Julian Nagelsmann og hans RB Leipzig leder Bundesliga. Til helga gjester de tabelltoer Augsburg. Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

Den etterlengtede debuten til Haaland er like rundt hjørnet

Mye av oppmerksomheten rundt tysk fotball den siste tiden, har dreid seg om Erling Braut Haaland. Lørdag kan han endelig få sin første Bundesliga-kamp, men det ikke bare den kampen det er verd å få med seg. Vinterpausen er endelig over i Bundesliga, og vi er klare for andre halvdel av sesongen.

Vinn 300 000 kr hos vår samarbeidspartner!

Allerede fredag kveld sparkes runden i gang med et meget spennende oppgjør når Schalke tar i mot serietoer Borussia Mönchengladbach. Schalke ligger som nummer fem på tabellen etter første halvdel, og har i likhet med gjestene fredag kveld prestert over all forventing denne sesongen. Schalke fikk en real trøkk da Alexander Nübel ble klar for Bayern før jul. Overgangen gjennomføres ikke før sommeren, men det spekuleres i om den meget talentfulle keeperen, som også har mistet kapteinsbindet i klubben, kommer til å stå mer for de blåkledde.

Gladbach ligger som sagt på andreplass etter halvspilt sesong, kun to poeng bak serieleder RB Leipzig. Marco Rose og hans sterke kollektiv har levert en meget solid sesong, og det gjenstår å se om de klarer å følge opp den gode prestasjonen også i vår. Den første testen blir i alle fall veldig tøff.

Haaland rett inn på laget?

På lørdag spilles kampen alle nordmenn har ventet på. Erling Braut Haaland og hans nye klubb Borussia Dortmund tar turen sørover, og gjester Augsburg. Haaland har trent med klubben en stund, og etter en liten skade, er han nå i full gang igjen. Han er høyaktuell for startplass allerede til helga, og sammen med Reus, Sancho, Brandt og Hazard, kan det fort hende Augsburg må plukke flere baller ut av nettet lørdag.

Tabellmessig bør Dortmund starte poengfangsten så tidlig som mulig, i og med at det er sju poeng opp til Leipzig. De gulkledde har mulighet for å kjempe om gullet, og om stabiliteten øker, kan Dortmund fort være med i gullkampen helt inn i vår. Kanskje er en norsk superspiss det som trengs for å kjempe om gullet?

Vanskelig for Berlin-lagene

Både Union og Hertha Berlin blir kastet rett til ulvene etter vinterpausen. Union skal til Leipzig for å møte serielederen, mens Hertha får besøk av Bayern München. Spørsmålet er om noen av hovedstadslagene kan ta poeng fra de to kanskje klareste tittelkandidatene i Bundesliga for øyeblikket. Hertha har fått en god start under Jürgen Klinsmann, og selv om Bayern er storfavoritt, kan laget med Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred yppe seg med storlaget fra sør.

Den 18.runden i Bundesliga spilles slik:

Fredag 17.januar:

Schalke – Borussia Mönchengladbach

Lørdag 18.januar:

Düsseldorf – Bremen
Mainz – Freiburg
Köln – Wolfsburg
Hoffenheim – Frankfurt
Augsburg – Dortmund
Leipzig – Union

Søndag 19.januar:

Hertha Bayern
Paderborn – Leverkusen

Kategorier
Forhåndssaker og kampreferatNyheterTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker