Mastercard Tramadol Tramadol Online Fast Shipping Tramadol Online American Express Buying Tramadol In The Uk
Rosenborg tar imot Sarpsborg til helga. Er det noen spillere fra denne kampen man bør gå for i Fantasy? Foto: Mats Eid Bjørset

Fantasy Eliteserien: runde 1

Endelig er Eliteserien tilbake. Mange timer med bytter skal resultere i en start-ellever til den første runden. Deadline er tirsdag klokken 17, og man kan se lagoppstillingene i hele fem kamper før fristen.

I Eliteserien kommer lagoppstillingene litt over en time før kamp. Man har det travelt man skal sjekke alle, men dersom man er usikker på noen, bør man ha tid til å sjekke dette. Det kan være lurt å ha med seg i tankene til den første runden av årets Eliteserien Fantasy. Vi presenterer her våre tips før runden.

Keeper:

Sondre Rossbach -Odd – 5.5 (Sandefjord, H)

Det er noe usikker med Odd denne sesongen. Hvor står egentlig laget som har mistet sin mangeårige hovedtrener, sin midtbanegeneral og har en toppscorer på utgående kontrakt? I Skien har de fått det som kanskje er årets enkleste kamp allerede i den første runden. Sandefjord, som ser ut som en klar dumpekandidat kommer på besøk. Vi anser det som sannsynlig at Odd vinner, og ser på denne kampen som den sikreste clean sheet i den første runden av årets Eliteserien. Odd har også et overkommelig program i starten generelt, og man kan derfor fint sitte med Rossbach som keeper i flere runder, dersom det spiller inn på valget.

Bygg din seiersrekke og du kan vinne opptil 250 000kr!
Delta kostnadsfritt her!

Forsvar:

Sulayaman Bojang – 4.5 – Sarpsborg 08 (Vålerenga, H)

Sarpsborg ser spennende ut i år, og spiller 3-4-3. Det å da finne en vingback herfra er gull, og Bojang ser ut til å være førstevalg på den høyre vingbacken. Til 4.5 er han et veldig spennende valg, og selv om rotasjonsfaren er til stede på vingbacker i det tette kampprogrammet, er sannsynligheten stor for at Bojang starter hjemme mot Vålerenga i den første kampen.

Birk Risa – 6.0 – Odd (Sandefjord, H)

Vi har faktisk doblet bak for Odd i denne runden. Det er nok ingen langtidsløsning å gå for to fra Odd bak, men i den første runden virker dette som en fin løsning. Birk Risa hadde en god sesong i fjor, og han kan fort ta enda flere steg offensivt denne sesongen. I så fall er han høyaktuell en god stund inn i Fantasy-spillet denne sesongen.

Andreas Hanche-Olsen – 5.5 – Stabæk (Mjøndalen, H)

Kapteinen hadde en meget god sesong i fjor, spesielt på høsten etter at Yaw Amankwah kom inn. Stabæk åpner med en hjemmekamp mot Mjøndalen, en kamp de bør vinne om de skal ha ambisjoner om å være med å kjempe på øvre halvdel. Det å gå Stabæk-defensiv kan være lurt, og Stabæk har et av Eliteseriens aller beste stopperpar. Hanche-Olsen kommer også til å score noen mål på offensiv dødball i år, og er en spiller som også kan plukke med seg en del bonuspoeng. Vil man ta en billigere vei inn i Stabæk-forsvaret, er både Mats Solheim (5.0) og Emil Jonassen (4.5) noen å vurdere.

Midtbane:

Kristoffer Zachariassen – 8.5 – Rosenborg (Kristiansund, H)

Kanskje den spilleren som er nærmest et “must have” før denne sesongen. Bergenseren er som skapt for å spille indreløper i Trondheim, og han har også vært god i oppkjøringen. Det er flere i midtbaneleddet til Rosenborg som kan være spennende, og både Pål Andre Helland (11.0) og Samuel Adegbenro (10.0) kommer nok til å levere noen ville poengsummer i løpet av sesongen, men Zachariassen er billigere og ser minst like interessant ut fra start. Det går fint an å stå med to av disse tre også, men kampprogrammet til RBK taler vel litt mot det fra start.

Emil Bohinen – 6.0 – Stabæk (Mjøndalen, H)

Tar en av indreløper-posisjonene i Stabæks 4-3-3. Bohinen har signert ny kontrakt, men det er gjensidig enighet mellom han og klubben om at han tar steget når det rette tilbudet kommer. Før dette tilbudet kommer, er han en av Stabæks viktigste og beste spillere. Kommer til å få muligheter fremover i banen, og han er i tillegg mest sannsynlig på mange dødballer, inkludert straffer. Et “diffe”-valg om han ikke vil gå for Bohinen som er en av spillerne med høyest eierandel, er den andre indreløperen Luc Kassi (6.0). De to er priset likt, og Kassi har et enormt toppnivå, og om han kan komme tilbake til nivået han hadde i 2017 (4 mål og 8 assists), er han meget interessant også i år.

Philip Zinckernagel – 8.0 – Bodø/Glimt (Viking, B)

Flere av de viktigste brikkene fra fjorårets offensive storlag har dratt. Amor Layouni dro halvveis ut i sesongen, og Håkon Evjen har dratt til Nederland. Jens Petter Hauge ser også ut til å dra, og det gjør at Zinckernagel må ta enda større ansvar denne sesongen. Glimt ser fortsatt spennende ut, og har gjort flere smarte signeringer. Bortekamp mot Viking er selvfølgelig ingen enkel kamp, men hjemmefordelen er mindre nå enn til vanlig, og Viking-Glimt kan fort bli en kamp med flere mål begge veier.

Mikkel Maigaard – 8.5 – Strømsgodset (Start, B)

En åpenbaring i Eliteserien etter at han kom fra Raufoss i fjor sommer. En høyrefot av høy klasse, og et meget klokt fotballhode. Det er mange spørsmålstegn rundt Godset før denne sesongen, og spesielt bakover i banen. Fremover ser de solide ut, og med Maigaards dødballfot og strøkne pasninger, bør det kunne bli en del scoringer for drammenserne denne sesongen. En åpningskamp mot et nyopprykket og usikkert Start-lag, bør også gjøre at man vurderer en av Godsets offensive, da kanskje spesielt Maigaard eller Lars Jørgen Salvesen til samme pris på topp.

Angrep:

Jørgen Strand Larsen – 7.5 – Sarpsborg 08 (Vålerenga, H)

Mikael Stahre har uttalt at Strand Larsen er førstevalget på topp, og han er derfor høyaktuell i Fantasy fra start. Det tette kampprogrammet kan gjøre at rotasjonsfaren er til stede, spesielt med tanke på at Mos (7.5) også har sett meget frisk ut i oppkjøringen. Et generelt tips til Fantasy-starten er å ha flest mulig utespillere i troppen sin som spiller en del for klubbene sine, slik at man ikke står uten 11 med poeng i noen av rundene nå i starten. Tilbake til Strand Larsen: man forventet at han skulle få et slags gjennombrudd i fjor etter en meget solid oppkjøring, men det kom ikke helt. Gjennombruddet kan fort komme i år, og da er unggutten som kategoriseres som en av, om ikke den aller beste avslutteren i Eliteserien en meget spennende mann til den prisen han er satt til.

Leke James – 12.0 – Molde (Aalesund, B)

Molde har så mange spillere å velge mellom offensivt, at rotasjonsfaren er enorm. Leke ser kanskje ut til å være den av disse med minst rotasjonsfare, da Ohi ikke er kampklar etter en kneskade enda. James bør være en av de aller heteste kandidatene til toppscorer-tittelen i år (dersom han blir sesongen ut). Bare det at han spiller spiss for Molde, høyst sannsynlig også fra start i de første rundene, gjør at han bør vurderes på ethvert lag. Molde skal også til Aalesund, rivalen og Lekes gamle klubb i første serierunde, noe som heller ikke taler mot at James tegner seg på scoringslista, fordi som man har hørt så mange ganger før: Det er av sine egne man skal ha det.

Torgeir Børven – 11.0 – Odd (Sandefjord, H)

Hvor mye spiller den usikre kontraktssituasjonen inn på Børvens prestasjoner i de første kampene? Jeg skrev tidligere at Odd er et av de usikre lagene før denne sesongen, men de er likevel det laget vi har gått for tre spillere fra i denne runden. Å gå for tre fra Odd generelt er nok ikke veldig aktuelt for mange, men det kan se spennende ut i den første runden. Odd har ikke råd til å benke Børven selv om kontraktssituasjonen er som den er, og derfor er han en av de, og kanskje den mest spennende spissen denne runden. Høyaktuell som kaptein, dersom man har han inne også.

Rundens spillere:

Kaptein:
Torgeir Børven. Dersom man sitter med Børven på laget, er han kanskje den mest åpenbare som kaptein også hjemme mot Sandefjord. Har man så tro på Børven at man velger han til 11.0, skal han ha bindet i en slik kamp. Leke James kan også være et veldig godt alternativ denne runden, som i de fleste runder.

Billigspiller:
Vi kommer til å presentere en billigspiller vi mener det er verdt å satse på foran hver runde. Denne runden faller valget på Sulayaman Bojang i Sarpsborg. 4.5 er billig for en forsvarer, og spesielt med tanke på hvor offensiv Bojang er som vingback i 3-4-3.

Rundens diff:
Det er kun tre prosent av spillets managere som har valgt Luc Kassi (6.0) i sitt lag. De fleste som har Stabæk-midtbane har vel gått for Emil Bohinen, men dersom man vil skille seg ut fra start, er Kassi absolutt veien å gå. Fin kamp, og veldig gode offensive ferdigheter. En annen Stabæk-spiller å sette på ønskelista er Kosuke Kinoshita (6.0). Med Fitim Azemi ute i kulda, er japaneren det klare spissvalget fra start, og med et fint kampprogram kan han fort være verd de 6 millionene han er priset til.

Rundens donk:
At over 40 prosent av spillerne har valgt Christophe Psyche (5.5) er vanvittig. KBK har ikke et spesielt interessant program, og Psyche ser heller ikke ut til å ha kapret en stopperplass i elleveren denne sesongen. Her må folk på jobb, og de fleste har nok sett seg blinde av at han tok så mange poeng som han gjorde i fjor.

Kategorier
FantasyFantasy EliteserienNorgeNyheterTippeligaen

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker