Harry Kane blir farlig borte mot Aston Villa. Foto: Shutterstock

FPL Gameweek 7 – Rundens lag – Denne brennhete duoen må du eie!

Premier League-sesongen 20/21 har vært en av de mest uforutsigbare på en lenge. Det føles ut som alt kan skje, og dette gjør det bare enda vanskeligere å spille fantasy. Gameweek 6 ble for mange enda en skuffelse der flere store navn svikter, vi har satt opp det vi mener er det beste laget for Gameweek 7 under.

Keeper

Alex McCarthy (4.5) Southampton (Aston Villa, B)

Southampton har holdt nullen i 3/6 kamper og så rett og slett strålende ut mot Everton. Man kan si at Everton spilte under pari (noe de selvfølgelig gjorde), men Southampton gjorde dem dårlige også. Everton virket helt ufarlige, noe som gjør McCarthy til et bra valg. The Saints står med 10 poeng på de siste fire kampene. Møter Aston Villa som har hatt høye topper denne sesongen, men tapte 3-0 mot Leeds sist. Absolutt mulighet for clean sheet her.

Forsvar

Max Kilman (4.2) Wolves (Crystal Palace, H)

Billigforsvareren har spilt 90 minutter tre kamper på rad nå, der har han fått med seg 23 poeng. Har høstet lovord fra kaptein Conor Coady, og gjort et veldig bra inntrykk. Wolves har holdt nullen 4/6 kamper. Nå er det Palace hjemme på Molineux som står for tur. Et Roy Hodgson-lag er sjelden et lag som scorer mye mål, og det tror jeg heller ikke de gjør her, spesielt ikke på en tøff bortebane. Wolves har sett solide ut, og det er høyt CS-potensial.

Romain Saïss (5.3) Wolves (Crystal Palace, H)

Mye av det samme som gjelder for Kilman, gjelder selvfølgelig også for Saïss. Saïss har startet hver kamp denne sesongen, og er farlig på dødballer. Marokkaneren har allerede scoret en gang denne sesongen, og sist sesong noterte han seg for fire målpoeng. Vi tror at Wolves holder buret rent igjen, og håper at Saïss klarer å snike med seg noe fra et offensivt bidrag i tillegg.

Ben Chilwell (5.8) Chelsea (Burnley, B)

Chilwell debuterte i den tredje kampen denne sesongen, og siden har han kun spilt 90 minuttere. FPL-spillere kjenner Chilwell godt fra Leicester og vet hva han er kapabel til offensivt. Første kampen noterte han seg for både mål, assist og cleansheest, men på de to neste har det blitt 3 og 6 poeng. Møter Burnley som ikke har vært noe særlig offensivt denne sesongen, samt lar motstanderlaget styre kampene, noe som kan bety at Chilwell står veldig høyt i banen. Selv om Chelsea har sluppet inn flere enkle mål mot antatt svakere motstand i år tror jeg at dette er et fint valg. Chilwell er alltid farlig offensivt, og kan selvsagt få CS mot Burnley.

Niels Nkounkou (4.0) Everton (Newcastle, B)

Lucas Signe ble vist det røde mot Southampton etter en stempling, og ble suspendert i tre kamper. Nå har denne suspensjonen blitt skrudd ned til en kamp, men uansett betyr dette at den unge franskmannen Nkounkou kan få sjansen på venstreback. Har vært helt strålende i cup-kampene i år, og er en meget spennende spiller. Nkounkou er rask, god til å utfordre, har fine innlegg og en back som er god offensivt kan komme godt med mot lavtliggende Newcastle. Til 4.0 er han veldig fin å ha på rundens lag.

Midtbane

Heung-Min Son (9.5) Spurs (Brighton, H)

Premier Leagues beste spiller til nå i sesongen? Heung-Min Son har prestert helt surrealistisk og leverer målpoeng per 46 minutt. Sammen med Kane har han formet en superduo som man må ha for å henge med i FPL i år. Jeg vet ikke hvor mye mer det er å si angående Son en gang. Hjemme mot Brighton i denne formen her er han bare et stort must-have.

Mohamed Salah (12.4) Liverpool (West Ham, H)

Mange FPL-managere satte kapteinsbindet på Salah denne runden i håp om at egypteren skulle eksplodere som han så ofte har gjort. Samtlige ble skuffet. Salah hadde store sjanser, men klarte ikke å sette dem i mål mot Sheffield United. Selv om Liverpool har sett ustabile ut bakover og mangler VVD, så er det ikke noe å si på om Salah er et godt valg eller ikke. Står med 6 mål på like mange kamper, og er nok en gang et kapteinsalternativ før runden.

Blir Salah din kaptein?
James Rodríguez (8.0) Everton (Newcastle, B)

At Everton signerte James Rodríguez, toppscorer i VM 2014, CL-vinner, Bundesliga-vinner osv, kom for mange som et sjokk. Folk stilte seg spørsmålet; var han ferdig? Det var han absolutt ikke. James har kanskje vært den aller beste signeringen i forkant av årets sesong. Han er playmakeren dette Everton-laget så sårt har trengt og serverer DCL med sin utsøkte venstrefot gang på gang. Det gikk litt trått mot Southampton da Richarlison var ute og Everton dermed gikk på sitt første poengtap for sesongen, men jeg tror de er tilbake som vi har sett dem tidligere mot Newcastle i helgen.

James har på FPL 75% sjanse for å spille, men han spilte 90 minutter sist, og jeg tror han starter igjen. Everton har nesten ikke råd til å spille uten en så viktig spiller når Richarlison og Digne i tillegg er ute. Everton kommer til å dominere mot Newcastle og James kommer til å få ballen i farlige posisjoner nært Newcastle sitt mål. Dette kan komme til å resultere i mye poeng, derfor er han en spiller vi har på rundens lag.

Kevin De Bruyne (11.5) Manchester City (Sheffield United)

Manchester City har ikke fått en spesielt god start på sesongen. City står med 8 poeng på 5 kamper (8-8) i målforskjell, ikke som man hadde forventet før sesongen. KDB har vært ute med en liten skade, men nå spilte han CL i midtuken, og er nok klar for start i helgen når 19.plassen Sheffield United står for tur. Sheffield har enda ikke vunnet en kamp, noe de kan komme til å måtte vente enda lenger med. City er et mye bedre lag når KDB spiller, og fjorårets beste spiller er et bra valg på rundens lag. Når KDB kommer i form igjen vet alle FPL-managere at han er selvskreven på nesten alle lag.

Angrep

Harry Kane (10.9) Spurs (Brighton, H)

Andre halvdel av superduoen. Harry Kane ser endelig ut til å være tilbake på sitt aller, aller beste nivå etter han har slitt med småskader over en lengre periode. Kane står med 13 (!) målpoeng etter de seks første kampene. Det er tall flere offensive spillere i Premier League ville sagt seg fornøyd med på en hel sesong. Son og Kane er “alltid” involvert når Spurs scorer, og når den ene scorer har den andre assist.

Møter Brighton som har holdt nullen en gang på 6 kampen, og når Tottenham har to superstjerner i sitt livs beste form er begge to selvskrevne på rundens lag for Gameweek 7.

Dominic Calvert-Lewin (7.7) Everton (Newcastle, B)

Før kampen mot Southampton hadde DCL scoret i hver eneste kamp denne sesongen. Everton spilte betydelig dårligere enn de har gjort i alle andre kamper denne sesongen, og savnet av Richarlison var stort. Nå mot Newcastle tror jeg de slår tilbake med et smell med James og DCL i spissen. Har sett ustoppelig i sesongstarten og har en fysikk som er helt i verdensklasse. Tror DCL tegner seg på scoringslisten igjen.

Rundens spillere

Kaptein:

Rundens kaptein blir Heung-Min Son, det sto mellom han og lagkamerat Harry Kane, men for meg skiller Son seg litt ut siden han får ett poeng mer per scoring. Son og Kane er en superduo og når de er i form er de nesten ustoppelige. Tror Brighton skal få kjørt seg skikkelig.

Billigspiller:

Rundens billigspiller blir Ademola Lookman (5.0). Lynvingen er utlånt fra Leipzig til Fulham og har sett veldig bra ut i sine tre første kamper for klubben. Har allerede notert seg for en scoring, og nå står nyopprykkede West Brom for tur. Kan fort bli målpoeng her og.

Diff:

I Lucas Digne sitt fravær er det nok unggutten Niels Nkounku som skal få spille venstreback. Nkounkou har sett meget bra ut i cup-kampene, og har ekstrem-ferdigheter offensivt. Mot lavtliggende Newcastle er det mulighet for å få med seg en assist + clean sheet er en reell mulighet.

Avslag:

21,6% eier Leicester forsvarsspiller, James Justin. Leicester skal spille mot Leeds som har sett veldig målfarlige ut. At Leicester holder nullen her tror jeg ikke skjer, og med en eierandel på 21,6% er det absolutt lov og donke Justin.

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker