Review News / Shutterstock.com

Hvordan spille Champions League Fantasy

Denne sesongen skal vi levere faste artikler for Champions League Fantasy. Vi vil før sesongen er i gang levere noen posisjonsguider før vi dundrer løs på sesongen med faste artikler om rundens lag og rundens kaptein.

Vi spiller UEFA sin offisielle, så om du ønsker å lage lag så kan du gjøre det ved å trykke her!

Konkurrans: Fantasy Champions League!
Bli med på moroa og du kan være med i kampen om 50 000kr!
Slik melder du deg på!

Selve spillet

Spillet er et typisk fantasy-spill som har mange likhetstrekk med andre varianter. De som har spilt FPL eller Fantasy eliteserien vil nok fort klare å kjenne igjen flere ting. Du har også her et budsjett på 100 som du skal benytte deg av for å bygge en tropp på 15 spillere. En tropp består av:

  • To keepere
  • Fem forsvarspillere
  • Fem midtbanespillere
  • Tre angripere

Budsjettet holder seg slik frem til sluttspillet er over og budsjettet økes til 105.

Man får poeng ut ifra hvordan spillere gjør det i kamp. Det er forskjellige ting som gir ulike poengsummer ut ifra hvilken posisjon man har. Det er også bonuspoeng som blir bestemt ut ifra hvordan spillerne gjør det, ganske likt BPS som flere kjenner fra FPL.

Ok, men dette høres jo ganske basis ut. Det stemmer, selve grunnprinsippene er de samme, men stort sett alt etter dette her er litt annerledes enn for eksempel FPL. Jeg skal nå kort gå igjennom sentrale prinsipper i spillet du må vite om:

Bygge tropp

Det første man bør merke seg er at troppen betyr en god del her. Hver runde består av to dager, og mellom dagene kan man gjøre endringer. Dette kommer jeg til lengre nede, men effekten av denne regelen er at man kanskje må ha flere enn 11 sikre kort. Spillet starter som andre fantasy spill med regelen om at man kun kan ha tre spillere fra hvert lag. Dette endres i sluttspillet:

Gruppespillet: 3 spillere per klubb

16-dels finaler: 4 spillere per klubb

Kvartfinaler: 5 spillere per klubb

Semifinale: 6 spillere per klubb

Finale: 8 spillere per klubb

Dette er rammene man setter opp laget sitt ut ifra, så gjelder det videre å få plass til Messi, Ronaldo, Salah og resten av gjengen man tenker man har lyst på innen runde 1 starter.

Under runden

Ok, da har man fått på plass et lag man et godt fornøyd med. Deadline er litt forskjellig fra runde til runde, så her må man følge med. Det er alltid ved avspark forut rundens første kamp, noe som kan være litt varierende.

Når runden starter er man derimot ikke låst til laget slik man er vant til fra blant annet FPL. Man velger en startellever og setter dem inn i den formasjonen man vil ha. Videre setter man rekkefølgen på benken og velger rundens kaptein. Når rundens første kampdag er over kan man endre på flere ting om man ikke er fornøyd, det eneste man må huske på er at om man endrer, kan man ikke angre.

En god taktikk kan da være å rett og slett starte med alle spillerne som skal i ilden dag 1, uansett om man tenker at man skal spille med dem eller ikke. Får de plutselig mye poeng kan man beholde dem, ellers kan man bytte dem ut til kampdag 2. Det kan også være lurt å velge en kaptein som spiller denne dagen, for så og se an hvordan han gjør det. Det er altså klare fordeler ved å være aktiv i forkant av deadline. For å utnytte dette på best måte kan det være en ide å velge spillere som spiller flere dager for å sikre seg litt om man bommer kraftig på et lag eller to den ene dagen.

Følgende manuelle bytter kan da gjøres mellom de ulike dagene i samme runde:

  • Bytte enhver spiller (så lenge han ikke har blitt utvist) med en av de som er på benken. Det er da naturligvis maks fire bytter man kan gjøre. Byttene må være gjennomført før første kamp den dagen.
  • Bytte kaptein til en som ikke enda har spilt. Scorer Messi 10 poeng på tirsdag, men man tror Ronaldo får 15 poeng på onsdag kan man dermed skifte.

Bytter man noen mister man også naturligvis poengene, dette gjelder også ekstrapoeng man har fått for kapteinen.

Motta et rizkfrittspill verdi 200 kr på Champions League!
Sjekk ut tilbudet her!

Overganger

Christian Bertrand / Shutterstuck.com

Mellom rundene kan man gjøre overganger. Her er det forskjellig fra runde til runde, så viktig å følge nøye med. Man kan alltid gjøre flere bytter for -4, og man kan alltid ta med seg MAKS en free transfer til neste runde (dvs. spare opp et bytte). Følgende free transfers har man mellom de ulike rundene:

Før gruppespillet: Ubegrenset

Under gruppespillet: 2 mellom de ulike rundene.

Før 16-dels finalene kamp 1: Ubegrenset

Før 16-dels finalene kamp 2: 3

Før kvartfinalene kamp 1: 5

Før kvartfinalene kamp 2: 3

Før semifinalene kamp 1: 5

Før semifinalene kamp 2: 3

Før finalen: 5

Man må altså ha tungen rett i munnen for å navigere seg gjennom Champions League fantasy.

Prisendringer eksisterer ikke før runde 4, men etter det vil prisene gå opp og ned slik man er vant til på andre spill om spillerne gjør det bra eller dårlig.

Boosters

Fungerer på samme måte som «chips» på FPL eller andre fantasy-spill. De er designet for å skape glede eller frustrasjon. De kan kun bruke en gang, og man kan ikke kansellere det etter man har aktivert en av dem. På dette spillet er det to ulike boosters med enorm verdi om man bruker dem rett:

Den første er det klassiske wildcardet. Det vil si at du kan forandre hele laget uten å tenke på at man har et maks tak for overganger mellom to runder. Dette kan det som alltid være lurt å holde på så lenge som mulig, men også lurt å bruke det kjapt om man ser at laget sliter (form, skader eller suspensjoner). Vanskelig å time, men fantastisk nyttig om man velger rett tidspunkt.

Den andre boosteren er et såkalt «ubegrenset wildcard». For de som spillet Fantasy Eliteserien er dette tilsvarende rik onkel. Det vil si at man får gjøre ubegrensede bytter til en runde, og med ubegrenset er det også uten å ta hensyn til lagverdi. Etter runden er over får man tilbake det opprinnelige laget. Når man skal spille dette er ganske lotto. Man tenker jo vanligvis å spare slike ting til doble runder for å maksimere poengsjansene. Slik fungerer det ikke her ettersom det aldri blir doble runder. Enten kan man spare boosteren til en runde man tror bli helt gal, f.eks. en runde med flere topplag mot bunnlag, da får man plutselig hattrick fra både Messi, Ronaldo og Aguero. Eller kan man prøve å spare det til for eksempel kvartfinalen når flere har brukt opp boosterne sine, og man kan få en fordel overfor dem. Igjen, her finnes det ingen fasit, men om man treffer er det gull. Et het tips kan være runde seks i gruppespillet om flere grupper er avgjort og smålagene prioriterer andre ting.

Tre sportstilbud for hele sesongen!
Målscorer forsikring, gratisspill og multiboos gjelder for hele sesongen.

Benytt deg av tilbudet her!


Vlad1988 / Shutterstock.com

Viktigst av alt, ha det moro og kos dere med både Champions League og Fantasy. Lykke til!

Kategorier
Fantasy Champions LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker