Eliteserien preview – runde 22

Brann – Haugesund. Lørdag kl 18:00.

Brann tar imot Haugesund til lørdagskamp i Eliteserien. Brann får det rett og slett ikke til for tiden, og dette er i ferd med å utvikle seg til å bli en veldig skuffende sesong for kravstore bergensere. Forrige helg ble det på ny et nederlag når Brann tapte 1-0 borte mot Kristiansund, og de ligger nå på 5.plass med 32 poeng, fire bak Rosenborg på 4. På hjemmebane har de også hatt en skuffende statistikk og Brann er faktisk 12.plass på hjemmetabellen med 4-3-3. Det er ikke godt nok for et lag som har medaljeambisjoner.

For Haugesunds del blir dette en sesong som middelhavsfarere. De er ikke i noe særlig fare for å rykke ned, og ei heller er med å utfordre om medalje og plass høyt oppe på tabellen. Jostein Grindhaugs lag er på 9.plass med 26 poeng. Det er godkjent med tanke på hvor pessimistisk han var før sesongen, og nå gjelder det bare å avslutte sesongen på en fornuftig måte.

Vålerenga – Viking. Søndag kl 18:00.

Det er rett og slett bare bekmørkt å se Vålerenga spille fotball for tiden. Prosjekt Deila er i ferd med å gå under, og deres målsettinger om å kjempe om medalje har endt med å bli med krigen om en plass midt på tabellen. De ligger nå på 9.plass, og står med 0-3-4 på sine syv siste kamper. Sist Oslo-klubben vant en kamp var 5.juli mot Bodø/Glimt. Her har de en ny mulighet til å plukke poeng igjen, men slik de har prestert i det siste vil ingenting overraske deres supportere lenger.

Viking er på 7.plass med 30 poeng. Tre poeng over Vålerenga. På de fem siste kampene står Stavanger-klubben med 3-2-0. De er rett og slett i ferd med å levere en knallsterk sesongen under Bjarne Berntsen som nyopprykket klubb, og det til tider med å spille flott fotball.

Lillestrøm – Kristiansund. Søndag kl 18:00.

Lillestrøm har jobbet godt de siste ukene, og har fått et pusterom på seks poeng ned til Sarpsborg 08 og kvalikplass. Neste målsetting vil være å ende over deres argeste rivaler, Vålerenga, på tabellen. Med 25 poeng og 10.plass behøver ikke det å være noe umulig oppgave. Lillestrøm står med 2-1-2 på de fem siste kampene sine, og i forrige runde ble det tap 3-1 borte på Lerkendal mot Rosenborg.

Kristiansund fortsetter å male på, og de imponerer gang på gang. Det er ikke mange sesongene siden de overraskende rykket opp til Eliteserien, og nå noen år senere har de etablert seg som et meget godt Eliteserie-lag. De er nå på 6.plass med 32 poeng og er i ferd med å levere en veldig, veldig god sesong.

Odd – Sarpsborg 08. Søndag kl 18:00.

Det så lenge veldig lyst ut, og man trodde kanskje Odd kunne utfordre Molde helt inn i gullkampen, men de siste ukene har lykken snudd, hvis man kan si det slik. Odd er nå på 3.plass med 38 poeng, altså åtte poeng bak Molde. Telemarkingene står med 1-3-1 på sine fem siste kamper. Det ser ut som at det blir en kamp om medaljen, men uansett om det blir andre, tredje eller fjerdeplass har Odd alt i alt levert bra denne sesongen.

Endelig skulle Sarpsborg vinne en fotballkamp igjen, når Vålerenga ble beseiret 1-0. De er nå på en kvalikplass og har 19 poeng, det samme antallet som Ranheim og Strømsgodset har på de to plassene under. Det er jevnt, det er tøft og det blir en kamp til siste slutt.

Ranheim – Bodø Glimt. Søndag kl 18:00.

Det kommer til å bli en tung høst for Ranheim, som må kjempe for harde livet om tilværelsen i Eliteserien. Trøndelag-klubben er nå på 15.plass med 19 poeng, det samme antallet som Strømsgodset og Sarpsborg har, men sistnevnte ligger på kvalikplassen grunnet bedre målforskjell. Ranheim står med 1-1-3 på sine fem siste kamper, og senest tapte de 1-0 borte mot Strømsgodset.

Bodø Glimt står med uavgjort og et tap på sine to siste kamper, og er nå på 2.plass med tre poeng bak Molde. For Nordlendingene føles det ut som at det er nå eller aldri, og mange nøytrale ønsker å se de løfte pokalen. De har til tider spilt feiende flott kontringsfotball og sjarmert stort. Det er på tide med en seier nå, for å fortsette å sette Molde under press. Tre poeng forskjell er ikke mye i fotball, med 8 kamper igjen å spille.

Tromsø – Strømsgodset. Søndag kl 18:00.

Tromsø er på 12.plass med 22 poeng, tre poeng foran kampens motstander Strømsgodset. En seier her vil gi de en luke på seks poeng, og da ser det bra ut med tanke på videre spill i Eliteserien. På de fem siste kampene sine står de med 1-2-2, og forrige kamp ble det tap mot Molde 3-0 på bortebane. Et forventa resultat, men her må de bare gjøre alt de kan for å vinne.

Strømsgodset vant 1-0 mot Ranheim forrige kamp, og her kommer kampen om tilværelsen til å leve helt inn til siste slutt. Drammenserne har 19 poeng, og det samme har Ranheim og Sarpsborg 08, som kjemper om å ende over streken. På de fem siste kampene står de med 3-0-2, og dette er en av de kampene de rett og slett ikke har råd til å tape.

Mjøndalen – Rosenborg. Søndag kl 20:00.

Det er fryktelig jevnt i bunnen av Eliteserien, og Mjøndalen er en av mange lag som går en spennende høst i vente. Med 21 poeng, er Vegard Hansens lag to poeng over Sarpsborg 08 som per dags dato har kvalikplassen. Mjøndalen har ikke sett bra ut i det siste og står med 1-1-3 på sine fem siste kamper. Forrige kamp ble det uavgjort borte mot Haugesund.

Rosenborg har fått lukten på medalje nå, og er to poeng bak Odd, og ti poeng bak serieleder Molde. Det skal mye til for at Rosenborg vinner Eliteserien denne sesongen, men tatt den elendige sesongstarten i betraktning vil ikke medalje være så altfor ille denne sesongen. De står med 6-3-0 på sine ni siste kamper, og har virkelig funnet formen. De er store favoritter i denne kampen, selv om de kjemper mot et lag som kriger om å ikke rykke ned.

Kategorier
Forhåndssaker og kampreferatNyheterTippeligaen

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker