katatonia82 / Shutterstock.com

Fantasy Premier League: Endelig tilbake!

GW 5: Nok en landslagspause er forbi, og vi kan endelig kose oss med klubbfotball og FPL igjen. Disse landslagspausene virker så ulidelig lange, spesielt når det er så tidlig i sesongen også. Wildcardet har vært aktivert av mange spillere iløpet av denne perioden. Mange gleder seg nok til å se om det har vært positivt med så lang betekningstid, eller om det heller har gjort at man har begynt å overtenke litt og gjort dumme valg. Runden er også ekstremt viktig for de som ikke har aktivert denne chipen, de sitter nok og krysser alt de har for at det skal gå forferdelig med de andre. Uten tvil en viktig runde for alle. Kjør da!

Game of Champions!
Tipp riktig på alle 6 Champions League spørsmål og vinn 1 million kr!
Trykk her for å delta gratis!

Keeper:

Dean Henderson – 4.5 – Sheffield United (Southampton H)
Denne runden har vi valgt å flytte mange midler i midtbanen, noe som gjør at det er budsjettalternativer i de bakre ledd. Av 4.5 keeperne er det nok Henderson som på papiret har den beste kampen denne runden. Skuddstopperen fra Manchester har gjort sakene sine bra i buret i sin første PL-sesong og laget hans ser ikke så svake ut defensivt som mange fryktet. Henderson liker å få skudd mot seg, noe som gir gode muligheter for bonus om de holder nullen. Er også kjent for å være god på straffer, kanskje han snart skal få redde et? Southampton er vanskelige å forholde seg til, men Sheffield har sett såpass solide ut hjemme at det kanskje er mulig å få til en smultring her.

Glad i å spille FIFA?
Bli med i fotballsonen sin turnering og kjemp om premiepotten på 20 000 kr!
Meld deg på her!

Forsvar:

Arhur Masuaku – 4.5 – West Ham (Aston Villa, B)
Masuaku går nå inn i sin tredje sesong som West Ham spiller, og endelig får han hovedsakelig spille back. Har danket ut Cresswell virker det som, noe tre 90-minuttere tyder på. Venstrebacken var fantastisk mot Norwich like før landslagspausen med en målgivende, en CS og bonuspoeng. Får mye skryt i lokalpresse for godt samspill med sin gode venn Felipe Anderson, og man ser ofte Anderson trekke innover mens Masuaku går rundt og kommer til linja. Den dribleglade spilleren har ofte gjort mye rart på siste tredjedel, spørsmålet er nå om han klarer å bli stabil. I så fall kan det bo mange poeng i denne karen.

John Lundstram – 4.2 – Sheffield United (Southampton, H)
Lundstram har blitt en utrolig populær kar i FPL-miljøet denne sesongen. Spilleren som ALDRI har spilt forsvar før er valgt av 22,1 % og er dermed blant de mest populære forsvarspillerne på FPL. Har fremstått som en toveisspiller som løper mye i begge retninger. Har vært ganske så nær mål flere ganger også. Vil nok ikke score så mange mål denne sesongen, men muligheten for at han kan score kombinert med poengene han får for CS er ikke dum, noe vi så i runde 2 der han fikk 14 poeng. Hjemme mot Southampton høres i hvert fall ut som en kamp det er verdt er forsøk med Lundstram fra start.

Martin Montoya – 4.5 – Brighton (Burnley, H)
Spiller vingback i Potters 3-5-2 og har sett offensiv ut til nå i sesongen. Det har ikke blitt altfor mange poeng på Barcelona produktet denne sesongen, men underliggende tall og synstest tyder på at det ikke er langt unna. Brighton har sett bedre ut enn fryktet med det nye systemet og de virker som et lag som kan score en god del mål. De møter et Burnley som også har virket solide ut, men det skal allikevel være en kamp det er mulighet for CS i for Montoya.

Virgil Van Djik– 6.5 – Liverpool (Newcastle, H)
Hjemme mot Newcastle bør man sitte veldig trygt med Liverpool bak. Trent er kanskje det beste valget, men innenfor vårt budsjett måtte det bli Van Djik. Spilleren som fikk flest poeng forrige sesong av samtlige forsvarspillere har ikke slått helt til enda, noe som kan skyldes at Liverpool har sluppet inn flere mål en forventet. Er uansett alltid en trussel på dødball, så det vil alltid være en solid sjanse for at han stikker av med mye poeng.

Midtbane:

Kevin De Bruyne– 9.8 – Manchester City (Norwich, B)
NÅ er KDB tilbake der han skal være. Skadene er forbi og det virker som han endelig kan nye fotballen igjen. I den formen Kevin er i nå finnes det få spillere i hele verden som kan matche hans bidrag på banen. Det siste eksempelet kom i landslagspausen hvor han i den ene kampen hadde hele tre målgivende. Foreløpig har det blitt fem målgivende på fire kamper i PL, noe som er ganske solid og helt sykt om han holder det oppe. Skaper suverent mest sjanser i ligaen, noe som gjør det litt mulig også. Har kun scoret et mål, men skyter ganske mye også, så det finnes fortsatt mer å gå på for gode KDB. Skal han snart vurderes som kaptein?

Raheem Sterling – 12.3 – Manchester City (Norwich, B)
Var i god form for England I landslagspausen og fortsatte egentlig bare det han han drevet med denne sesongen og de siste årene. Er rett og slett utrolig god til å komme seg i de rette posisjonene og blandet med god teknikk resulterer det ofte i mål. Fem mål til nå og steget i pris til 12.3. Mye er skrevet om Sterling og prosenten på 46,3 tyder på at mange ikke tør å gå uten.

Mohamed Salah – 12.5 – Liverpool (Newcastle, H)
Salah har blitt forbigått av Sterling som den mest eide spilleren av de offensive premium-spillerne. Dette kan skyldes at flere har vurdert at Mane for 11.5 kan kompensere litt. Salah er derimot fortsatt den som har størst potensial på FPL om man ser på statistikk. Har ikke spilt landskamp denne gangen og dermed får hvile og trene rolig i 14 dager, bør være gira på å spille ball igjen når Newcastle kommer på besøk.


Sadio Mane – 11.5 – Liverpool (Newcastle, H)
Mane er den siste som utgjør vår dyre kvartett på midtbanen. Mane kommer nok til å ha flere kamper hvor han får flere poeng enn Salah og vil nok kunne gi gode poeng for de som velger den løsningen. Har i likhet med Salah hatt 14 dager pause fra kamper nå og vil da være ganske klar til kamp. Tilbyr ganske mye av det samme som Salah og kan nok også dra med seg mye poeng om det løsner mot Newcastle.


Todd Cantwell – 4.8 – Norwich (Manchester City, H)
Det var få som hadde hørt om unge Cantwell før sesongen startet, men etter noen gode kamper er han nå oppe i 18,3 % eierandel og uten tvil den mest populære billigmidtbane-spilleren. Prisen har økt til 4.8, og mange ergrer seg nok for å sitte med Dendoncker eller en annen av de som var 4.5 midtbanespillere på laget. Cantwell har vært en sprudlende del av Norwich sin 4-3-3 og dratt med seg mål og to målgivende. Vil nok ikke klare å utrette så mye om City spiller opp mot sitt beste, men man vet aldri i fotball.

Angrep:

Sebastian Haller – 7.5 – West Ham (Aston Villa, B)
Spissen fra West Ham er på alles lepper for tiden og spesielt i FPL-miljøer han har kanskje vært den det har vært pratet mest om. Det var en god del forventninger til han før sesongen. En spiss som kom fra en solid sesong i Tyskland til et lag hvor han skulle bli foret av spennende midtbanespillere. Det som på papiret virket lovende har nå visst seg å stemme. Tre mål har det blitt til nå, og det kunne fort vært flere. Kommet til ni skudd til nå og alle i boks. Haller er en spiss som kan score på alle måter og virker å trives inne i boks. Det kan vise seg å være en perfekt kombinasjon for West Ham. For den prisen kan man få mye for pengene om man er kjapp!

Rundens kaptein:

Mohamed Salah (12.5) – Liverpool scoret 7 mål mot Newcastle sist sesong. De har vel ikke sett så mye mer solide ut bakover under Bruce enn Benitez? De er for all del et gjerrig lag og de planlegger nok å stenge igjen slik de gjorde mot Tottenham. Liverpool vil nok være avhengige av tidlig mål for å åpne kampen, men med de offensive spillerne de har er det sannsynlig at det kan bli stygt for Newcastle.

Rundens billigspiller:

Daniel James (6.1) – Ble kåret til månedens spiller i Manchester United i sin første måned og virker å være an favoritt hos Solskjær. Som alle andre som skryter av James må man trekke frem innsatsen hans og iveren han viser i den røde drakten. Det ser ut som han vil gjøre alt for å lykkes, noen ganger ser det dog ut som han har prøvd for hard. Har derimot vist seg som en målfarlig spiller som med sin direkte spillemåte liker å skjøre inn og sette ballen i hjørnet. Dette har man sett fra flere spillere at er ganske effektivt for kjappe spillere. Har scoret fire mål på sine seks siste kamper for klubb og landslag og tilbyr noe spennende for en rimelig penge på FPL.

Konkurranse: Fantasy Champions League!
Sett opp ditt fantasy lag og vær med å kjemp om 50 000kr!
Slik melder du deg på!

daykung / Shutterstock.com

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):

Sebastien Haller (6,3%) – Spissen som er skrevet om tidligere er nok på blokka hos mange, men det er ikke alltid lett å få inn de spillerne man vil. Flesteparten av spillerne som er på WC vil nok være de som sitter med han nå, mens resten planlegger hvordan de skal få det til. Borte mot Aston Villa kan være veldig spennende for de som eier franskmannen, resten får bare gjemme seg bak sofaen.

Rundens donk (valgt av minst 15%):

Teemu Pukki (38,4%) – Nå må det vel roe seg litt ned for den finske spissen? Har blitt kastet innpå laget av mange med stort hell, men dette er ikke runden man ønsker å sitte med Pukki. Man City er kanskje den verste motstanderen de kan møte og det er nok ikke sannsynlig at det blir mange målsjanser for Norwich. Bra spiller i god form mot veldig vanskelig motstander er alltid vanskelig å spå, men her er det nok mest sannsynlig med en blank.

Tre sportstilbud for hele sesongen!
Målscorer forsikring, gratisspill og multiboos gjelder for hele sesongen.

Benytt deg av tilbudet her!

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker