Rundens kapteinsvalg: Mange gode alternativer!

Fotballsonen vil før hver runde presentere fem kapteinsvalg til denne runden og gi en liten begrunnelse for hvorfor det skal være akkurat disse du bør se etter. De tre beste valgene blir skrevet opp i rangert rekkefølge. De to siste valgene vil være mer «diff-valg», altså gode valg som absolutt kan gi gode poeng, men som kanskje kan gi deg noen ekstra poeng på rivalen din når det trengs.

Game of Champions!
Tipp riktig på alle 6 Champions League spørsmål og vinn 1 million kr!
Trykk her for å delta gratis!

Nummer 1 – Mohamed Salah
Denne runden er det tre lag som utpeker seg ganske kraftig og som man kan velge kaptein ifra. Noen fra de ulike lagene vil nok være mer trygge enn de andre, men her vil nok flere spillere fra Liverpool og Man City være gode valg. Salah kommer nok til å bli den mest valgte kapteinen, og for mange er det ganske viktig å velge han for å sikre seg. Salah er nok heller ikke et dårlig valg, og sannsynligheten er stor for at han vil få mest poeng på Liverpool. Liverpool scoret syv mål mot Newcastle i fjor og vil nok dominere kampen. Bruce møter nok opp med en plan om å forsvare seg, så blir det opp til Liverpool å løsne opp knuten tidlig. Salah har kommet til 13 skudd til nå i sesongen og er øverst på denne statistikken av han og Mane som gjerne er de mange står og vurderer imellom. Salah kommer til flere sjanser og har flere mål i seg ut ifra hvordan sesongen har vært til nå, mens Mane har en litt høyere expected assist. Straffeansvaret er en stor bonus for Salah og gjør at han er verdt den ekstra millionen og bør vurderes først av disse lagkameratene.  

Nummer 2 – Raheem Sterling
Sterling bare kjører på han og fremstår som en spiller man alltid kan forvente noe av. Er helt fast på laget og kommer til så mange sjanser at han kan score minst et mål hver kamp. Har vært involvert i mange målsjanser denne sesongen og fyrt av mange ganger. Alle skuddene hans har kommet i boks og ca. 60 % har vært på mål. Man kan forvente at City kjører over Norwich om de stiller til start like offenivt (og naivt?) som mot Liverpool. Så gjelder det da å velge rett av KDB, Aguero og Sterling. Det blir litt lotto, men igjen prioriteres Steling med tanke på at han har høyest eierandel, men også sannsynligvis det høyeste taket.

Nummer 3 – Sergio Aguero
Kongen av FPL var i slaget sist runde og visste alle hvorfor han er den soleklare kapteinen hver gang City møter en på papiret enklere motstander. Jesus er tilbake nå, men Aguero var ikke med Argentina i landslagspausen og skal nok være ganske sikker på å starte. Man må nok regne med at han byttes ut tidlig, så for hans del gjelder det at City starter tidlig. Å være spiss på City vil sørge for at man skal komme til mange sjanser. 13 skudd har det blitt på Aguero, noe som er ganske sterkt. Til sammenligning har Pukki 14 skudd, men på nesten 100 mer minutter. Aguero er der han skal være og man bør regne med at de som har fått han inn på laget vil nyte godt av dette. Har flest poeng på spillet og det er ikke uten grunn.

Glad i å spille FIFA?
Bli med i fotballsonen sin turnering og kjemp om premiepotten på 20 000 kr!
Meld deg på her!

kivnl / Shutterstock.com

Nummer 4 – Roberto Firmino
Mane konkurrerte litt med Salah, så Firmino velges som en litt mer diff-variant. Valgt av 11,9 %, men det er nok minimalt som kommer til å la han være kaptein denne kampen. De som har han på laget burde dog absolutt vurdere han. Firmino har tidligere vært et slags FPL-troll som har vært vanskelig å forholde seg til, men tallene hans nå er litt annerledes. Nå fremstår han mer som en skikkelig spiss som vil score mål. Ingen spillere har skutt mer enn brasilianeren. 17 mål på fire kamper tyder på en som søker mål. Kun fem av skuddene har dog truffet mål, så det er nå litt å gå på. Ser man videre på heat-maps har hans posisjon vært mer oppe i motstanderens 16-meter enn tidligere også. Skal han virkelig spille skikkelig spiss er han er røverkjøp for 9,5 og et siden han spiller på et så målfarlig lag være et spennende alternativ som kaptein.

Nummer 5 –Heung-Min Son
Son har hatt en trøblete start på sesongen og ikke kommet skikkelig i gang. Selv var han utestengt i de to første, mens laget hans egentlig har slitt litt med å få ting til å flyte. Nå er Eriksen-sagaen over og roen kan senke seg, noe som kanskje gjør at de begynner å spille fotball slik alle vet de kan det igjen. I så fall er Son ganske spennende som en OOP-spiller som skal stikke mye i bakrom. Fikk målgivende mot Arsenal og viste tegn på den Son vi kjenner. Han har en utrolig vilje, noe som av og til gjør at han fremstår egoistisk, men som også gjør han til den spennende spilleren han er. Sist sesong hadde han flere kamper med eksplosive poengsummer som var en kaptein verdig. Det er vanskelig å anslå hvordan kampen kommer til å gå. Crystal Palace har egentlig imponert litt, men Tottenham skal hjemme på Wembley dominere kampen og skape mange sjanser.

PS. I starten av sesongen er det alltid lurest å velge safe på kapteinen, men utover må man kanskje jakte, og da er det av og til en mulighet å ta ekstra poeng på rivalen din ved å velge en annerledes kaptein om kampen deres ser god ut og de er i form.

Konkurranse: Fantasy Champions League!
Sett opp ditt fantasy lag og vær med å kjemp om 50 000kr!
Slik melder du deg !

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker