FPL Oppsummering GW7:

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et FPL-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:
Matt Doherty – 15 poeng
Ricardo Pereira – 13 poeng
Joshua King og Jamie Vardy – 12 poeng

Rundens overraskelse:
I en runde hvor det ikke var veldig mange overraskelser var det kanskje det at Liverpool trengte litt hjelp av Sheffield United-keeper for å dra i land sin 16. seier på rad det som overrasket mest. Mange hadde kapteinsbindet på en av de røde, men de fikk det overraskende tøft mot Sheffield United, som virkelig har tenkt å bite fra seg denne sesongen.

Rundens skuffelse:
Newcastle var enkelt og greit elendige mot Leicester. De ble valset over og tapte hele 5-0. Det holder ikke for et lag som er bygd på defensiv soliditet. Hayden fikk et fortjent rødt kort etter en fryktelig takling og Neecastle-forsvaret åpnet alle slusene og slapp inn det som kom.

Prisøkning (Utvalgte):
Ricardo Pereira – 6.0 → 6.1 (Har økt)
Mason Mount – 6.6 → 6.7 (Har økt)
John Lundstram – 4.4→4.5

Prisnedgang (Utvalgte):
Gerard Deulofeu – 6.2→6.1 (Har falt)
Lucas Digne – 6.1→6.0 (Har falt)
Ashley Barnes – 6.6→6.5

Underliggende stats:
Leicester kom bare til fem skudd på mål mot Newcastle og satte samtlige i mål! Det laget som hadde flest avslutninger var Chelsea, med sine 24, hvorav 10 var på mål. Det er også mest av alle. Newcastle hadde færrest skudd og skudd på må, med henholdsvis 3 og 0.

– Chelsea stod for flest expected goals denne runden, med hele 4.26! Manchester City hadde nest mest med 3.11, men slapp også til mye og Everton hadde 2.36, som var tredje mest denne runden. De lagene som scoret lavest var Brighton (0.62), Norwich (0.71) og Newcastle på bare 0.05!

Det ble ingen scoringer på Tammy denne gangen, men han så nok en gang farlig ut. Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

– Yerry Mina er en voldsom trussel på offensiv dødball! Stopperen hadde tre avslutninger i boks, med alle tre på mål. Se opp for colombianeren!

– Ingen kom til flere skudd enn Callum Wilson denne runden! Han hadde hele seks avslutninger og fikk uttelling på ett av sine fire skudd på mål! Willian hadde også seks skudd totalt, mens Riyad Mahrez traff mål flest ganger, når han skjøt alle sine fem skudd på mål.

Lærdom fra helga:
Tålmodighet er en dyd, og det har mange fått erfare de siste rundene. Det har vært mye flytting rundt på spissplassene, med Vardy og King som gode eksempler på spillere som er ryddet unna. Denne runden tok de flest av samtlige spisser og mange managere(inkludert undertegnede) gremmes nok over egne valg. Stol på de du har valgt!

– Chelsea har noe på gang! De skaper noe voldsomt med sjanser og sitter du med offensive Chelsea-spillere ser jeg ingen grunn til å bytte. De produserer bra med sjanser i så godt som alle kamper og det er veldig fin verdi i Mount og Abraham.

– Norwichs vanvittige opptur mot Manchester City er etterfulgt av to målløse tap, og de skaper heller ikke veldig mye. Som sagt skal du være tålmodig, men følg med litt ekstra på om Pukki og Cantwell er verdt en plass i laget fremover.

– Pierre-Emerick Aubameyang er omtrent en poenggarantist. Det koster, men han er det eneste ordentlig gode valget i et Arsenal som har fint kampprogram.

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker