Går du for Salah eller Mané?

Fantasy PL: Gameweek 10

Den tiende runden står for tur, med en del gjengangere, men også noen nye ansikter i Fotballsonens foretrukne oppstilling for runden.

Benk: Stekelenburg, Greenwood, Stearman, Gibson

Keeper: 

Rui Patricio –5.2 – Wolverhampton – (Newcastle, B)  

Wolves begynner virkelig å få skikk på det defensive, og har bare to baklengs på sine siste fire ligakamper, i tillegg til at de holdt nullen i heksegryta borte mot Besiktas i Europa League. Topper også poenglista for keepere med 41 poeng. 

Forsvar: 

George Baldock – 4.5 – Sheffield United – (West Ham, B) 

Nok et lag som holder tett bakover er nykommerne Sheffield United. På sine fire siste ligakamper er det bare keepertabben til Dean Henderson mot Liverpool som har havnet i eget nett. Chris Wilders femmer i bakre rekke er imponerende. Vingbacken Baldock er også ofte med offensivt, og hadde flere muligheter i sist kamp hjemme Arsenal. I tillegg er det en veldig fin pris på backen.  

Sead Kolasinac – 5.4 – Arsenal – (Crystal Palace, H) 

Bosnieren har etter en spesiell start på sesongen utenfor banen fått fast tiltro på venstrebacken igjen. Den fysisk sterke backen kommer nok til å bli en viktig brikke i laget som skal prøve å bryte ned det som trolig kommer til å være et lavtliggende Crystal Palace.  

Diego Rico – 4.2 – Bournemouth – (Watford, B) 

Kanskje den fremste budsjettspilleren av alle i skrivende stund. I tillegg til at han holdt nullen sist mot Norwich, plukket han også opp to bonuspoeng fra runden. Selv om det er en bortetur som står for tur, kan Watford langt ifra friskmeldes etter poenget de dro med seg fra bortekampen mot Tottenham sist runde.  

Midtbane: 

Raheem Sterling – 12.1 – Man City – (Aston Villa, H) 

Forutsigbart og dyrt, men det går ikke an å unngå denne mannen når han er i det spillehumøret han er i. City har riktignok vært veldig ujevne i prestasjonene sine denne sesongen, men etter oppvisningen de, og særlig Sterling hadde i midtuken mot Atalanta, tar vi oss råd til denne mannen. Blir spennende å se hvordan Villa løser den til nå klart største oppgaven etter opprykket.  

Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

David Silva – 7.6 – Man City – (Aston Villa, H) 

Vi plukker også med lagkamerat David Silva, som har hatt en strålende sesong så langt. Alderen ser ikke ut til å prege den kloke spanjolen, som i motsetning til sine kollegaer i lyseblått ikke belaster budsjettet så mye. Bestemann da laget sist runde dro med seg alle poengene fra Selhurst Park.  

Sadio Mane – 11.8 – Liverpool – (Tottenham, H) 

Storkamp på Anfield denne runden, når serielederen tar imot Tottenham, som ikke har sett ut som seg selv denne sesongen. De har sett fryktelige ut på bortebane denne sesongen, og holdt også på å rote bort alle poengene hjemme mot Watford forrige runde. Mane er den klart giftigste i hjemmelagets tropp om dagen, og kommer garantert til å stelle i stand store problemer for gjestene her. Liverpool har også et godt tak på Tottenham i disse oppgjørene. 

Todd Cantwell – 4.9 – Norwich – (Man Utd, H) 

Unggutten har rukket å bli en Fantasy-darling, i et underholdende Norwich-lag. Kanarifuglene tar ikke hensyn til motstandere, noe flere storklubber har fått kjenne på. Mot ett skadeutsatt United, som kommer fra en tøff bortetur i Serbia, er det store muligheter for at Cantwell igjen kan gjøre livet surt for sine markører.  

Daniel James – 6.1 – Man Utd – (Norwich, B) 

Ett av lyspunktene så langt denne sesongen for Solskjær og co. Den hurtige kanten ser ut til å være den eneste som er i stand til å skape ubalanse i motstanders rekker når han utfordrer. Som nevnt tidligere legger Norwich igjen respekten for motstanderen i garderoben, som kan gi store kontringsrom for United. Derfor prøver vi oss med James i denne utgaven.  

Angrep:  

Pierre-Emerick Aubameyang – 11.1 – Arsenal – (Crystal Palace, H) 

Den vanvittige scoringsrekka har stoppet litt opp, og Aubameyang har gått målløs av både mot Bournemouth og Sheffield United. Likevel har det vært en veldig god sesong så langt for angriperen, og hjemme Crystal Palace er en perfekt mulighet for å igjen havne på scoringslista. Kommer nok ikke til å få mye rom å løpe i så lenge Palace holder nullen, men som den allsidige målscoreren han er, er han alltid en trussel.  

Callum Wilson – 8.0 – Bournemouth – (Watford, B) 

I likhet med Aubameyang, har også Wilson hatt en imponerende scoringsrekke, etterfulgt av to målløse kamper. Men som nevnt tidligere vil jeg langt ifra friskmelde Watford basert på forrige runde. De henger tidvis ikke sammen som lag, og da frister det å prøve lykken med Bournemouths toppscorer i dette oppgjøret.  

Rundens kaptein:  

Raheem Sterling: Er så brennhet om dagen, og hjemme mot Villa kan det fort renne inn mål om de får hull på byllen. 

Rundens billigspiller: 

Callum Hudson-Odoi – 6.0: Ungutten er skadefri, og har siden han fikk sitt første innhopp for sesongen i syvende runde hatt en målgivende i alle sine tre ligakamper. Er en god match med manager Frank Lampard, som ikke er redd for å gi tillit til unge spillere. 

Rundens diff:  

Bukayo Saka – 1.1%: Det er bare å merke seg navnet. Arsenals unggutt kan bli det neste store. Fikk en omgang hjemme mot Villa i sjette runde, og har siden den gang startet de tre følgende kampene. Noterte sin første målgivende på Old Trafford. Med en prislapp på 4.5 millioner er det også en mann å satse på, hvor prislappen kommer til å peke oppover. 

Rundens donk: 

Martin Kelly – 25.6%: Med tanke på at de skal til Emirates vil jeg si det innebærer en risiko med Kelly i lagoppstillingen. I tillegg til at det er en tøff bortekamp, er det også en viss usikkerhet på om han i det hele tatt rekker oppgjøret. 

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheterPremier LeagueUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker