Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Fantasy Oppsummering: Runde 10

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et FPL-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:
Jamie Vardy, Christian Pulisic, Ayoze Perez – 20 poeng
Ben Chilwell – 19 poeng

Rundens overraskelse:
At Leicester skulle ha mulighet til å slå Southampton på bortebane er ingen stor overraskelse, men at de skulle sette borterekord for største seier gjennom tidene er mildt sagt overraskende! 9-0-resultatet sjokkerte nok mange som bare gikk inn for å sjekke hva det ble etter kampen.

Rundens skuffelse:
Arsenal tok en tidlig ledelse mot Crystal Palace, og når de doblet den kort tid etter hadde nok de fleste trodd at Arsenal skulle klare å hente hjem tre poeng. Det skjedde ikke og i en kamp hvor det var svært få lyspunkter utover i kampen ble det også oppstyr når kapteinen Xhaka forlot banen til piping og kastet drakten.

Prisøkning (Utvalgte):
Jamie Vardy – 9.1 → 9.2 (Har økt)
Anthony Martial 7.5 → 7.6 (Har økt)
Sadio Mane – 11.8 → 11.9 (Har økt)

Prisnedgang (Utvalgte):
Teemu Pukki – 6.9 → 6.8
Lucas Digne – 6.0 → 5.9 (Har falt)
Heung-Min Son – 9.7 → 9.6 (Har falt)

Underliggende stats:
Leicester dominerer nesten alt av statistikker denne runden. Det er ikke spesielt overraskende i en 9-0-seier, men seieren var langt større enn statistikken skulle tilsi. De kom til 25 avslutninger, mens City kom til 26.

daykung / Shutterstock.com

Leicester skapte åpenbart bra med sjanser og hadde en xG på 4.38. Utrolig nok er ikke det mest denne runden ettersom Manchester United leverte hele 4.51 i sin 3-1-seier over Norwich. Det skyldes to straffespark, som forøvrig ble brent begge to.

– Ingen kom til flere skudd enn Mohamed Salah denne runden! Han hadde hele syv avslutninger, men fikk kun uttelling på et straffespark! Ayoze Perez kom også til seks skudd.

Lar vi oss lure eller er statistikken til Trent Alexander-Arnold så god at det må bli mye poeng til slutt? Han skapte flest sjanser(7) og slo flest innlegg(20) av samme.

Lærdom fra helga:
Ting tyder på at Leicester blir et topplag i år og dersom de fortsetter å levere slike kalasseiere blir det mye poeng på de offensive spillerne fremover.

– Chelsea har noe på gang! De skaper noe voldsomt med sjanser og sitter du med offensive Chelsea-spillere ser jeg ingen grunn til å bytte. De produserer bra med sjanser i så godt som alle kamper og det er en rekke spennende spillere å velge blant til fin pris.

– Nå begynner Salah og Sterlings underliggende tall å se like bra ut som de gjorde forrige sesong og da er det mye som tyder på at det blir bra med poeng. Mané har dog blandet seg inn helt der oppe også, men det kan bli mye poeng på favorittene fremover, selv om de nå går inn i tøffe kampprogram.

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker