp spekulerer i å benke Salah til helgen for å ha ham klar til midtukematch mot Tottenham? Salah sagt selv at han trives best med å spille alt, men det er en viss risiko her. Spiller neppe 90 uansett ?

2: Sadio Mane – Liverpool (Fulham,B)

Vi beveger oss over på venstrekant og plukker med oss Mane også fra Liverpool. ”Bare” levert 4+4 denne sesongen og ligger langt etter feks Salah som han har vært på høyde med siste sesongene. Der egypteren har vært dødelig effektiv har Mane sløst med sjansene. Underliggende stats viser at han bare skyter 6 skudd mindre enn Salah. Han er i toppen av ”big chance missed” med (5) expected goals er også 5.19 på Mane, slik at målsnittet er litt under pari.

Når det er sagt så har Mane vært Liverpools beste spiller fremover de siste kampene, og ser veldig formsterk ut. Eies kun av 9,4% og er en diff denne runden. Hadde egentlig tenkt å rangere ham lenger nede, men siden han satt på benken nesten hele kampen mot Midtjylland onsdag er det start garanti og sannsynligvis mest spilletid av alle søndag. Utfordrer dermed Salah om kapteinsbindet, og jeg vil ikke være det dugg overrasket om han stjeler hele showet mot Fulham!

3: Jamie Vardy – Leicester (Brighton,H)

34 åringen fortsetter å dundre inn scoringer. I forrige runde ble han matchvinner på overtid mot Brighton og tar med seg godfeelingen inn i denne runden. Det pleier være et godt tegn, for målene kommer ofte i stimer for Vardy som hadde tre runder på rad med mål, før han gikk på en to kampers måltørke. Trives mot Brighton der han har scoret 4 siste seks innbyrdes. Brighton også slitt med å holde nullen og her tror jeg Leicester som har tilbake Ndidi og muligens Pereira blir for sterke. Vardy party fortsetter!

4: Harry Kane – Tottenham (Crystal Palace)

I vanvittig form denne sesongen, og står med 8 scoringer og 10 assist etter elleve runder. Leverte begge deler sist når Arsenal ble slått 2-0. Tottenham skal her opp i mot Crystal Palace som har slitt usedvanlig mye bakover denne sesongen. Kun en CS på elleve runder er fasiten. Kane i toppen av antall skudd, og antall skudd på mål samt at ingen kombinerer for flere målpoeng enn ham.

Burde jo være et brennhett valg denne runden da, men jeg holder allikevel litt igjen. Grunnen er at Spurs ikke er så gode når de må angripe 90 minutter mot etablert forsvar, får de en tidlig goal kan det selvsagt renne på men i utgangspunktet blir dette knapp seiere slik som det har vært i de siste møtene.

5: Danny Ings – Southampton (Sheffield United,H)

Danny Ings tilbake fra skade, og ble nærmest selvsagt matchvinner etter en kontroversiell idømt straffe. Svever fortsatt på skyene etter 22 mål forrige sesong og spiller også på et lag som er i dytten om dagen. Et lag som ikke er i dytten er Sheffield United, som bare taper og taper og ligger helt siste med 1 poeng etter elleve runder. Ings hadde noen av de beste underliggende statsene i ligaen før skaden, og er PL’s mest effektive spiss. Kan forsøkes som en frekk diff denne runden for de som tørr å gamble litt!

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker