Eliteserien preview – runde 23

Rosenborg – Brann. Lørdag kl 20:00.

Duket for en ordentlig storkamp i Eliteserien når Brann kommer til Lerkendal for å kjempe om tre poeng. Rosenborg har ikke tapt på de ti siste kampene sine, og de begynner å ligner mer og mer på seg selv for hver dag som går. Forrige kamp vant de 1-2 borte mot Mjøndalen, noe som gjør at de nå er på 4. plass med 39 poeng. Rosenborg er to poeng unna Odd som er på tredjeplass, fem poeng unna Bodø/Glimt som er på andreplass og ti poeng poeng bak serieleder Molde. Rosenborg har fått lukten på medalje nå, og undertegnede tror de kommer til å klare det også.

Mulig startellever

Hansen – Hedenstad, Valsvik, Hovland, Meling – Jensen, Lundemo, Konradsen – Adegbenro, Søderlund (Maars Johnsen) Helland.

Skadet: de Lanlay, Reginiussen. Suspendert: Akintola.

Brann er preget av elendige resultater, og akkurat nå er det nok bekmørkt selv for de mest optimistiske bergenserne. Laget deres har gått fra å være en gullkandidat til å være på 6. plass med 33 poeng, like mange poeng som henholdsvis Viking og Haugesund har. Forrige kamp ble det 0-0 på hjemmebane mot Haugesund, og Brann har dessverre bare mistet alt av gnist de hadde i spillet sitt fra forrige sesong. Dersom dette ikke bedrer seg, er det nok en mulighet for at Lars Arne Nilsen ikke er hovedtrener til våren når det er ny sesongstart.

Mulig startellever

Opdal – Teniste, Wormgoor, Eggen Rismark, Kristiansen – Grøgaard, Acosta, Barmen – Koomson, Berisha, Rolantsson.

Skadet: Kalsaas, Haugen, Ordagic, Strand. Usikre: Rolantsson, Wormgoor, Olsen Pettersen. Suspendert: Bamba, Yttergård Jenssen.

Vålerenga – Ranheim. Søndag kl 18:00.

Et Vålerenga-lag i fullstendig krise skal få en ny sjanse til å reise kjerra når Ranheim kommer på besøk til Intility. Oslo-klubben skulle kjempe om medalje denne sesongen, men er nå nærmere nedrykk enn målsettingen sin slik det ser ut per dags dato. På de siste ti kampene i serien står Vålerenga med 2-3-5, og har ikke vunnet en kamp siden 5.juli når Bodø/Glimt ble beseiret på hjemmebane. Den begredelige formen gjør at de blåkledde fra Oslo er på 9.plass med 27 poeng, noe som er alt annet enn godt nok. Når Ranheim kommer på besøk må det rett og slett bli seier, hvis ikke så er jobben til Deila bare enda mer i fare.

Mulig startellever

Klaesson – Borchgrevink., Bjørdal, Kanstrup, Adekugbe – Abu, Lekven – Vega (George, Camara), Dønnum, Finne – Vilhjalmsson.
Skader: Tollås Nation. Suspendert: Juarez, Shala.

Ranheim har klart å spille seg til en semifinale i cupen, noe som er en enorm prestasjon. De må likevel fortsette å kjempe hardt i Eliteserien, for der sliter de for tiden. De er i forkant av denne runden under streken med 20 poeng, på en 15.plass men det er fryktelig jevnt i bunnen. Det er i utgangspunktet ikke i slike kamper det forventes at de skal vinne, men de øyner nok håpet mot et Vålerenga-lag som er i dårlig form. Den eneste seieren Ranheim har tatt på de ti siste kampene var den 11. august når Haugesund ble beseiret 0-1 på bortebane. De kommer nok til å få det tøft i denne kampen, men samtidig har nok sjeldent sjansen for seier borte mot Vålerenga vært like stor som det den er nå.

Mulig startellever

Barli – Alseth, Kvande, Furu, Foosnæs – Skarsem, Valla Dønnem, Reginiussen – Storflor, Bakenga (Karlsen), Solbakken.
Skadet: Tønne.

Molde – Lillestrøm. Søndag kl 18:00.

Molde tar imot Lillestrøm til kamp, og fortsetter de blåkledde fra Rosenes by i samme spor som de har gjort til nå, så er de fryktelig nære en gullmedalje. Lagene under de som Bodø/Glimt, Odd og Rosenborg har alle avgitt poeng i de siste kampene sine, så nå er alt i Moldes egne hender. De topper tabellen med 49 poeng på 22 kamper, og har notert seg for 7-3-0 på de ti siste kampene sine. Bodø/Glimt er deres nærmeste utfordrer med 45 poeng, og for hver kamp som går ser det mer og mer sannsynlig ut at gullet ender i Molde. Når Lillestrøm kommer på besøk forventes det nok en trepoenger.

Mulig startellever

Crannix – Haraldseid, Gabrielsen (Bjørnbak), Forren, Haugen – Aursnes, Hussain – Knudtzon, Hestad, Bolly (Sjølstad, Ellingsen) – James
Skadet: Ulland Andersen. Suspendert: Eikrem og Ohi.

Lillestrøm er nå på 10.plass med 26 poeng, kun et poeng bak deres argeste rivaler fra hovedstaden, Vålerenga. Lillestrøm har fem poeng mer enn Mjøndalen som ligger på kvalikplass, så sånn sett er de ikke i umiddelbare nedrykksfare, men de bør begynne å plukke poeng de også. Det har vært lite av det de siste kampene. På de fem siste står Lillestrøm med 1-2-2, men de får det nok for tøft i denne kampen borte mot Molde.

Mulig startellever

Maric – Rafn, Tamm, Salquist, Kind Mikalsen – Krogstad, Pedersen, Mathew, Ødemarksbakken (Melgalvis, Gustafsson) – Smarason – Lehne Olsen.

Strømsgodset – Odd. Søndag kl 18:00.

Strømsgodset har begynt å levere varene de nå, og det som for noen måneder siden så bekmørkt ut, ser nå mye mer lovende ut og per dags dato er sjansen store for at de har klart å utrette et mirakel ved å skulle ikke rykke ned, selv om det er jevnt i bunnen. Godset er på 12. plass med 22 poeng, og står med 3-0-2 på sine fem siste kamper. De har fått mye mer energi i laget, og spiller nå som et lag anført av en veldig god trener. Det er ingen umulighet at de skal klare å slå Odd i denne kampen, og gjør de det, ja da snakker vi gode tider på Marienlyst.

Mulig startellever

Hansen – Vilsvik, Glesnes, Tchamba, Mendy – Stengel, Ipalibo, Maigaard – Tokstad, Mawa, Salvesen.

Skadet: Mickelson.

For Odd er målet medalje, og sjansene for å klare det er gode men de må passe seg for Rosenborg som ligger like bak. Odd er på 3.plass med 41 poeng for øyeblikket, og har spilt 2-2-1 på sine fem siste kamper. De har også klart å ta seg til semifinalen i cupen, så her har de potensielt en svært fin avslutning på sesongen foran seg hvis de skulle klare å ta seg til finalen i tillegg til å ta medalje.

Mulig startellever

Rossbach – Nordkvelle, Semb, Hagen (Bjørtuft), Risa – Kitolano, Oldrup Jensen (Kaasa), Hoff – Rashani, Børven, Delaveris.
Skadet: M Njie. Usikker: Hagen, Oldrup Jensen.

Kristiansund – Haugesund. Søndag kl 18:00.

Kristiansund tar imot Haugesund til hjemmekamp i Nordmøre. De ligger på 7.plass med 33 poeng, og er i ferd med å levere en veldig god sesong. Det skal Christian Michelsen ha mye av æren for, som har gjort at dette laget er alltid tøft å spille mot, spesielt når de har hjemmebanefordelen. På de fem siste kampene står Kristiansund med 3-1-1, og har gode muligheter til å forbedre formen ytterligere når Haugesund er motstander.

Mulig startellever

McDermott – Coly (Sørmo), DP Ulvestad, Psyche, Aasbak – Hopmark (PE Ulvestad), Diop – Sørli, Gjertsen (Kalludra), Pellegrino – Kastrati.

Haugesund er på 8.plass med 27 poeng, og ønsker å tette differansen som er på seks poeng opp til Kristiansund. De tok seg til semifinale i cupen, noe som er sterkt så de har mye å glede seg til fremover. I Eliteserien står laget til Jostein Grindhaug med 1-3-1 på de fem siste kampene, og de trenger en seier i serien nå, men det blir nok tøft mot et godt hjemmelag som Kristiansund.

Mulig startellever

McDermott – Coly (Sørmo), DP Ulvestad, Psyche, Aasbak – Hopmark (PE Ulvestad), Diop – Sørli, Gjertsen (Kalludra), Pellegrino – Kastrati.

Sarpsborg 08 – Stabæk. Søndag kl 18:00.

Intense dager for Sarpsborg 08 som ligger sist på tabellen. Varselslampene lyser for alvor, og det vil være en katastrofe at et lag som spilte i Europa League senest forrige sesong plutselig skal rykke ned året etter. Med 19 poeng ligger de på sisteplass, og har kun en seier på de ti siste kampene sine. Dette er rett og slett en kamp de ikke kan tape, mot et lag som ligger fem poeng over de på tabellen. Heldigvis er spissen Kyle Lafferty tilbake, og skal han klare å levere mål så kan det brått se lysere ut for de blåhvite fra Sarpsborg.

Mulig startellever

Letellier – Pavelic, Gunnarsson, Utvik, Thomassen – Lund Nielsen, Vetti, Zachariassen, Lindseth – Mos, Lafferty.

På 11.plass med 24 poeng finner man Stabæk. De er fem poeng foran kveldens motstander, og skulle de vinne her kan de nok senke skuldrene, hvert fall litt, med tanke på å skulle havne i nedrykkssumpen. 2-1-2 er fasiten på de fem siste kampene, men de må være på tå hev i denne kampen mot et lag som rett og slett ikke har råd til å tape mer.

Mulig startellever

Sandberg – Hernandez, Hanche-Olsen, Amankwah, Moe – Vetlesen, Skytte (Edvartsen), Bohinen, Toutouh – Brynhildsen, Junker
Skadet: Askildsen, Rusike. Usikre: Demidov, Lumanza, Skytte. Suspendert: Kassi.

Bodø/Glimt – Tromsø. Søndag kl 20:00.

Rundens største høydepunkt går av stabelen i Nord-Norge, der Bodø/Glimt tar imot Tromsø. De gulkledde er på 2.plass med 44 poeng, og i en helt annen situasjon enn sine motstandere som kjemper for å holde seg i serien. Det har blitt 1-3-1 på de fem siste kampene for Bodø/Glimt, noe som gjør at Molde har fått et forsprang på fire poeng. De kan likevel ikke gi opp håpet, og må vinne sine kamper i tilfelle Molde snubler.

Mulig startellever

Friedrich – Dahl Reitan, Moe, Lode, Bjørkan – Evjen, Berg, Saltnes – Zinckernagel, Leikvoll Moberg (Boniface), JP Hauge (Konradsen).
Skader: Sveen.

Tromsø er i en helt annen situasjon enn sine rivaler, og er i poengnød for å ikke rykke ned. De rødhvite ligger på 13.plass med 22 poeng, et poeng mer enn Mjøndalen som er på kvalikplass. På de fem siste kampene har Tromsø spilt 1-2-2, og er i sårt nød etter å vinne flere kamper. De har slitt stort mot Bodø/Glimt denne sesongen, siden de har møtt hverandre i noen treningskamper også, men det ville gjort mye for håpet å slått Bodø på bortebane.

Kategorier
Forhåndssaker og kampreferatNyheterTippeligaen

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker