KDB skadefri og i form er alltid et kapteinsalternativ. Foto: Shutterstock.com

FPL oppsummering: La oss snakke om Kevin!

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et FPL-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Vinn valgfri VIP tur til Champions League!

Flest poeng

Bernardo Silva – 19p

Kevin de Bruyne – 17p

Nicolas Otamendi, Riyad Mahrez 15p

City-spillerne var virkelig de man skulle hatt på laget denne runden!

katatonia82 / Shutterstock.com

Rundens overraskelse

Det var en del resultat som kan kategoriseres som overraskelse denne runden. Først og fremst regner man jo aldri med at et lag skal score 8 mål i en kamp, men nå var det en slik kamp der City rett og slett bare var syke i hodet for å si det rett ut. Hva skjedde liksom?? Allikevel var det jo ventet at City skulle slå Watford ganske så greit. Det som derimot kan kategoriseres som en direkte overraskelse var vel at nyopprykkede Sheffield United skulle ryste Everton på Goodison Park med 2-0. Flere hadde vel sett frem til en trygg CS og noe offensive returns fra Digne, og kanskje noen gode poeng på attraktive spillere som Sigurdsson. Når de verken klarer å score mål eller holde nullen er det vanskelig å anbefale noen å sitte på disse spillerne videre, hvordan skal de klare å få med seg noe mot nettopp Man City neste helg?

Rundens skuffelse

For veldig mange var det uten tvil Raheem Sterling! De som er litt rutinerte og vært med på Pep-roulett en stund så kanskje denne komme. De som er litt ferske og utålmodige opplevde nok det som grufullt å ikke se den unge engelskmannen få starte en slik kamp som kunne gitt utrolig mange poeng. Til noens glede ble han sittende på benken hele kampen, og da fikk de heldigste De Bruyne som kaptein. Uansett var det et større flertall som ble meget skuffet og som kaster Sterling på dør nå. Aguero-eiere så fort sin sjanse til å stikke litt ifra, men de ble nok også skuffet. I en 8-0 kamp forventer man minst to mål ifra argentineren, og da er en poengsum på 8 ganske skuffende når spesielt Kevin sørger for at andre konkurrenter drar såpass ifra. Ellers er nok mange skuffet over Manchester United, men med FPL-øyne er det nok ikke så mange som sitter på spillere derfra.

Prisøkning (utvalgte)

John Lundstram – 4.3 -> 4.4

Nicolas Otamendi – 5.4 -> 5.5

Mason Mount – 6.5 -> 6.6

Tammy Abraham – 7.4-> 7.5

Prisnedgang (utvalgte)

Oleksandr Zinchenko – 5.6 -> 5.5

Manuel Lanzini – 6.6 -> 6.5

Sebastien Haller – 7.5 -> 7.4

Raheem Sterling– 12.2 -> 12.1

Underliggende stats (utvalgte)

  • Kevin var i humør mot Watford. Endte på 17 poeng, men burde nok ha kommet seg ganske mye høyere. Først og fremst sitter vel mange med bommen hans i sluttminuttene alene mot keeper ferskt i minne. Utenom dette kom han til fire ekstra skudd og forsøkte seg på målgivende hele 8 ganger, og dette var solide forsøk. Er veldig involvert i sin offensive indreløperposisjon, og man ser at han liker seg på hjørnet av 16 meteren når han får så god tid som Watford ga han. Få klarer å prikke så presise innlegg så mange ganger, og hans tall denne sesongen er overlegne. Har nå produsert 10 store sjanser denne sesongen og levert syv målgivende på seks kamper. 27 ganger han har skapt sjanser som ender i avslutning, fortsetter det er det faktisk ikke mulig å gå uten!
  • Son fortsetter å produsere sjanser og skudd. Er stadig den som skyter mest i kamper, og snittet hans ligger ganske nøyaktig på fire skudd per kamp nå. Dette blir det ofte mål av. Denne kampen var det dog hans forsøk på å skape sjanser som kom mest frem, 3 ganger forsøkte han seg med nøkkelpasninger. Kane var mer frempå og kom til seks skudd og fire på mål denne kampen, skal han spille spiss igjen
  • Maddison var svært instrumental for Leicester og leverte gode tall på sjanser skapt og skuddforsøk. Er mye involvert og svært sentral for revene. Scorer høyt på driblinger, prøver seg med fire skudd og forsøker 2 nøkkelpasninger. I tillegg tar han det aller meste av dødballer. Hans underliggende tall minner om Mount sine, og han er jo et populært valg.
  • Firmino har kommet til flest skudd i 16-meteren av gjengen på topp hos Liverpool. 16 er tallet, noe som er to mer enn Salah og fem mer enn Mane. Her er det potensielt mye verdi.
MDI / Shutterstock.com

Lærdom fra helga

  • Lundstram er en gåte. Aldri spilt forsvarspiller før, men allikevel satt opp som det på spillet. Sheffield United har holdt nullen to ganger denne sesongen, og tilfeldigvis har Lundstram fått målpoeng i begge to. Det kan jo ikke vare, men allikevel viser han seg igjen å være mer offensiv anlagt enn man på forhånd trodde. Begynner å likne en spiller man kan bruke når man trenger det. Det samme kan sies om Rico som tar stort sett alt av corner og korridor-frispark. Lundstram har økt til 4.4, men Rico er fortsatt på 4.1.  
  • West Ham mener alvor. Har veldig mye å by på offensivt, men hvem skal man velge? Nå var det Yarmolenko som fikk mest poeng med 11, hvem er det neste gang? Det som er sikkert at at Yarmolenko jobber knallhardt både offensivt og defensivt og bidrar mye positivt over hele banen. Til 5.9 kan det være mye verdi her.  
  • Arsenal byttet ut Xhaka etter 72 minutt. Fra da av snudde de kampen og vant 3-2 mot Aston Villa. Finner Emery ut at dette kanskje betyr noe og benker Xhaka kan Arsenal bli veldig spennende. Aubameyang ga straffesparket til kompisen sin Pepe som nå er i gang for Arsenal, vil det løsne mer for den spennende kantspilleren nå?
Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker