Tramadol Online Coupons Tramadol Online Prescription Uk Tramadol Online With Mastercard Order Tramadol Online Europe Tramadol Cheap Online Purchase Tramadol Visa
Eikrem kan fort bli kongen av GW 7, når Molde får besøk av Kristiansund. Foto: Shutterstock.com

Eliteserien Fantasy: oppsummering av runde 27

Molde vant derbyet mot Kristiansund, og selv om det fortsatt er en teoretisk mulighet for at Bodø/Glimt tar dem igjen, er det vel bare å gratulere Molde med gull 2019. Her er en oppsummering av runde 27 med Fantasy-øyne.

Strømsgodset – Rosenborg 3-3

Målscorere: L.Sætra, Keita, Maigaard, Hovland, Jensen
Målgivende: Tokstad, Stengel, Konradsen, Helland, Adegbenro
Bonuspoeng: Hovland, Tokstad, Maigaard
Selvmål: Glesnes

En fartsfylt og målrik kamp på Marienlyst, endte med poengdeling mellom to lag som helst burde ha vunnet. Strømsgodset kjenner nedrykksspøkelset, og kommer nok til å være med i den kampen helt inn. Rosenborg har nå fire poeng opp til medalje og Europa-plass, og blir dessuten pustet i nakken av Viking. Tre svært viktige kamper gjenstår for Rosenborg, som har alt å spille for i de siste kampene. Det gjør at man kanskje vil se seg om etter en spiller eller to herfra, og Even Hovland (6.4) har for eksempel plukket godt med poeng den siste tiden.

Molde – Kristiansund 2-0

Målscorere: Aursnes, James
Målgivende: Moström, Hestad
Bonuspoeng: Hussain, Aursnes, Mbaye

Så vant altså Molde derbyet, og nå har de tatt seriegull. Det vil si, Bodø/Glimt er åtte peng bak med tre kamper igjen, altså kan de i teorien ta igjen Molde. Høyst sannsynlig vil likevel Molde avgjøre gullet i neste kamp, og den er til gjengeld hjemme på Aker stadion. Da kommer Strømsgodset på besøk, og her er det vel bare å lasse på med Molde-spillere, for her bør hjemmelaget invitere til fest. Leke James (11.7), Eirik Hestad 9.2) eller hvem andre man måtte ha fra Molde, bør være klinke i laget til denne runden. Så gjenstår det å se hva som skjer med Molde-laget i de to siste rundene, etter at de etter alle solemerker har avgjort gullet teoretisk etter Godset-kampen.

Bodø/Glimt – Haugesund 2-2

Målscorere: Evjen, Hauge, Velde
Målgivende: Moe, Evjen, Grindheim, Krygård
Bonuspoeng: Evjen, Velde, Krygård
Selvmål: Bergan

Det må være tung å være Bodø/Glimt-supporter om dagen. Alle uavgjort-resultatene den siste tiden gjør at vi blir snytt for en hinsides gullkamp de siste rundene, og drømmekampen på Aker stadion i runde 30 blir det ingenting av. En av Fantasy-yndlingene denne sesongen, Fredrik Bjørkan (6.3) fikk også rødt kort, og må stå over mot Rosenborg i neste runde. RBK, KBK og Molde er kampprogrammet Glimt har igjen, så utenom Håkon Evjen (6.7) er det få spillere herfra som virker veldig fristende nå. Hos Haugesund er utvilsomt Martin Samuelsen (7.4) fortsatt den mest spennende spilleren, og med tre brukbare kamper igjen, kan han fort være en av de beste valgene den siste tiden.

Ranheim – Stabæk 0-2

Målscorere: Amankwah
Målgivende: Moe
Bonuspoeng: Amankwah, Brynhildsen, Moe
Selvmål: Heggem

Ranheim tapte det som var en livsviktig kamp for dem, og så også fryktelig dårlige ut. Til helga drar de nedover til Mjøndalen, en kamp begge lag MÅ vinne. Det laget som taper denne kampen, har nok et og et halvt ben nede i OBOS-ligaen etter den helga, og kanskje er dette en kamp vi får se igjen neste år, på nest øverste nivå. Stabæk derimot fortsetter å imponere under Jan Jönsson, og har nå sikret plassen i neste års Eliteserie. Det unge laget kan slippe skuldrene ned, og spille fin og offensiv fotball de tre siste rundene, og kanskje kan Ola Brynhildsen (5.1) få så god hjelp offensivt, at han plukker bra med poeng i de siste kampene mot Lillestrøm, Mjøndalen og Tromsø. Defensivt har de også vært veldig solide, så både Jeppe Moe (4.2), Yaw Amankwah (4.5) og Andreas Hanche-Olsen (4.9) er gode valg de siste kampene.

Sarpsborg 08 – Tromsø 3-2

Målscorere: Utvik, Zachariassen, Halvorsen, Valakari, Barlow
Målgivende: Vetti, Mos, Lafferty, Gamst Pedersen (2)
Bonuspoeng: Zachariassen, Valakari, Lafferty

En uhyre viktig seier for hjemmelaget, som nå passerte Tromsø på tabellen, riktignok på målforskjell. Begge disse lagene står nå med 28 poeng, og er de to som ligger nærmest Strømsgodset på kvalikk-plassen. Begge lag må nok minst ha en seier på de siste tre, og kanskje helst mer poeng enn som så også, for å unngå kvalifisering. Tromsø bør kunne greie å hamle med seg noen poeng i sine gjenstående kamper, spesielt med tanke på at både Vålerenga og Stabæk kommer til Alfheim. Sarpsborg har et litt tøffere program, med bortekamp både i Kristiansund og Haugesund. Lillestrøm hjemme i nest siste kamp blir en nøkkelkamp, og kanskje kan Kristoffer Zachariassens gode spill mot Tromsø inspirere han til flere glimrende prestasjoner utover. Dette er to lag som har alt å spille for i de tre siste kampene, begge kan plukke poeng i disse kampene, så her kan man fint gå med for eksempel en fra begge lag.

Viking – Lillestrøm 3-0

Målscorere: Torsteinbø, Ibrahimaj, Tripic
Målgivende: Torsteinbø (2)
Bonuspoeng: Torsteinbø, Tripic, Løkberg

Viking er nå kun to poeng bak Rosenborg på fjerdeplass. Nettopp Rosenborg kommer på besøk på SR-bank arena i runde 29, en kamp som kan bli meget interessant og viktig for begge lag. Før det skal Viking og Haugesund møtes for å spille om det psykiske overtaket i cupfinalen senere i høst. Vikings form tilsier at man kan gå for flere spillere herfra, men merk at kampprogrammet ikke er det enkleste i de tre siste. Lillestrøm er på sin side på god vei i nok en nedrykksstrid. De har tre lag på nedre halvdel (Stabæk, Sarpsborg og Ranheim) i de tre siste, og bør i så henhold kunne ta nok poeng. Lillestrøm bør vær trygg med en seier på disse tre, og det bør gå fint for kanarifuglene. Kanskje kan Thomas Lehne Olsen (9.1) få inn noen mål i løpet av disse tre kampene?

Vålerenga – Brann 1-0

Målscorere: Shala
Målgivende: Dønnum
Bonuspoeng: Dønnum, Shala, Vilhjalmsson

Det var snakk om at Vålerenga var på vei inn i nedrykkskampen, men det er de langt unna nå. De ligger plassert med like mange poeng som Stabæk og Haugesund, i et midtsjiktet hvor ingen av disse tre har noe spesielt å spille for tabellmessig de siste tre kampene. Vålerenga bør likevel tenke på at de spiller for fans på stadion til neste år i de tre siste, og kanskje kan det inspirere lokale Aron Dønnum (5.2) til fortsatt storspill i de tre siste kampene. Brann på sin side virker iskalde, og her er det ingen å anbefale i Fantasy-sammenheng. Det blir spennende å se om det er Ronny Deila og Lars Arne Nilsen som står på hver sin trenerbenk når lagene fra Norges to største byer møtes i 2020.

Odd – Mjøndalen 3-2

Målscorere: Børven (2), Dragsnes, Brochmann
Målgivende: Lauritsen
Bonuspoeng: Børven, Solholm Johansen, Brochmann
Selvmål: Faye Lund

Mjøndalen så lenge ut til å kunne strekke ut en hjelpende hånd til Rosenborg, Viking og Bodø/Glimt, men måtte til slutt se seg slått etter en meget omdiskutert 3-2-scoring hvor Torgeir Børven takler William Sell inne i femmeteren. Mjøndalen hadde også skudd i stolpen på slutten, men måtte også se at den ballen ikke gikk inn. Nå har de en utrolig viktig kamp mot Ranheim til helga, og denne bør Mjøndalen vinne for å ha håp om Eliteserie-spill også i 2020. Vinner de den, har de alle muligheter til det, i og med at verken Vålerenga eller Stabæk, som de møter i de to siste, har noe spesielt å spille for, i alle fall tabellmessig.

Kategorier
FantasyFantasy EliteserienNorgeNyheterTippeligaen

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker