Tramadol Mastercard Overnight Tramadol For Sale Online Uk Tramadol Online Uk Reviews Tramadol Online Sale Buy Cheap Tramadol Cod
Øyvind Storflor avsluttet en lang karriere på EXTRA Arena. Foto: Mats Eid Bjørset

Så var den siste Storflor-pasningen slått

Flere legender i norsk fotball gir seg etter årets sesong. Jeg vil hylle den største for meg, mannen med kanskje flest målgivende pasninger på øverste nivå i Norge noensinne, Øyvind Storflor.

Julekalendere: De beste juletilbudene!
Benytt deg av juletilbudene her!

Jeg har vært stor fan av Øyvind Storflor helt siden han kom tilbake til Rosenborg foran 2003-sesongen. Han ble min favorittspiller, mest på grunn av spillertypen og prestasjonene, men også litt på grunn av at ingen andre hadde han som favorittspiller. Jeg husker enda hvor irritert jeg ble over alle som hele tiden skulle snakke Storflor ned. Bommet Storflor alene med keeper kom kommentarene, men de satt stille i sofaen da han serverte Roar Strand mot Arsenal, hadde målgivende og scoring borte mot Olympiakos og gjentok den prestasjonen i seriefinalen mot Brann i 2006.

Dette føler jeg oppsummerer Rosenborg-karrieren til kantspilleren. Han ble aldri akseptert som god nok over tid, og var nok litt ustabil i prestasjonene. Likevel mener jeg at han var langt bedre i svart og hvitt, enn mange andre trøndere vil ha det til.

Lyst på tur til Old Trafford?
Slik kan du vinne en tur!

Da var det utrolig godt å se at han blomstret i Ronny Deilas nye Strømsgodset etter overgangen dit foran 2009-sesongen. Storflor var en av de absolutt viktigste bidragsyterne til laget som gradvis bygget seg opp fra å være en nedrykkskandidat, til å bli Norges beste lag.

Han fikk en tydelig rolle ute til høyre i Deilas 4-3-3, og sammen med Lars Christoffer Vilsvik herjet han med norske lag i en årrekke. Storflor har slått så mange perfekte pasninger, innlegg, hjørnespark og frispark i Strømsgodset, at han fullt fortjent regnes som en legende i Drammen. Jeg husker enda pasningen hans mot Rosenborg i 2013, en stikker gjennom til Ola Kamara, i et rom ingen så var der. Dette er for meg definisjonen på en Storflor-pasning. En pasning og et valg få andre ser, men perfekt vektet til en spiss, som omtrent kan spasere ballen i mål.

Storflor var rett og slett utrolig viktig for Strømsgodset, og det så både fans, lagkamerater og støtteapparat. Ingen kommer til å utøve Storflor-rollen på samme måte i fremtiden, og Godset måtte på mange måter finne en ny måte å spille angrepsfotball på etter Storflor, og det så man fort i Drammen. Man kunne ikke se for seg et angrepsspill uten mesterhjernen, og det var ikke uten grunn han fikk en sang i Drammen, som lød «et år til Øyvind, et år til».

Både i 2011, 2012 og 2013 var Storflor den spilleren med flest målgivende pasninger i Eliteserien. At dette ikke har fått enda mer oppmerksomhet er for meg en gåte. Hvor mye hadde ikke en spiss blitt hauset opp om han hadde blitt toppscorer tre år på rad?

Etter 2016-sesongen, vendte Storflor hjem til Trondheim igjen, da han skrev under for Ranheim. Han har vært med på opprykk fra OBOS-ligaen og deres to sesonger i Eliteserien. I Ranheim har han vært litt inn og ut av laget, naturlig sett ut fra alderen. Hans betydning for spillergruppa og de yngre spillerne har likevel vært enorm, og det er ikke uten grunn at han har hatt en mentor-rolle i Ranheimsfjæra.

Fotball er et lagspill, og det er noe av det mest sjarmerende med idretten vi elsker så høyt. Men alle lag trenger individualister. Disse må igjen kunne bruke ferdighetene sine til å gjøre laget best mulig. Dette er Øyvind Storflor et prakteksempel på. Han er en lagspiller med stor L, og en utrolig lojal type. Selv om han ikke har hatt de mest susende taklingene, som ofte forbindes med uttrykket “å spille med hjertet utenpå drakta”, er dette noe Storflor alltid har gjort. Det viktigste har alltid vært at laget skal vinne, logoen og klubben har alltid stått i fokus, og han har brukt sine ferdigheter til å gjøre lagkameratene bedre, det er det ingen som helst tvil om.

Storflor har kun fire spillere foran seg på lista over kamper i den øverste divisjonen i Norge. Han har fått med seg fire landskamper, har seks seriegull, to cupgull, og drøssevis av kamper i Europa.

Han kan se tilbake på en strålende karriere. Øyvind har vært en hedersmann, både på og utenfor banen i mange år. Han er et strålende forbilde for mange unge spillere. Han ble elsket i Drammen, og det er det ikke mange trøndere forunt.

Men alt har sin slutt. Nå er altså den siste Storflor-pasningen slått. Det siste frisparket er satt i krysset, og punktumet for en strålende karriere er satt.

I alle fall på toppnivå..

Julekalendere: De beste juletilbudene!
Benytt deg av juletilbudene her!

Kategorier
KommentarerNorgeNyheterTippeligaen

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker