Safe Tramadol Online Order 180 Tramadol Overnight Tramadol Online Order Cheap Buy Real Tramadol Online American Express Tramadol
shutterstock_191167652

Historisk Berlin-derby

Den tiende runden i Bundesligaen er rett rundt hjørnet, og det er fortsatt vanvittig tett i toppen. Borussia Mönchengladbach beholdt tabelledelsen forrige runde, men det er flere lag som kan ta over den posisjonen denne runden.  

Serieledernes solide hjemmeseier mot Eintracht Frankfurt sørget for at den regjerende mesteren Bayern München fortsatt er ett poeng bak. Men kanskje det mest oppsiktsvekkende forrige runde var Freiburgs 2-1 seier over RB Leipzig, som dyttet dem opp til en tredjeplass på tabellen. Det er en meget respektabel tabellposisjon, til tross for at sesongen enda er veldig ung.  

Paderborn greide på sin side å hale i land sin første seier for sesongen, med en 2-0 seier hjemme mot Fortuna Düsseldorf, og dermed er det bare tre poeng opp til lagene som befinner seg på riktig side av nedrykksstreken. Det var en meget viktig seier i det som vil bli en lang kamp mot å unngå nedrykk. Det store derbyet mellom Schalke og Dortmund ble ikke en kamp for minneboken. Selv om begge lag hadde store muligheter, ebbet det hele ut i et målløst uavgjortresultat, og kanskje den største forhåndsfavoritten Dortmund tapte enda mer terreng til lagene foran seg på tabellen.  

Ubeseirede ulver  

Skal Dortmund henge med i toppen, trenger de alle poengene når Wolfsburg gjester Signal Iduna denne lørdagen. På de ni første kampene er det ingen som har slått Wolfsburg, som før oppgjøret ligger på en fjerdeplass, med ett poeng mer enn helgens motstander. Selv om de enda er ubeseiret på sine første ni, er det hjemmelaget som har den beste hjemmestatistikken i ligaen. På fire kamper har de tre seire og en uavgjort, og solide 12-3 i målforskjell. Gjestenes styrke til nå har vært defensivt. Med fem baklengs så langt i sesongen er de det soleklart gjerrigste laget i ligaen. De er med andre ord et veldig vanskelig lag å bryte ned, men Dortmund har samtidig fått sin toppscorer Paco Alcacer tilbake fra skade, og vil trolig ta del i kampen.  

Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Tross den imponerende statistikken i ligaen, gikk Wolfsburg på en kjempesmell i midtuka, når de tok imot RB Leipzig i den tyske cupen. Der gikk de på sitt første tap, og slapp inn hele seks scoringer på 90 minutter, noe som vil gi selvtilliten en liten knekk. Dortmund hadde en mye bedre opplevelse i sitt oppgjør, da de slo ut serieleder Mönchengladbach 2-1 hjemme. 

Statistikken er også på hjemmelagets side. De siste åtte kampene mellom lagene har resultert i sju Dortmund-seire, mens en kamp har endt med poengdeling. Wolfsburg har også bare dratt med seg alle poengene en gang på sine åtte siste besøk til Signal Iduna. Ser man på oddsen har også bookmakerne lagt stor tro i at dette ender med hjemmeseier, selv om det på ingen måte blir en lett oppgave. Ingen av lagene har noen nevneverdige skader de må ta hensyn til i skrivende stund.  

Første Berlin-derby i Bundesligaen

Lørdagens kveldskamp blir av det spesielle slaget. I sin første sesong i Bundesligaen, skal endelig Union Berlin få besøk av storebror og byrival Hertha Berlin. Hjemme har Union hatt en veldig godkjent start på sesongen. Seirene over Dortmund og Freiburg sørger for at de foreløpig har plassert seg rett over nedrykksstreken. På fremmed gress har de bare plukket ett poeng, som kom borte mot Augsburg. De kan likevel gå med hodet hevet etter forrige ligakamp, da Bayern München bare vant 2-1 på Allianz Arena. Hertha har på sin side ikke hatt den starten de hadde håpet på. De står notert med elleve poeng til nå og befinner seg på 11. plass på tabellen. 0-4 seieren borte mot Køln er deres eneste borteseier til nå, men de plukket også med seg et poeng i serieåpningen på Allianz Arena.

Vertene fikk en optimal oppkjøring før by-derbyet, da de slo ut overraskelseslaget Freiburg fra cupen. I ligaen er de det laget som sammen med Køln har færrest scoringer, med ni totalt, så det smakte nok godt med tre fulltreffere i 1-3 seieren i midtuka. Hertha tok seg også til slutt videre i cupen med et nødskrik. En scoring tre minutter på overtid i ekstraomgangene sørget for straffekonkurranse, hvor de trakk det lengste strået mot Dynamo Dresden fra nivået under.  

Selv om dette er første gang lagene møtes i Bundesligaen, har de målt krefter ved fire anledninger i 2. Bundesliga. Der har de en seier hver, og to uavgjortresultat. Det siste oppgjøret mellom lagene i divisjonen var i 2012/2013 sesongen. Ingen av lagene har nøkkelspillere ute med skade. Per Ciljan Skjelbred er trolig i lagoppstillingen sammen med Rune Jarstein, etter at den tidligere kapteinen har spilt seg inn i varmen igjen. Julian Ryerson venter på sin side på sine første minutter i Bundesligaen. Backen har til nå bare vært ubenyttet reserve i ligaen, men spilte samtlige minutter i seieren mot Freiburg. 

Helgens kampprogram 

Fredag 1. November  

Hoffenheim – Paderborn  

Lørdag 2. November 

Borussia Dortmund – Wolfsburg 

RB Leipzig – Mainz 

Eintracht Frankfurt – Bayern München 

Werder Bremen – Freiburg 

Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach 

Union Berlin – Hertha Berlin 

Søndag 3. November  

Fortuna Düsseldorf – Køln  

Augsburg – Schalke  

Kategorier
Forhåndssaker og kampreferatNyheterTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker