Riyad Mahrez leverer som regel når han får sjansen. Foto: Shutterstock

FPL: Gameweek 11 – Manchester City er tilbake på sporet

Ny runde med Premier League fotball til helgen, og her presenterer Fotballsonen som vanlig aktuelle spillere som du bør ha på ditt lag til runden. Her er rundens lag for Gameweek 11.

Keeper

Kasper Schmeichel (5.5) Leicester (Sheffield United, B)

Leicester gikk på et noe overraskende 1-2 tap hjemme mot Fulham sist runde. Det stopper ikke oss fra å ha defensive Leicester-assets til gameweek 11. Leicester møter nemlig Sander Berges og Sheffield United som bare har scoret 4 mål på 10 kamper. Sheffield har også bare notert seg for 1 poeng på disse kampene, at det plutselig skal løsne fullstendig nå mot et så bra lag Leicester har jeg svært liten tro på. Tror det blir rent bur for Schmeichel her.

Forsvar

Mason Holgate (4.8) Everton (Burnley, B)

Everton holdt nullen i første runde mot Tottenham, etter dette har det ikke blitt et rent bur. Det kan argumenteres for at dette er mye på grunn av skadeproblemer og suspensjoner, men i realiteten er dette også en konsekvens av til tider hårreisende markeringsspill og lite press på ballfører. I tidligkampen på lørdag forventer jeg dog at Everton skal styre mesteparten av banespillet og at Burnley skaper lite sjanser. Det blir også veldig viktig for Everton å få med seg tre poeng her før de går inn i en veldig vanskelig juleperiode.

James Justin (4.9) Leicester (Sheffield United, B)

James Justin er på laget for de samme grunnene som Kasper Schmeichel er på laget. De møter ligaens verste angrep. Justin har også potensial til å komme med offensive bidrag, et fint valg til runden.

Reece James (5.1) Chelsea (Leeds, H)

Leeds sin forrige kamp mot Everton er en av de sykeste fotballkampene som har vært spilt til nå denne Premier League sesongen. Fullstendig Hawaii-fotball, enorme rom og kontring på kontring. Sluttresultatet ble utrolig nok bare 1-0 til Leeds. Nå møter de et Chelsea-lag i storform, og jeg tror dette kampbildet kan passe Chelsea perfekt. En veldig åpen kamp som forhåpentligvis kommer til å ha mye sjanser, en offensiv back som Reece James vil definitivt ha muligheter til å få målpoeng denne kampen.

Ruben Dias (5.6) Manchester City (Fulham, H)

En City-forsvarer på rundens lag til Gameweek 10 var nesten selvskrevet. Kunne også valgt Cancelo, men han ble benket sist, og er nok mer utsatt for rotasjon enn Ruben Dias som har spilt veldig bra. Ser ikke for meg at Fulham skaper mye sjanser viss Manchester City viser seg fra samme side som mot Burnley, og dominerer hele kampen.

Midtbane

Diogo Jota (6.9) Liverpool (Wolverhampton, H)

Portugiseren har tatt Merseyside med storm. På sine 5 siste kamper har Diogo Jota levert poengsummene; 9, 8, 2, 8, 9. For en spiller til bare 6,9 er dette ekstremt bra verdi, og med tanke på måten Liverpool spiller på, samt at de er Premier Leagues beste lag bør Jota være med på rundens lag så lenge denne hot-streaken fortsetter.

Mohamed Salah (12.2) Liverpool (Wolverhampton, H)

Salah scoret ikke i sin første kamp tilbake etter å ha blitt friskmeldt for corona og virket veldig irritert etter å ha blitt byttet ut. Egypteren har notert seg for 8 scoringer allerede denne sesongen, og Liverpool kan score mot ethvert lag. Når Liverpool scorer er ofte Salah involvert, og derfor er han på de fleste rundens lag.

Riyad Mahrez (8.3) Manchester City (Fulham, H)

Manchester City som ligger på en 11.plass etter 10 kamper spilt denne sesongen så veldig gode ut mot Burnley sist helg. Mahrez scoret like så godt 3 mål i den kampen, ble hvilt i Champions League kampen mot Porto, og er nok klar for start mot Fulham til helgen.

Kevin De Bruyne (11.7) Manchester City (Fulham, H)

I likhet med lagkamerat Mahrez ble Kevin De Bruyne hvilt i midtuken. Dette betyr bare en ting: hamstre inn på City-spillere. En frisk Kevin De Bruyne er så fast på laget som en spiller kan bli, og når en mulighet byr seg til å ha han på laget i en hjemmekamp mot ligaens verste forsvar så er han selvskreven.

Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Angrep

Jamie Vardy (10.3) Leicester (Sheffield United, B)

Over 900.000 FPL-managere var skuffet etter kapteinen deres Jamie Vardy gikk målløs av banen sist runde mot Fulham. Nå skal Leicester slå tilbake etter to strake tap mot Liverpool og Fulham. Har troen på Vardy-mål mot ligaens jumbolag Sheffield United.

Dominic Calvert-Lewin (7.9) Everton (Burnley, B)

DCL er i skrivende stund eid av 61,3% av alle fantasy-spillere. En eierandel som er så høy at jeg er usikker på om jeg har sett det før. Etter denne Burnley-kampen her kommer nok likevel denne eierandelen til å synke ettersom Everton går inn i et meget krevende juleprogram. Men ettersom artikkelen handler om rundens lag er ligaens toppscorer, Dominic Calvert-Lewin fortsatt et meget godt valg.

Rundens spillere

Kaptein:

Rundens kaptein blir Kevin De Bruyne. Manchester City ydmyket Burnley sist runde. City stoppet ikke før det sto hele 5-0. Nå møter de enda et bunnlag, og vi tror dette blir et lignende kampbilde. Riyad Mahrez som scoret hattrick sist er også et bra kapteinsalternativ.

Billigspiller:

Southampton ligger på en knallsterk 6.plass til nå, og Hassenüttl-prosjektet ser ut til å fungere strålende. Denne rundens billigspiller er kaptein og frispark-spesialist James Ward-Prowse. Midtbanegeneralen står med 4 mål og 2 målgivende på 10 kamper. Til en pris på 6.1 er det definitivt verdi her.

Diff:

Riyad Mahrez har en eierandel på bare 5,5% og er et av de beste kapteinsalternativene til runden. Har allerede forklart hvorfor han er et bra valg både til runden, og kanskje fremover mot nyåret og, da City har et veldig fint kampprogram.

Avslag:

Pierre-Emerick Aubameyang er eid av over 10% til tross for å bare ha stort 2 mål på 10 kamper, der ett av de var i første serierunde. Nå møter de Mourinhos bunnsolide Tottenham i Nord-London-derbyet, en kamp Aubameyang trolig går målløs av banen igjen.

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker