Hvem sender Pep Guardiola utpå for Manchester City denne runden? Foto: Cristiano Barni / Shutterstock

Fantasy Oppsummering: Solskjær med taktisk triumf mot Guardiola

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et FPL-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:
1. Harry Kane – 16p
2. George Baldock og Naby Keïta – 14p
3. Mohamed Salah, Jamie Vardy, Diogo Jota – 13p

Rundens overraskelse:
Everton har sett helt fryktelig ut den siste perioden og det førte til slutt til trenerbytte. Få hadde likevel levnet Everton og Duncan Ferguson veldig gode muligheter mot et høytflyvende Chelsea, men de vant til slutt hele 3-1!

Rundens skuffelse:
Det var særdeles imponerende det Ole Gunnar Solskjær og Manchester United leverte på Etihad Stadium, men til gjengjeld hadde de fleste forventet langt mer fra Manchester City.

Prisøkning utvalgte:
James Maddison – 7.7 → 7.8
Marcus Rashford – 8.9 → 9.0
Tammy Abraham – 7.9 → 8.0
Jamie Vardy – 10.0 → 10.1 (Har økt)
Jack Grealish – 6.0 → 6.1 (Har økt)

Prisnedgang utvalgte:
Firmino – 9.4 → 9.3 (Har falt)
Callum Hudson-Odoi – 5.6 → 5.5 (Har falt)
Emi Buendia – 6.0 → 5.9
Paul Pogba – 8.4 → 8.3

Underliggende stats:

  • Leicester fortsetter å levere. Ingen skapte flere muligheter i henhold til expected goals denne runden, hvor de endte med 4.03 forventede mål. Nærmest var Liverpool med 3.04! Bak der fulgte Totteham med 2.40 i en runde hvor topplagene leverte.
  • Ingen slo flere nøkkelpasninger enn James Maddison, som leverte hele fem nøkkelpasninger denne runden. Lagkamerat Iheanacho stod bak fire, i likhet med Son, De Bruyne og Jumenez
  • Skuddstatiskkene toppes stort sett av de største stjernene denne runden. Kane (6), Salah og Firmino (5) og Vardy (4) er alle langt fremme her, men Calvert-Lewin og Diogo Jota (6) peker seg ut. Det gjør også Jonny Evans med fire avslutninger som stopper!
  • Jamie Vardy toppet statistikken for expected goals også denne runden, med 1.63. Han ble etterfulgt av Diogo Jota og Mohamed Salah. På X-assist finner vi også en Leicester-spiller på topp, i form av Iheanacho (1.20)
/ Shutterstock.com

Lærdom fra helga:

  • Leicester er det beste laget i Premier League for tiden, og Jamie Vardy er den farligste spilleren i ligaen for tiden.
  • Arsenal har et forrykende angrepsspill når det løsner! De 20 minuttene med angrepsfotball de leverte mot West Ham er det beste vi har sett av dem på lang tid, og unge Martinelli (4.5) så veldig lovende ut!
  • Manchester United er blitt en giant slayer. Solskjær har en fantastisk statistikk mot andre topplag og det ser ikke ut til å være noen grunn til å ta av United-spillere når de får et tøft program.
  • Jose Mourinho har fått fart på Tottenham.
Kategorier
FantasyFantasy Champions LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker