Åge Hareide, her fra tiden som dansk landslagssjef i VM i Russland, gir seg i Rosenborg etter sesongen. Til helgen skal han forsøke å snu lagets dårlige form, når Odd står på motsatt banehalvdel. Foto: Alizada Studios/Shutterstock.com

Fantasy Eliteserien er endelig tilbake igjen, men oppladningen preges av en positiv test.

Landslagspausen er endelig over og Eliteseriefotballen ruller igjen. Vi går inn i de siste 10 serierundene, og det begynner å dra seg til i kampen om plassene bak Bodø/Glimt. Samtidig begynner det å haste for Start og Mjøndalen om de skal karre seg over streken. Hvem treffer formtoppen, og hvem faller i kapp med høstbladene? Byttefrist lørdag 17.00

Rundens keeper

David Mitov Nilsson – 5.6 – Sarpsborg (Haugesund, B)

“Never change a winning team” er det noe som heter. Nå skal vi ikke beholde samme lag som forrige uke, men på keeperplassen gjør vi ingen bytter. Med 4 strake “clean sheets” vender vi igjen blikket mot Sarpsborg. Møter her Haugesund borte, og skal få et tøft oppgjør i måkenes by. Haugesund gikk skikkelig på snørra borte mot Start før landslagspausen. Sørlendingene serverte makrellfotball, og ga seg ikke før det stod 5-1 på tavla. Derfor blir det et revansjesugent FKH som skal forsøke å putte ballen bak Mitov Nilsson. Vi tror de skal få vanskeligheter med det, og krysser fingrene for en ny smultring på “Særpingene”.

Rundens forsvar

Marc Valez González – 4.6 – Sandefjord (Vålerenga, H)

Sandefjord er i ferd med å finne den defensive formen nå på høstparten. Står med rent bur i 3 av de 4 siste. Møtte Glimt sist, og kom fra det med kun to innslupne. Marc har bidratt stort, og fikk også med seg en scoring borte mot Molde nylig. Skal her opp mot et Vålerenga-angrep som innehar et høyt nivå. Men med den formen Sandefjord har vist i det siste, er det absolutt mulig å få med seg et resultat her.

Christian Borchgrevink – 5.5 – Vålerenga (Sandefjord, B)

Møter et Sandefjord-lag som har scoret 2 mål på siste 3 kampene. Begge disse signert forsvarsspillere etter dødball-situasjoner. Det er altså ikke en offensiv slagkraft de møter her. Borchgrevink har vært noe uheldig fremover på banen den siste tide. Fikk med seg en målgivende pasning mot Molde i runde 18, og det kan fort bare være et tidsspørsmål før vi ser flere offensive bidrag fra backen. Vi tror dette kan bli en litt målfattig kamp, og da er det ikke usannsynlig at han får med seg enten en smultring eller et målpoeng.

Bjørn Inge Utvik – 5.6 – Sarpsborg (Haugesund, B)

Litt risky å ta dobbel defensiv dekning fra et lag som skal til Haugesund. Kanskje spesielt risky etter at Haugesund ble slakta på Sørlandet sist. Men er det et lag som kan klare å holde nullen mot hvem som helst om dagen, er det nemlig Sarpsborg. Som nevnt over står de med 4 strake rene bur, og det kan godt komme en femte her. Utvik bidro med scoring sist. Kan han få i både pose og sekk i Haugesund også? (Står for øyeblikket “flagget” etter en smell han fikk i forbindelse med scoringen sist, så følg litt med på nyhetene inn mot fristen i tilfelle han ikke skulle bli klar. Da er rekkekamerat Næss et alternativ.)

Rundens midtbane

Amahl Pellegrino – 10.0 – Kristiansund (Rosenborg, H)

En av sesongens store poengkonger, og da også suveren toppscorer. Trenger ingen beskrivelse. Møter Rosenborg hjemme, i noe som kan bli en målfest. Selv om RBK, i likhet med Glimt, har sluppet inn færrest mål denne sesongen, er det aldri sikkert hva “Pelle” kan finne på. Dette er første kamp etter rasisme-skandalen i Aalesund, og det ligger nok litt i bakhodet at han skal vise hva han virkelig er god for her.

Zinckernagel blir nødt til å fortsette å bære Glimt på sine skuldre, nå som Hauge har blitt igjen i Milano. Foto: ph.FAB / Shutterstock.com

Philip Zinckernagel – 9.3 – Bodø/Glimt (Molde, B)

Hold deg fast. Med 10 kamper igjen står dansken med 183 poeng. Det er 26 flere enn Wolff Eikrem fikk i hele fjor. 14 mål og 18 målgivende på 20 kamper. Det er så syke tall at det nesten blir litt uvirkelig. Det er en spennende fase Glimt-spillerne går inn i nå. Hullet etter JP Hauge skal tettes så fort som mulig, og Zinckernagel er en av dem som, om mulig, må bære enda mer på sine skuldre. Vi tror han er gira på å vise at han kan klare seg uten Hauge, og at han fortsetter å skyte Bodøværingene enda et steg nærmere seriegullet.

Kristoffer Zachariassen – 8.8 – Rosenborg (Kristiansund, B)

En som har truffet en formtopp nå som høsten setter inn, er Kristoffer Zachariassen. 3 mål, 3 bonus og totalt 22 poeng på de to siste kampene. Ser en litt lenger tilbake, har han hintet litt om at det var noe på gang, men det er først nå det ser ut som at han er i ferd med å finne skikkelig flyt. Har kanskje ikke scoret de vakreste målene, men med to “kranglemål” viser han en vilje til å ikke gi seg før ballen er i mål. Det trenger Hareide & co hvis de skal sikre sølvmedaljen fremover.

Johan Hove – 5.7 – Strømsgodset (Start, H)

En det virkelig har løsnet for nå på sensommeren, det er Johan Hove. Med 7 målpoeng på de siste 8 kampene, har han vært en viktig bidragsyter for at Strømsgodset ikke ligger på nedrykk. Reiste hjem fra Stavanger sist med 1 mål og 1 målgivende i sekken. Godset er nødt til å vinne denne kampen, for å ikke havne helt nede i sumpa. En Johan Hove i flyt, kan være akkurat det som skal til for å vippe det i drammensernes favør.

Ulrik Saltnes – 8.1 – Bodø/Glimt (Molde, B)

Som nevnt over her, er det nå resten av gjengen må vise at de er mer enn bare JPH. En mann som virkelig kan tre ut av Hauges skygge, er Ulrik Saltnes. 27-åringen signert tidligere denne uken en ny 3-årskontrakt. Med overgangsrykter rundt flere av de andre lagkameratene, er dette er et viktig signal for veien videre. Det er ikke umulig at Saltnes blir den spilleren Glimt bygger laget sitt rundt de kommende sesongene. Har denne sesongen levert 9 mål og 10 målgivende, noe som sies å være godt gjort av en som har spilt tredje- og fjerdefiolin i de gules offensive orkester.

Rundens angrep

Daouda Bamba – 8.9 – Brann (Mjøndalen, B)

Med scoringer i de to siste, kan det virke som ting har snudd litt for Bamba. Etter å ha vært en av Eliteserien mest sløsende spillere, har han endelig begynte å omsette sjansene sine. Møter Mjøndalen borte her, noe som potensielt kan være en tøff oppgave. Vi tror derimot at “Bruttern” har klart å snakke litt selvtillit inn i hodet på ham, og at dette bare er starten på en spennende høst sett med røde øyne.

Vidar Örn Kjartansson – 11.3 – Vålerenga (Sandefjord, B) eller Lars Jørgen Salvesen – 8.6 – Strømsgodset (Start, H)

Her viker vi litt fra normalen, og melder to alternativer på siste angrepsposisjon. Kjartansson er eid av 29% og er egentlig ikke en man kan gå utenom. På en god dag er han et nivå over de fleste andre i serien. Har dessverre ikke fått helt uttelling i de siste par kampene, noe som gjør at det kan være fristende å lete andre steder. Valget koker ned til om du jager eller forsvarer plassering for øyeblikket. Er du i en posisjon der du jager en plassering, vil vi anbefale et litt dristigere valg i Salvesen. Hadde en veldig god opplevelse i Stavanger sist, med både mål og målgivende. Er eid av 18%, noe som gjør at du vil kunne klatre noen posisjoner om gutten fra Kristiansand eksploderer mot sin tidligere arbeidsgiver. Som sagt tidligere, står valget og faller på om du vil satse eller safe. Lykke til med avgjørelsen!

Rundens spillere:

Kaptein:

Litt vanskeligere enn vanlig denne runden, med Pellegrino mot Rosenborg og Zinckernagel borte mot Molde. Når det er sagt, har de begge vist at de kan levere mot samtlige lag. De er derfor alternativer denne runden også. Sammen med Kjartansson danner de trioen en kan kalle “safe valg”. Vil du derimot se litt andre steder, og kanskje gamble litt, er Bamba, Zachariassen, Salvesen og Islamovic spillere som kan levere gode tall denne runden.

Billigspiller:

I Lars Markmanrud får du en Sandefjord-forsvarer til 4.0. Står med leveranse på de tre siste (2 rent bur og 1 mål), og totalt 18 poeng. Som nevnt tidligere, kan det bli en målfattig kamp i Sandefjord på søndag. Må vel regnes som det beste billig-alternativet der ute for øyeblikket.

Rundens “diff”:

Dino Islamovic (10.2) har fått en del nye eiere etter at Berisha-nyheten sprakk. Eierprosenten er uansett ganske lav, med 8.5%. Har 4 mål på 4 siste kamper, og har fått en oppsving etter Hareide kom til klubben. Er det Dino som skal bli høstens målkonge i “bartebyen”?

Rundens “donk”:

Her kommer vi ikke utenom Veton Berisha og hans lagkamerater i Viking. Angriperens koronatest slo ned som “en bombe” i fantasymiljøet onsdags kveld, og har ført til travel tankevirksomhet siden. Ikke bare har de fleste hatt tre Viking-spillere, men det er også et par Odd-representanter i omløp der ute. Som et resultat av dette blir Espen Ruud, som skulle sonet for gule kort i helgens kamp mot Viking, derfor utilgjengelig også mot Aalesund i runde 22.

Her er våre 11 utvalgte til runde 21.
Kategorier
Fantasy EliteserienNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker