Vi har store forventninger til stjerneduoen til Spurs denne runden. Foto: Shutterstock.com

Tre engelskmenn, en tysker og en koreaner. Hvem blir din kaptein?

Gameweek 7 er historie. Av de tre kapteinsalternativene våre som leverte, var det Vardy som gikk seirende ut. Denne rundens utvalg er like blåhvite som en IFK-supporter. Potensialet derimot, er på et helt annet nivå. Her er våre «fabulous five» – en gjeng som garantert vil bidra til grønne piler i gameweek 8.

To bestevenner i hvitt kjemper om å bli førstevalget.

Heung Min Son – Tottenham (WBA, B)

Det er nok flere enn undertegnede som sitter igjen litt slukøret etter kampen mot Brighton. 8 mål og 2 assist på 6 kamper var fasit før helga. Søndagens poengfangst var heller laber.

Dykker en derimot litt dypere ned i statistikken, vil en se at det kanskje ikke var så tilfeldig allikevel. Hjemme- og borte-versjonen av Son har denne sesongen vært som natt og dag. Etter fire hjemmekamper står han med 1 mål, 1 assist, 1 stor sjanse skapt og 3 skudd på mål. På tre bortekamper er lesningen en del lysere. 7 mål, 1 assist, 7 store sjanser og 7 skudd på mål. xG’en er da også deretter, med 0.88 hjemme og 3.28 borte. Tottenham møter her et West Bromwich-lag som har fått det beintøft i sesongstarten. Beholdningen så langt er 3 poeng, dog med 3 uavgjorte kamper (alle hjemme). Viste mot Chelsea at de kan være vanskelige å slå, men vi tror Tottenhams offensiv blir for tøff her. Det leder oss også elegant videre til neste alternativ.

Harry Kane – Tottenham (WBA, B)

«Hurricane» har som nevnt i tidligere artikler, tatt ett steg tilbake og vært Spurs’ store hovmester så langt denne sesongen. Som om ikke det var nok å servere sine lagkamerater, har han likeså greit nettet noen ganger selv også. Står med smått utrolige 14(!) målpoeng på de 7 første serierundene. De underliggende tallene støtter også opp under den enorme starten. 8 store sjanser, 14 skudd på mål og en xGI (xG + xA) på 9,79.

Duoen Son – Kane er brennhet om dagen, og det store spørsmålet for mange, er hvem av de to som får kapteinsbindet denne runden. Her er det til slutt magefølelsen som avgjør, og sjansen er stor for å treffe uansett hvem du velger.

En tysker i blått er i ferd med å friskmeldes.

Timo Werner – Chelsea (Sheffield United, H)

En spiller som har vært både elsket og hatet så langt denne sesongen, er Timo Werner. Det var ikke rent få som satte sin lit til tyskeren i gameweek 1. Siden da har eierandelen falt betraktelig. Forskjellen på Chelsea nå og da, er at laget har begynt å sette seg, og de nyankomne funnet sin plass. På de siste 5 kamper i alle turneringer står Werner med 4 mål og 2 assist. Er dette nok til 24-åringen friskmeldt nå? Chelseas offensiv er i hvert fall i en god flyt om dagen, og det er ikke veldig usannsynlig at fjorårets toppscorer i Tyskland fortsetter å være sterkt involvert i det som skjer fremover på banen.

Borte har vært bra, men skal hjemme igjen bli best?

Jamie Vardy – Leicester (Wolverhampton, H)

Leicester kommer fra en kjempematch mot Leeds. «Revene» har fremdeles til gode å imponere på hjemmebane denne sesongen. Står kun med de 3 poengene som kom mot Burnley i gameweek 2. Hadde som sagt en god opplevelse borte mot Leeds sist, og tok også med seg alle poengene borte mot Arsenal før det.

Kan Vardy og gjengen finne hjemmeformen mot Wolverhampton? Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Status for Vardy på de 7 første kampene er 7 mål og 2 assist, der 1 mål og 2 assist kom i mandagens kamp Elland Road. Møter her et Wolverhampton-lag som har hatt en litt svingende start på sesongen, men som har vært ganske solide bakover. Kan Rodgers rydde bort “hjemmespøkelset” sammen med resten av Halloween-pynten? Jamie Vardy står i så fall klar for å gi Wolves et «trick» eller to.

På løkka var det aldri lov å druse, i kapteinsspalten derimot…

Ben Chilwell – Chelsea (Sheffield United, H)

Vi avslutter som sagt med en god, gammeldags «druser». 4 kamper, 33 poeng, 1 mål og 2 assist må sies å være brukbare tall for backen. Har skapt 7 store sjanser på hjemmebane, noe som tilsvarer en stor sjanse skapt hvert 26 minutt. Nysigneringen har også bidratt til 3 clean sheets på disse 4 kampene. Legger man til at han er på cornere, er det kanskje ikke helt sykehus å gi kapteinsbindet til mannen i blått? En assist og en clean sheet er ikke veldig usannsynlig om Chelsea får kampen inn i det sporet de ønsker. Skulle det skje, er du garantert et kapteinsalternativ få andre i kompisligaen kan matche.

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker