Fantasy Premier League: Slik kan du åpne sesongen

Gameweek 1 nærmer seg med stormskritt, Joakim og Erlend tar her en liten statusoppdatering på lagene sine.

En ny Premier League-sesong er på trappene, og det føles egentlig litt rart. Det er ikke mer enn noen få uker siden det siste fløytesignalet i sesongen 19/20. Og her er vi da igjen. Nye, spennende spillere er kommet opp og andre favoritter er gått ned. Flere spillerkjøp er gjort, og Chelsea kan snart stille en ny førsteellever sammenlignet med de som gikk av banen i slutten av juli. For noen er dette den mest intense perioden på året, med nye FPL-drafts hver dag. Vi i redaksjonen har også kastet oss utpå igjen, og vi vil her presentere status for noen av oss.

Hva er dine første tanker?


Joakim:
Jeg prøver alltid å rangere lagene, og se for meg en mulig tabell. Sånn jeg ser det, kommer Liverpool og City garantert til å kjempe om ligagullet. I tillegg seiler Chelsea opp som en darkhorse med alle sine nyervervinger. Trent Alexander Arnold kan jo nesten ikke utelates, i tillegg til at lagkamerat Mo Salah er mulig kapteinsvalg så godt som hver runde. Werner og Ziyech ser spennende ut for Chelsea. 

Tottenham kan bli sterke, og Heung-Min Son ser ut som en no-brainer ettersom han har gjort det godt i pre-season. Har litt mindre tro på Solskjær og co. De fikk blytung kampbelastning på få spillere i sommer og dette er noe som kan slå tilbake på dem utover sesongen.  Det er også vanskelig å finne noen andre klare valg fra Man Utd enn Bruno Fernandes som viste klasse etter at han ankom klubben. Martial er for min del uaktuell nå som han er listet som angriper istedenfor midtbanespiller.

Når det gjelder de nyopprykkede lagene, har jeg mest tro på Leeds, og har tro på at de kan bygge videre på fjorårets opptur. Stuart Dallas er svært spennende til 4.5, og jeg ser på ham som en mulig joker. WBA levner jeg få sjanser og tipper rett ned igjen, det samme tror jeg også med Fulham.

Erlend: Her tenker jeg i samme baner som Joakim. Prøver også å rangere lagene, noe som også påvirker hvor spennende de ulike spillerne deres er. Basert på hvem jeg tror vil gjøre det bra fra start, plukker jeg spillere som er god verdi og som jeg, basert på eierskap, ikke tør å gå uten fra start.

Hvem var første inn på laget?

Joakim: Salah er min ‘’go to-man’’ i FPL-sammenheng, og tross at tallene gradvis går ned, leverer han bra hvert eneste år. Det skal sies at jeg ikke er overbevist over Salah i preseason, og programmet til Liverpool er vanskelig med kamper mot Chelsea og Arsenal i de tre første. Har faktisk lekt meg med et lag uten Salah, men enn så lenge står han inne på laget. Premieren mot Leeds lokker, og kan være en stor mulighet for høsting av poeng og drømmestart på sesongen.

Erlend: Min første inn på laget er også en Liverpool-gutt, men her fra forsvarsleddet. TAA har vært skadet og derfor ikke deltatt i oppkjøringen, men blir han friskmeldt er han først inn og sist ut av laget mitt. Gutten måtte hatt en prislapp på 9.0m+ for at jeg skulles sett forbi ham. Skulle det dog vise seg at han ikke blir klar til start, blir det et rent bytte med Robertson. Har også vurdert begge to inn, men jeg er redd resten av laget blir litt for skadelidende.

Hvem tør du ikke gå uten?

Joakim: Aubameyang.  For første gang er han listet som midtbanespiller, scoret 22 de to siste sesongen og levert 205 fantasy poeng back to back. I superform og Arsenal surfer på den berømte medgangsbølgen nå. Er kaptein, får sannsynligvis en ny gigantkontrakt og livet smiler til Gabons store sønn nå. Klarer ikke sette opp et lag uten.

Erlend: Aubameyang må med. Samtidig har jeg ikke turt å gå uten Werner. Både på grunn av det han har vist i Bundesliga, men også fordi han i skrivende stund har 43,1% eierandel. Et par mål i sesongåpningen, og en er plutselig på havnet bakpå.

Hvem skulle du ønske du fikk plass til?

Joakim: Jeg likte formen til Harry Kane i slutten av forrige sesong, og det ville vært typisk om han slo tilbake mot kritikerne med en kjempesesong nå. Har også ståltro på Hakim Ziyech, og om han ikke er satt ut etter skaden han fikk i treningskamp mot Brighton kan det være jeg setter ham inn.

Erlend: Som sagt tidligere, skulle jeg ønske jeg fikk plass til dobbel Liverpool-forsvar. Ellers er det et par angripere som viste god form i slutten av fjorårssesongen som jeg gjerne skulle hatt plass til. Jimenez, Ings, Martial og Vardy er alle alternativer med spennende kampprogram fra start.

Hva er planen for de første rundene?

Joakim/Erlend: Rimelig tricky start med at fire lag blanker i første runden, deriblant Man Utd og Man City. Her kommer vi begge til å gå for Phil Foden som er billig nok til at vi kan forsvare å ha ham på benk. Håper på å spare byttene til runde 3 der vi vil ta en vurdering rundt storstjernene til City og United.

Andre tanker rundt foreløpig lagoppsett:

Joakim: På keeperplassen går jeg med to billige alternativer, McCarthy/Ryan. I forsvar blir det plass til billige Dallas som jeg har beskrevet ovenfor, og Vinagre som fort kan få gjennombruddet sitt i år. Stod mellom Davies og Aurier som sistemann, og kjøpet av Doherty gjør at Davies får plassen.

På midtbanen flesker jeg til og kjøper Salah, Auba og Son, faktisk ville jeg heller gått uten Salah enn de to sistnevnte. Billigvalget på midten blir Soucek, som var en åpenbaring når West Ham reddet plassen på tampen ifjor. Che Adams får tillit på topp sammen med Werner. Har også Bielsa’s storkjøp Rodrigo, med på benk. Gå ifra Arnold til Robertson gjorde at jeg fikk råd til to 6.0 spisser jeg kan rullere på, noe jeg synes er litt viktig.

Erlend: Jeg har valgt samme keeperpar. Med Covid-19, og mulige karantener ønsker jeg å ha to spillende fra forskjellige lag. Rullerer også bra i god tid fremover. I forsvarsrekka har jeg to alternativer: Kjøre rullering mellom Justin og Konsa, da disse unngår topp 6 motstandere første 10 rundene. Alternativt kjører jeg inn Doherty for Vinagre og kjører Justin som fast 3. forsvarer. På midtbanen er vi veldig enige, og har faktisk samme firer inne! På topp har jeg som nevnt Werner, og valgt Mitrovic som spisspartner.

Joakims foreløpige lag


Erlends foreløpige lag

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker