Fantasy CL posisjonsguide: Forsvarsspillere

UEFA Champions League er like rundt hjørne, noe som betyr at det også kommer en ny Fantasy-plattform å sette seg inn i. Fotballsonen strekker ut en hjelpende hånd, og i dag skal vi ta en titt på forsvarsspillere.

Konkurranse: Fantasy Champions League!
Bli med på moroa og du kan være med om en premiepott på hele 50 000kr!
Slik melder du deg på!

I motsetning til midtbane- og angrepsrekke er det ikke like store sprik i prisene på forsvarsspillerne. Samtlige spillere i dette leddet har en pris mellom 4-7 millioner. Tross det lille skillet, vil det poengmessig oppstå større forskjeller etter hvert som turneringen går sin gang. Det første man bør se etter i denne avdelingen, er offensive backer, som tidvis opererer som vinger. Disse backene vil ofte komme i posisjoner som kan gi både mål og målgivende pasninger, som vil pynte på poengscoren. Det er også mange poeng å hente på forsvarsspillere som greier å holde nullen, så vær på utkikk etter spillere som spiller i gjerrige lag.

Poengmessig er det ikke store endringer fra andre alle de andre Fantasy-spillene som er tilgjengelig. Forsvarsspillere for også her seks poeng for nettsus, fire poeng for å unngå baklengs, og ett minuspoeng for hvert andre mål de slipper inn.

Vi har delt det opp i tre priskategorier, og kommer med tre anbefalte spillere i hver kategori, i tillegg til andre spillere som ikke kan gå unevnt gjennom artikkelen. Dette er de ni spillerne vi setter vår lit til.

PREMIUM (6.0-7.0)

Kieran Trippier (6.5): Engelskmannen har gått smertefritt inn i Atletico Madrid-troppen etter overgangen denne sommeren. Høyrebacken har spilt samtlige minutter fra de første tre rundene i La Liga, og hadde også målgivende i by-derbyet mot Getafe i første runde. Backen tilbyr en utsøkt høyrefot, som tas i bruk både i åpent spill og på dødballer. Det er heller ingen hemmelighet at Diego Simones mannskap ofte går av banen uten å ha sluppet inn mål, noe som gjør det høyinteressant å investere 6.5 millioner i Trippier.

Trent Alexander-Arnold (7.0): Nestemann i rekka er landslagskollega, eller rettere sagt rival Trent Alexander-Arnold. Det er på grensen til kjedelig, og veldig forutsigbart å ha scouseren i sitt Fantasy-lag, men med hans egenskaper vil det være dumt å utelate han som ett alternativ. 20-åringen har mye av det som blir nevnt tidligere. Han er ofte på motstanders banehalvdel, og pisker inn presise innlegg i farlige områder, i tillegg til at han ofte tar både frispark og cornere. Prisen er kanskje litt i stiveste laget for en forsvarsspiller, men det vil trolig bli gjengjeldt rikelig med poeng.

David Alaba (6.0): Bayern Münchens venstreback blir sistemann ut i den gjeveste prisklassen. Igjen veldig mange likheter med de som allerede er nevnt. Offensivt innstilt og en presis venstrefot, som også benyttes ved dødballer. Østerrikeren har allerede denne sesongen presentert foten, da han skrudde ett frispark opp i hjørnet før landslagspausen, hjemme mot Mainz. Kunne kommet med andre gode alternativer her, men den forholdsvis «lette» gruppen kombinert med den rimelige prislappen hjelper til såpass at jeg mener Alaba bør tas med i beregningen.

Motta et rizkfrittspill verdi 200 kr på Champions League!
Sjekk ut tilbudet her!

Federico Guerra Moran / Shutterstock.com

Verdt å nevne – Marcelo (6.5), Jordi Alba (7.0), Andrew Robertson (7.0)

MID-RANGE (5.0-5.5)

Alex Sandro (5.5): Brasilianeren blir den første spilleren vi drar opp fra midtsjiktet på prislistene. Nok en offensiv back, i ett Juventus som kommer til å få litt friere tøyler etter at Maurizio Sarri har overtatt sjefssetet fra den mer konservative Massimiliano Allegri. Venstrebacken har allerede notert seg med sin første målgivende for sesongen, og det er ikke utenkelig at det vil komme flere når Juventus skal gyve løs på gruppespillet.

cristiano barni / Shutterstock.com

Juan Bernat (5.5): Juan Bernat har startet forrykende denne sesongen for PSG, og har på fire ligakamper servert tre målgivende pasninger. Riktignok mot litt mer begrenset motstand, men det forteller noe om spanjolens offensive bidrag. Starter Champions League-eventyret med ett smell når de neste uke tar imot Real Madrid, men får rimelig snill motstand i Club Brugge og Galatasaray, som utfyller gruppe A. Da er det pent med 5.5 millioner for de franske mestrenes venstreback.

Hans Hateboer (5.0): Vi forflytter oss til den italienske askeladden Atalanta, og deres vingback Hans Hateboer. Gian Piero Gasperini benytter som de fleste italienere fem mann back, med to vingbacker. Nederlandske Hateboer er foretrukket på deres høyreside, og befinner seg ofte på motstanders banehalvdel i dette systemet. Dette er nok ikke laget å gå til om man jakter rene bur, men det er alltid en sterk aroma av mål fra laget når de er i aksjon. Hateboer noterte seg med seks mål og seks målgivende forrige sesong, og både han og Atalanta kommer til å sette farge på turneringen i sin debutsesong.

Verdt å nevne – Nicolas Tagliafico (5.0), Nico Schulz (5.0), Benjamin Pavard (5.5)

BILLIG (4.0-4.5)

Robin Gosens (4.5): Vi holder oss til Atalanta, og bytter over til venstresiden hvor vi finner tyske Robin Gosens. Ikke så mye nytt å tilføre annet enn bekrivelsen til Hateboer. 4.5 millioner er på kanten til ett scoop på den foretrukne mannen på venstresiden til Atalanta, som jeg anser som favoritter til å slå følge med Manchester City i gruppe C. Den fysisk voksne backen tilfører også en trussel i boksen på offensive dødballer. Er nok litt overambisiøst å plukke ut begge vingbackene til Atalanta, men å plukke en av dem, for de som ønsker å være sparsommelige i dette leddet er absolutt å anbefale.

Tre sportstilbud for hele sesongen!
Målscorer forsikring, gratisspill og multiboos gjelder for hele sesongen.

Benytt deg av tilbudet her!

Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

Jose Gaya (4.5): Valencia er på ingen måte debutanter i verdens gjeveste klubbturnering. Spanjolene havnet i en overkommelig gruppe med Chelsea, Ajax og Lille. Her plukker vi ut deres egenproduserte venstreback, Jose Gaya, som er blant Marcelinos aller mest betrodde spillere. Produserer kanskje ikke like mye offensivt som andre nevnte spillere, men er ett godt alternativ, som kommer til å være fast i startoppstillingen med mindre det skulle bli ett skadeopphold. Bør også nevnes at den kortvokste backen har en uvane med å plukke gule kort, blant annet tre kort på de fem gruppespillskampene han deltok i forrige sesong. Men hans tillit i troppen sammen med gruppen de havnet i sørger for at vi klistrer navnet på lista.

Lukas Klostermann (4.5): Spiller til daglig på høyrebacken til høytflygende RB Leipzig. Tyskerne har startet forrykende under ledelse av Julian Nagelsmann, og målfarlige Klostermann har så langt spilt samtlige minutter. I to av tre ligakamper har backen operert høyere i banen som ren vingback i en backfemmer, men i kampen før landslagspausen var han tilbake som en mer tradisjonell back i en firer. Blir spennende å se hvilken konstellasjon som tas i bruk i Champions League. Uansett er Klostermann til 4.5 en såkalt «no-brainer».

Verdt å nevne – Leo Dubois (4.5), Wendell (4.5), Nuno Tavares (4.0)

Kategorier
Champions LeagueFantasyFantasy Champions LeagueNyheterUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker