Fantasy oppsummering: Skal man satse på Mourinhos Tottenham?

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et FPL-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:
1. James Tarkowski – 17p (Topper listen for andre runde på rad!)
2. Conor Hourihane – 14p
3. John Fleck, Heung-Min Son – 13p

Rundens overraskelse:
Vi lar oss aldri slutte å imponere av Sheffield United, som nok en gang leverer en sterk prestasjon mot et lag som på papiret skal være langt bedre. De går opp i en meget sterk 2-0-ledelse, før Manchester United overrasker og snur det til 3-2! Så kjemper Sheffield seg tilbake og redder poeng, i en svært underholdende kamp.

Rundens skuffelse:
Det gjør nesten vondt å se på Arsenal for tiden, men når de skulle møte bunnplasserte Southampton hjemme hadde man forventet seier. Slik gikk det ikke, og London-laget var faktisk veldig heldige som fikk med seg poeng her!

Prisøkning utvalgte:
John Lundstram – 4.9 → 5.0
Raul Jimenez – 7.4 → 7.5
Jamie Vardy – 9.7 → 9.8
Christian Pulisic – 7.4 →7.5 (Har økt)
James Maddison – 7.5 → 7.6 (Har økt)

Prisnedgang utvalgte:
Mason Mount – 6.8 → 6.7 (Har falt)
Gylfi Sigurdsson – 7.5 → 7.4 (Har falt)
Felipe Anderson – 6.8 → 6.7
Moise Kean – 6.5 → 6.4
Paul Pogba – 8.4 → 8.3

Underliggende stats:

  • Leicester fortsetter å levere. Ingen skapte flere muligheter i henhold til expected goals denne runden, hvor de endte med 3.51 forventede mål. Nærmest var Aston Villa med 2.70! Bak der fulgte Burnley og Southampton, i en runde hvor City og Liverpool ikke imponerte veldig.
  • Heung-Min Son hadde en strålende kamp for Tottenham med scoring og assist. Han hadde dog ikke så mange avslutninger (3), men stod også bak en del nøkkelpasninger (3). I samme kamp hadde dog Snodgrass 5. Av andre man kan merke seg leverte Gerard Deulfeu også 5, mens James Maddison og Mesut Özil stod for 4. Ingen av de nådde dog opp til Jack Grealish på 6!
  • Skuddstatiskkene toppes av Raul Jimenez og Jamie Vardy. Jimenez stod for 7 avslutninger, hvorav 4 gikk på mål, mens Vardy leverte henholdsvis 6 og 4.
  • Jamie Vardy toppet statistikken for expected goals med 1.77, etterfulgt av Lucas Moura og Ayoze Perez om man ser bort fra straffer. Vardy var også nummer 4 på lista over forventede målgivende.
/ Shutterstock.com

Lærdom fra helga:

  • Leicester er nå etablert som et stabilt topplag og de leverer strålende, både på synstest og i form av statistikk. Jamie Vardy er en must-have og ser ut som et kapteinsalternativ i alle kamper nå!
  • Skal det vise seg at Pierre-Emerick Aubameyang ikke er noe godt valg nå likevel? Kamprekken så fantastisk bra ut, men ute på kanten var han ikke all verden å skryte av mot Soton, og det var Lacazette som stjal overskriftene der med sine to scoringer.
  • John Fleck kan være et spennende valg fremover! Han har gode tall de siste rundene, har plukket solide poengsummer i to av sine tre siste og viste tidligere i sesongen at han har en voldsom skuddfot fra distanse. Få det på?
  • De greiene Everton driver med om dagen er katastrofe. Kast alt du har.
Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker