Øyvind Storflor avsluttet en lang karriere på EXTRA Arena. Foto: Mats Eid Bjørset

Eliteserien Fantasy: oppsummering av runde 22

Bodø/Glimt presterte dårlig i sin første kamp uten Amor Layouni, Godset tok sin andre strake og Rosenborg fortsetter sin solide form. Her kommer vår oppsummering av Eliteserie-runde nummer 22, sett med Fantasy-øyne.

Brann – FK Haugesund 0-0
Målscorere:
Målgivende:
Bonuspoeng: Hansen, Kristiansen, Tronstad

Poengdeling og ingen scoringer i vestlandsoppgjøret. Brann har måttet tåle mye kritikk den siste tiden, og den stilner ikke etter 0-0 hjemme mot Haugesund. For øyeblikket er det få spillere både fra Brann og Haugesund som er spennende i Fantasy-sammenheng også. Likevel er det en mann fra Haugesund som skiller seg litt ut. Kevin Krygård (4.3) kan være en spennende spiller å rotere med der fremme. Han er veldig billig, og spiller fast for rogalendingene. Han er likevel langt fra en poeng-garantist, og er mer en billigspiller man kan rullere med. Kampprogrammet til FKH gjør han heller ikke mer interessant, og kanskje er han mest interessant for de som vil spille 3-5-2 i de fleste rundene utover.

Lillestrøm – Kristiansund 1-1
Målscorere: Pellegrino
Målgivende: Diop
Bonuspoeng: Pellegrino, Krogstad, Diop
Selvmål: Psyché

Poengdeling også på Åråsen, hvor hjemmelaget nok hadde håp om å slå et Kristiansund som ikke er vant til å spille på naturgress. Flere hadde nok enten Arnor Smarason (8.9) eller Thomas Lehne Olsen (9.1) på laget sitt denne runden, og de måtte skuffet konstatere at begge de «blanket» hjemme på Åråsen. Fantasy-favoritten Christophe Psyché (5.2) hadde også en sjeldent svak runde, og var uheldig og satte ballen i eget nett. Det gjorde at spilleren som har plukket flest poeng av samtlige forsvarsspillere i årets Fantasy-spill, endte med null poeng denne runden. Det er likevel ingen grunn til panikk, og allerede til helga har KBK en spennende hjemmekamp mot FK Haugesund, og her er Psyché igjen et tilnærmet «must have». Det er også verdt å merke seg at Amahl Pellegrino (7.0) har scoret i alle sine fire kamper etter overgangen til Kristiansund. En spiller man absolutt bør vurdere fremover.

Odd – Sarpsborg 3-0
Målscorere: Delaveris (2), Børven
Målgivende: Ruud (2), Børven
Bonuspoeng: Delaveris, Børven, Ruud

Unge Filip Delaveris fikk presentert seg for det norske fotballpublikum, og var faktisk svært nært et hat trick. Han plukket likevel hele 16 poeng, og var en sterk bidragsyter til en meget solid 3-0-seier for Odd. Ellers fortsetter Torgeir Børven (8.6) å bøtte inn mål, og han endte også opp med hele 11 poeng denne runden. Espen Ruud (6.4) har vært en Fantasy-favoritt lenge, men ikke levd helt opp til de forventningene i år. Mot Sarpsborg noterte han seg for to målgivende, og fikk dermed omsider vist seg fra sin beste side igjen, sett med Fantasy-øyne. Hele 13 poeng ble det på den rutinerte høyrebacken.

Ranheim – Bodø/Glimt 1-1
Målscorere: Bakenga, Hauge
Målgivende: Solbakken, Zinckernagel
Bonuspoeng: Bakenga, Furu, Valla Dønnem

Serietoer Bodø/Glimt skuffet stort i sin første kamp uten Amor Layouni. Ranheim gikk opp til 1-0 da Mushaga Bakenga (6.4) satte et straffespark i mål, og samme Bakenga hadde også to annulerte scoringer, begge servert av evigunge Øyvind Storflor (4.6). På overtid dukket innbytter Jens Hauge (5.3) opp på bakerste stolpe, og satte inn utlikningen for gjestene fra Bodø. En meget bitter karamell å svelge for Ranheim, som lenge så ut til å ta tre meget sårt tiltrengte poeng. Håkon Evjen (6.4) glimtet tidvis til med flotte detaljer, men en uvanlig svak kamp av den AZ-klare unggutten. Bakenga satte altså tre baller i målet, og er en spiller som fint kan vurderes utover høsten. Ranheim har to formsvake lag i Vålerenga og Sarpsborg 08 i sine to neste kamper, så Mush kan være en veldig fin «diff» i tiden fremover (er kun valgt av 0,7%).

Tromsø – Strømsgodset 0-1
Målscorere: Maigaard
Målgivende: Mawa
Bonuspoeng: Maigaard, Mendy, Smith

Bunnoppgjøret i Tromsø endte med tre poeng til gjestene fra Drammen. Strømsgodset har nå klatret over streken, og ser bedre og bedre ut. Mikkel Maigaard (6.1) har levert 26 poeng på de tre hjemmekampene han har spilt for klubben, men «blanket» i alle bortekampene. Det var før han tok turen til nord, og ble matchvinner med et strålende frispark. På sine sju kamper etter overgangen i sommer, har han plukket til sammen 43 poeng, og han ser meget spennende ut. Moses Mawa (6.0) var nok en gang involvert i mye av det Godset skapte, og ble også felt på frisparket. Dermed fikk han med seg en assist, og ser også ganske spennende ut. Henrik Pedersen ser ut til å ha fått skikkelig dreis på drammenserne, og det blir spennende å se hva Maigaard, Mawa og resten av guttene får til mot topplaget Odd til helga. Bli ikke overrasket om ikke Fagermo og medaljejagene Odd tar med seg alle tre poengene fra Marienlyst.

Vålerenga – Viking 0-4
Målscorere: Østensen (2), A.Pereira, Källman
Målgivende: Løkberg, A.Pereira, Bytyqi
Bonuspoeng: Austbø, Østensen, A.Pereira

Zlatko Tripic (6.2), Tommy Høiland (6.9), Kristian Thorstvedt (7.1) og Yildren Ibrahimaj (5.2). Det er de fire spillerne som har tatt flest poeng av utespillerne til Viking i årets Fantasy-spill. Ingen av disse startet, og kun Thorstvedt kom inn mot Vålerenga i helga. Det sier det mest om hvor imponerende denne forestillingen var fra Bjarne Berntsen og hans gutter. Man kan si hva man vil om Vålerenga, men å vinne 4-0 borte uten så mange viktige spillere, er uansett imponerende. Adrian Pereira (4.0) serverte både scoring og målgivende, og han ser meget spennende ut i Fantasy. Veldig billig, valgt av under 4 prosent av spillerne og han har gjort venstrebacken til sin plass i dette Viking-laget. Mjøndalen, Stabæk og Tromsø er også de tre neste motstanderne, så i tillegg til formspiller Tripic, er Pereira en mann man absolutt bør vurdere å sette inn på laget sitt i tiden fremover.

Mjøndalen – Rosenborg 1-2
Målscorere: Occean, Søderlund
Målgivende: Solholm Johansen, Trondsen, Åsen
Bonuspoeng: Lund, Åsen, Meling
Selvmål: Olsen Solber

Banens beste i Mjøndalen ble ikke uventet en Rosenborg-spiller. Mer uventet var det kanskje at han var ikledd en drakt med Mjøndalen-logoen på. Julian Faye Lund sto nemlig en meget god kamp mot klubben han er utlånt fra, men kunne ikke hindre at trønderne fikk med seg alle tre poengene hjem til Trondheim. Alexander Søderlund (10.4) fikk med seg nok en scoring, men startet også på kant denne gangen, eller sidespiss som Horneland liker å kalle det. Til helga spiller Rosenborg den første kampen i runden, og da kan man se lagoppstillingen før fristen klokken 19:00 på lørdag. Både Søderlund, Maars Johnsen (10.4) og Adegbenro (9.9) bør vurderes om de starter hjemmekampen mot Brann.

Stabæk – Molde 1-2
Målscorere: Brynhildsen, Hestad, Ohi
Målgivende: Bohinen, Haugen, James
Bonuspoeng: Bohinen, Hestad, Brynhildsen

En sterk borteseier for Molde, som nå har en luke de nesten ikke kan rote bort. Ohi (9.3) scoret nok en gang, men ble også utvist mot slutten av kampen. Han står derfor over neste kamp mot Lillestrøm, noe som i alle fall fjerner all tvil om at Leke James (11.1) er Moldes spiss her. Magnus Wolff Eikrem (12.3) er også suspendert i denne kampen, men det er fortsatt vanskelig å anbefale et bytte hvor man tar ut Eikrem. Kampen om seriegullet ser nå mindre spennende ut enn på lenge, og det er trygt å stå med både to og tre Molde-spillere ut sesongen. Eirik Hestad (9.0) ser ut til å ha funnet formen igjen, og han kan være en fin spiller å få på laget sitt i tiden fremover.

Disse tok flest poeng i runde 22:

Foto: Skjermbilde fra Fantasy Eliteserien
Kategorier
FantasyFantasy EliteserienNorgeNyheterTippeligaen

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker